Thursday, July 24, 2014

Hadiah Baju Raya dari Blogger Deq Noor (DN)

Assalamualaikum ya asdiko'i...

Sebelum raya nak update sikit, BAJU RAYA aku pemberian dari seorang kawan blogger aku yang belum pernah aku jumpa face to face. Dia ialah DEQNOOR.

Al-kisahnya ... aku adalah one of pengomen tegar blog dia. So sy dijemput untuk bebuka puasa bersama DN . Tapi aku tak dapat hadiri jemputan tersebut oleh kerana masalah yang tak dapat di elakkan. Bukan rezeki aku tuk jumpa blogger DN ni.

Akan tetapi , dia tetap beri penghargaan kepada aku dengan mengepos hadiah as reward. Kira BAJU RAYA aku la :)

Gambar mcm blur plak. Amik pas sahur tadi.

DN  bagi jubah abaya UNGU (memang aku nak cari baju kaler ungu pon) + Inner + Shawl
Nak kena alter jubah abaya ni dulu , sebab aku menyusu badan si Umaira Solehah. So harapnya sempat la alter untuk pakai raya nanti.

Syukran  DN 
Moga murah rezeki DN sekeluarga.
In sha Allah satu hari nanti kita jumpa ye. 
Alhamdulillah....

Meh la korang terjah & jadi pengomen tegar blog DN  di http://www.deqnoor.com/ , mana tahu ada rezeki korang plak dapat hadiah dari DN  yang sangat menghargai pengomen tegar di blog nye. 
Alhamdulillah....


Wednesday, July 23, 2014

Tema Color Hari Raya KAMI

Assalamualaikum ...
Harini dah masuk 25 Ramadan 1435H....
Dah tak lama kita akan akhiri bulan Ramadan ...
Mesti ramai dah busy prepare shopping for Hari Raya Aidilfitri kan..

Apa tema kaler korang tahun ni?
Ke tema pelangi?hehe~

Aku? Jom kite #balingbelakang a.k.a #throwback raya tahun-tahun lepas.....


Raya 2010 @ Jerteh 

Tema PINK tapi tak sedondon sangat.
Bergambar di rumah Nenek & Arwah Atok ku...
Masa ni semua kurus-kurus ... keding nye adik ku itu...

Berambar beramai-ramai ngn sedara belah mak aku. Seronok dapat amik gambar reramai gini.

Raya 2011@ Jerteh 


Tema MERAH mak ngah
Bergambar bersama Nenek ku yg sedondon tudung nye.
Masa ni first beraya bersama abg ipar ku.

 Berambar beramai-ramai ngn sedara belah mak aku lagi.
 Selalu memang kami akan berkumpul kat umah Makcik aku , belakang umah nenek aku. :)

 Raya 2012@ Jerteh 


Tema HIJAU lumut
Ni je gambar dalam simpanan aku. 
Akak & Abg Ipar turn raya di PERAK. Aku masa ni DARAH MANIS. Tak sempat beraya dengan EN SUAMI sbb tarikh kawin aku lepas raya. :)

 Raya 2013@ Jerteh 

Tema  BIRU Electric (electric la sangat!)
Alhamdulillah ... makin bertambah keluarga kami. First raya with EN SUAMI dan masa ni Umaira Solehah dalam perutku. ..Tetiba teringat kenangan mencari baju raya aku time ni. Mashaallah... dah sampai dah putus asa nak cari. Kalau boleh tak nak beli dah, sebab tak larat , hehe yela.. masa tu dah almost 8bulan kott.

Gambar beramai-ramai takde coz sedara-sedara ku busy tuk persiapan kawin sepupu ku masa raya kali ni. huhu~

Hmmmmm... So tahun ni apa citaaaaa?????

Tahun ni first beraya UMAH MERTUA di Seremban. >_<

Tahun ni first beraya bersama my little princess.. :)
so cam excited nak beli baju raya tuk anak-anak la. eh anak.


So agak-agak apa tema kaler baju raya KAMI (EN SUAMI, AKU, UMAIRA SOLEHAH)

PUTIH?
KUNING?
OREN?
PINK?
UNGU?
COKLAT?
HITAM?
DLL?

SCROLL bawah la kalau nak tahu...

<jeng jeng jeng>
<jeng jeng jeng>
<jeng jeng jeng>
<jeng jeng jeng>
<jeng jeng jeng>
<jeng jeng jeng>
<jeng jeng jeng>
<jeng jeng jeng>
<jeng jeng jeng>
<jeng jeng jeng>
<jeng jeng jeng>
<jeng jeng jeng>
<jeng jeng jeng>
<jeng jeng jeng>
<jeng jeng jeng>
<jeng jeng jeng>
<jeng jeng jeng>
<jeng jeng jeng>
<jeng jeng jeng>
<jeng jeng jeng>
<jeng jeng jeng>
<jeng jeng jeng>
<jeng jeng jeng>
<jeng jeng jeng>
<jeng jeng jeng>
<jeng jeng jeng>
<jeng jeng jeng>
<jeng jeng jeng>
<jeng jeng jeng>
<jeng jeng jeng>
<jeng jeng jeng>
<jeng jeng jeng>
<jeng jeng jeng>
<jeng jeng jeng>
<jeng jeng jeng>
<jeng jeng jeng>
<jeng jeng jeng>
<jeng jeng jeng>
<jeng jeng jeng>
<jeng jeng jeng>
<jeng jeng jeng>
<jeng jeng jeng>
<jeng jeng jeng>
<jeng jeng jeng>
<jeng jeng jeng>
<jeng jeng jeng>
<jeng jeng jeng>
<jeng jeng jeng>
<jeng jeng jeng>
<jeng jeng jeng>
<jeng jeng jeng>
<jeng jeng jeng>
<jeng jeng jeng>
<jeng jeng jeng>
<jeng jeng jeng>
<jeng jeng jeng>
<jeng jeng jeng>
<jeng jeng jeng>
<jeng jeng jeng>
<jeng jeng jeng>
<jeng jeng jeng>
<jeng jeng jeng>
<jeng jeng jeng>
<jeng jeng jeng>
<jeng jeng jeng>
<jeng jeng jeng>
<jeng jeng jeng>
<jeng jeng jeng>
<jeng jeng jeng>
<jeng jeng jeng>

Tunggu la 1st Syawal 1435H, dah tak lama lagi dah... :P

SORRY... gambar xde , kene tgg raya baru ada :D

Tuesday, July 22, 2014

Beg Raya Umaira Solehah !!!

Assalamualaikum kawan-kawan..
Harini dah masuk berapa Ramadan ye?

Kejap je masa berlalu, dah nak raya dah. Ni nak cerita pasal beg raya Umaira Solehah.

Tadaaaaaaaa....


Beg raya ni bukan beli tp dapat free gift dr Drypers sbb jadi member club Drypers.

Cantik !! Saya suka ! Saya Suka! :)

Korang kalau nak beg free dari Drypers ni terjah SINI . Join jadi ahli and kalau masih bertuah dapat la. Kalau tak silap untuk 50 000 orang pertama yg daftar jadi ahli. huhu~

Nanti boleh la simpan duit raya Umaira Solehah dalam beg GALAS lady bird merah MAK NGAH ni ~

>_<

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...