Monday, April 14, 2014

Anugerah terindah dalam hidup ku - Umaira Solehah @ 6 month

Assalamualaikum ya asdiko'i... Dah bersawang rasanya blog ni. Walaupun dah tak ramai pembaca tp nak gak update. Rindu nak blogging tu ada. :)

Nak update awal bulan aritu tp asyik malas + tak sempat je. Cerita Umaira Solehah masa 1, 2 & 3 bulan kat SINI <--

4 Bulan 
Berat : 5.7kg , Tinggi : 60cm
Masa ni Majlis Doa Selamat & Aqiqah My Little Princess, ada update kat SINI.
Alhamdulillah anak mama dah pandai pusing kan badan sendiri meniarap. 

5 Bulan 
Berat : 6.5kg , Tinggi : 64.9cm
Ni time nak p kenduri. Hidung kembang macam mama dia :)

6 Bulan 
Berat : 6.5kg , Tinggi : 65.5cm
First makan solid food tepat umur Umaira Solehah 6 bulan, 23 Mac 2014. Esok nye p check up timbang berat semua. Berat  dia tak naik maybe sbb aktif sangat melompat menari lagu kegemaran dia "Po Paw Pay" + baru sehari makan solid food. Next month takde check up patut nye, tp kene p gak sbb nak pantau berat Umaira Solehah. Moga naik la berat dia next check up. Masuk 6 bulan ni, sekelip mata Umaira Solehah pandai macam-macam. Terkezut gak la mama dia ni. Leh duduk tanpa di sokong + panjat memanjat + berdiri sendiri tp tak stabil lg.

Kalau p makan luar, selalu bawa makanan dia gak sbb sian dia tgk je org makan. Tp time ni tak bawa sbb dia baru je pas makan sebelum keluar. :p

Tengok la tu.. Menjerit keterujaaan dapat berdiri !

Belagak duduk kat kerusi makan, macam org dewasa ....

Alhamdulillah, seronok dapat tengok perkembangan anak-anak. Eh! anak..... Moga anak mama membesar dengan sihat ... amin ya raballalamin....

Thursday, March 27, 2014

Selamat Hari Lahir Papa Umaira

Assalamualaikum ya asdiko'i... nak update sikit.25 Mac 2014 birthday PAPA UMAIRA SOLEHAH yg ke-30~Fuhhhh dah masuk 3series!Alhamdulillah..... 

 Al-kisah aku nak suprisekan dengan kek besday yang aku beli sendiri petang 24Mac2014.Dah lama tak drive, sib baik berjaya beli dengan selamat walaupon parking fail. Dah dekat 3bulan lebih kot tak drive since naik komuter + lrt p keje.

Ingat senang nak suprise kek ni. Sampai umah terpaksa la sorok kek ni kat bilik adik dulu , takut dia buka peti ais, memang kantoi la. Kul 9 En Suami dah tetido ngn Umaira Solehah. So masukkan kek balik dalam peti.Masa tu kek macam dah cair dah.Sian kek , hehe~ Tapi memang menjadi la suprise sebab dia tak expect ada kek pon.Alhamdulillah...

Mula-mula ingat nak nyalakan api then bawa naik bilik. Tak sempat bawa naik bilik, Umaira Solehah nangis & En Suami pun bawa turun si kenit tu. So tak payah dah susah2 nak bawa kek ngn lilin dah nyala tu ke atas bilik. Panggil je ke dapur... TADAAAAAA!!!

Umaira Solehah tu asyik nak capai kek je.

Moga Allah murahkan rezeki kita sekeluarga.
Moga Allah permudahkan urusan kita sekeluarga.

Amin ya raballalamin......

Tuesday, March 25, 2014

Al-fatihah #MH370 #prayformh370




>_<
Sedih sampai tak leh tido


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...