Wednesday, April 23, 2014

Baby CS220...

Assalamualaikum ya asdiko'i.....
Sungguh pantas masa berlalu...
Pejam celik pejam celik rupanya dah dekat 5 tahun aku dah tamat belajar di UiTM Perlis.
Teringat kenangan masa belajar dengan kawan-kawan semua. Sekarang semua dengan haluan memasing.

UiTM Perlis - CS220 3'rd Batch
Masa sem 1 ramai la gak sang teruna nye. Sem 4 tinggal sorang je. huhu~

Alhamdulillah.. makin membesar keluarga CS220...Jom tengok gambar baby-baby CS220 :


1-   Baby Girl on 22 Nov 2011 – Nur Damia Arissa Binti Mohd Safwan
2-   Baby Girl on 7 May 2012 – Nurzahra Binti Zulkarnain
3-   Baby Girl on 18  June 2012 – Nur Surfina Marissa Bt Mohd Suhaidi
4-   Baby Girl on 19 November 2012 – Najya Iman Binti Nazirul Amri
5-   Baby Girl on 19 Dis 2012 – Auni Nur Darwisyah Binti Anizan
6-   Baby Boy on 31 July 2013 – Mohd Sufi Mirza Bin Mohd Suhaidi
7-   Baby Boy on 3 Sept 2013 – Adam Mikhail BinMohd Tarmimie
8-   Baby Girl on 23 Sept 2013 – Umaira Solehah Bt Mohd Aizuddin
9-   Baby Girl on 15 Oct 2013 – Raissa Nur Adha Binti Nazli Zuhaini
10- Baby Boy on 7 Dis 2013 – Muhammad Farihin Bin Zulkarnain

  Baby CS220 dah 10 orang dah. 7gegirl 3boboy. Tahun 2014 ni tunggu lagi 4 baby , In Shaa Allah.
Sorang new born baby baru je melihat dunia 18 April 2014 haritu. Baby boy 3.0kg (sama ngn Umaira Solehah).Nanti tunggu 3 baby lg leh la update gambar baby di atas. 
Alhamdulillah. 

Monday, April 14, 2014

Anugerah terindah dalam hidup ku - Umaira Solehah @ 6 month

Assalamualaikum ya asdiko'i... Dah bersawang rasanya blog ni. Walaupun dah tak ramai pembaca tp nak gak update. Rindu nak blogging tu ada. :)

Nak update awal bulan aritu tp asyik malas + tak sempat je. Cerita Umaira Solehah masa 1, 2 & 3 bulan kat SINI <--

4 Bulan 
Berat : 5.7kg , Tinggi : 60cm
Masa ni Majlis Doa Selamat & Aqiqah My Little Princess, ada update kat SINI.
Alhamdulillah anak mama dah pandai pusing kan badan sendiri meniarap. 

5 Bulan 
Berat : 6.5kg , Tinggi : 64.9cm
Ni time nak p kenduri. Hidung kembang macam mama dia :)

6 Bulan 
Berat : 6.5kg , Tinggi : 65.5cm
First makan solid food tepat umur Umaira Solehah 6 bulan, 23 Mac 2014. Esok nye p check up timbang berat semua. Berat  dia tak naik maybe sbb aktif sangat melompat menari lagu kegemaran dia "Po Paw Pay" + baru sehari makan solid food. Next month takde check up patut nye, tp kene p gak sbb nak pantau berat Umaira Solehah. Moga naik la berat dia next check up. Masuk 6 bulan ni, sekelip mata Umaira Solehah pandai macam-macam. Terkezut gak la mama dia ni. Leh duduk tanpa di sokong + panjat memanjat + berdiri sendiri tp tak stabil lg.

Kalau p makan luar, selalu bawa makanan dia gak sbb sian dia tgk je org makan. Tp time ni tak bawa sbb dia baru je pas makan sebelum keluar. :p

Tengok la tu.. Menjerit keterujaaan dapat berdiri !

Belagak duduk kat kerusi makan, macam org dewasa ....

Alhamdulillah, seronok dapat tengok perkembangan anak-anak. Eh! anak..... Moga anak mama membesar dengan sihat ... amin ya raballalamin....

Thursday, March 27, 2014

Selamat Hari Lahir Papa Umaira

Assalamualaikum ya asdiko'i... nak update sikit.25 Mac 2014 birthday PAPA UMAIRA SOLEHAH yg ke-30~Fuhhhh dah masuk 3series!Alhamdulillah..... 

 Al-kisah aku nak suprisekan dengan kek besday yang aku beli sendiri petang 24Mac2014.Dah lama tak drive, sib baik berjaya beli dengan selamat walaupon parking fail. Dah dekat 3bulan lebih kot tak drive since naik komuter + lrt p keje.

Ingat senang nak suprise kek ni. Sampai umah terpaksa la sorok kek ni kat bilik adik dulu , takut dia buka peti ais, memang kantoi la. Kul 9 En Suami dah tetido ngn Umaira Solehah. So masukkan kek balik dalam peti.Masa tu kek macam dah cair dah.Sian kek , hehe~ Tapi memang menjadi la suprise sebab dia tak expect ada kek pon.Alhamdulillah...

Mula-mula ingat nak nyalakan api then bawa naik bilik. Tak sempat bawa naik bilik, Umaira Solehah nangis & En Suami pun bawa turun si kenit tu. So tak payah dah susah2 nak bawa kek ngn lilin dah nyala tu ke atas bilik. Panggil je ke dapur... TADAAAAAA!!!

Umaira Solehah tu asyik nak capai kek je.

Moga Allah murahkan rezeki kita sekeluarga.
Moga Allah permudahkan urusan kita sekeluarga.

Amin ya raballalamin......

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...