Tuesday, November 27, 2012

Medan Cendol & Laksa @ Kuala Kangsar , Perak

Assalamualaikum  . . .  korang dah lunch? Aku lunch bekal dari rumah je. Time lunch ni, nak share gambar makanan. Sambungan dari percutian aku bersama family baru aku di Cameron Highland. Selepas bermalam di Tanah Rata Cameron Highland selama 2 malam, kami gerak ke Taiping pula, rumah my SIL. Syok nye dapat jalan-jalan satu family. Kami singgah Ipoh , rumah mak mertua Kakak Ipar aku then lalu Kuala Kangsar singgah makan tengah hari. Jom tengok apa aku makan. Sedap ke makan kat sini wahai SayaDisini ? =p

Makan disini. Bukan SayaDisini tau. wahahaha

Pasembor
Rasa dia biasa je. Sikit je , kalau order 2 pun habis kot. :D

Mee Rebus 
En Suami order ni. 

Laksa my MIL, SIL & my niece makan, tapi aku tak snap. Sebab diorang duduk meja asing. Tak muat satu meja. 

ABC Kuala Kangsar
Nampak sedap kan . . yummy ! Yang ni anak saudara aku punya. Kuat makan dia ni. 

Cendol
Yang ni aku & En Suami punya. Sedap woooo !!!! Nama tempat dia medan cendol & laksa, maybe laksa & cendol dia yang menjadi daya tarikan. Aku pergi order Pasembor buat apa. hehe~

Anak saudara aku yang makan banyak. Dia makan Nasi Goreng Ayam + ABC.

Yang ni Hadif, lambat betul dia makan. Sikit je dia makan. Tapi Mee Goreng dia sedap la. Makan panas-panas. 

Ha ni la gerai nye. Rasa rugi plak tak makan Laksa. Haritu macam tak selera nak makan makanan berkuah. Sekarang rasa rugi plak. hehe~ 

Agak-agak bila aku boleh singgah sini lagi ek , nak gak rasa Laksa dia. 
Mesti kembar aku a.k.a SayaDisini nak komen entry ni kaw kaw kan . . . yela negeri kelahiran dia. 
Esok aku update apa aku makan kat Tanah Rata Cameron Highland. Kalau rajin :)



29 comments:

  1. Kuala Kangsar terkenal dengan laksanya. Rugi la kalau tak pekena laksa masa dekat sana.

    ReplyDelete
  2. Sebelum Tinie komen kakak komen dulu haha... cendol dia yg kakak teringin Fasz. Lagi mee goreng yg anakanda Hadif makan tu menggoda juga:)

    ReplyDelete
  3. Akak pernah singgah ke sini dulu masa pergi bercuti ke Utara.. Okey laa jugak laksa yg di jual di sini.. :)

    ReplyDelete
  4. dan rasanya harga makanan kat sini mostly murah kan....best2x

    ReplyDelete
  5. citer psl mkn aje ko fasz,...abc tu wat aku terliur je..

    ReplyDelete
  6. CERITANYA DISINI..

    ini tempat sy dating msa dulu2 (bukan ngn tunang sy skrg ye)..kikiki..dia yg bwa sy p mkn sini..firttime mkn sini.mkn laksa ngn abc.Sy org perak pon.xmkn sini.hehe..jaln2 je sini.selalu beli laksa kat lori2 pastu mkn kt umah..

    kat tempat tu sy rsa biasa kut..xde la sedap sangt..xtahu la org lain cam mana..cume kat kuala ni famous ngn laksa tepung

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy tk makan laksa. makan pasembor, biasa je rasa dia..

      laksa lori ?? KJ ke? hahahahahahahahahahahahaha

      Delete
  7. tp jom la p melawat kuala kngsar..hehe..bnyk kedai laksa kt tepi air tu,hehe..xtau yg mana sedap..sbb sy klu nk mkn lksa puas hati..selalu wak sendiri je..klu beli selalu xkene selera tekak sy..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. dekat mana yg sedap? kalau aku g lagi, leh singgah makan.

      Delete
  8. kawsan faz ni namanya org pnggil lembah..hehe..bnyk kedai kraftanagn kt ctu..tp harganya mahal2 sikit..sbb ctu kwsn pelancong ramai p.hehe..tp mknn murah...

    ReplyDelete
  9. abc citu mcam kurang menarik sikit..sbb biasa je..sy kan penggemar abc..mungkin sbb dh biasa mkn yg sedap ngn menyelerakan..nmpk kt sni biasa la bg sy..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku tk minum ABC. anak sedara aku nye tu. aku minum cendol dia. sedap gak

      Delete
  10. faz ni p p x galeri sultan azlan shah?istana kuning???

    ReplyDelete
    Replies
    1. byk nye komennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn....isk isk isk

      Delete
    2. sy lalu je, memula ingat ayah mertua nk stop tangkap2 gambar, skali dia just nak round2 je. sbb dia dah biasa jalan tu. dulu dia slalu keje sana sini, dia nak tgk2 apa yg lain je. tk singgah pon tangkap gambar. ikutkan aku nak je tangkap gambar. tp kerana ni rombongan cik kiah. so akukene la ikut ketua rombongan. :D

      Delete
    3. K.tini dh berubah...komen dh panjang....byk lak tuu...berdozen2...hahhaha...
      Ok, mengidam makan laksa dh ni....sluurrppp....

      Delete
  11. tak pernah tahu pulak KK famous dgn laksa...boleh la try..sebab hujung bulan ni plan nak jalan2 Taiping - KK

    ReplyDelete
  12. BEST JUGAK KESINI... PERNAH SINGGAH, WALAUPUN ... SEDAP DAN KENA SELERA..

    ReplyDelete
  13. heheheh itulah yg kite silap kadnag2 kn... ptt kene tanya apa menu popular baru lah kite try yg itu

    ReplyDelete
  14. sedapnyer tgk air batu campur tu..tinggi...

    ReplyDelete
  15. tgk masterchef smbil tgk blog..

    ReplyDelete
  16. wah...memang sangat2 menyelerakan....

    ReplyDelete
  17. Fuhhhhhh....

    Tak pernah singgah sini.... Akan datang? Maybe

    ReplyDelete
  18. Laksa + cendol = mmg best! ;-)

    **Jk sudi, jom support saya dlm Contest iPhone 5 Gadget Impian..

    1. Klik Entri Contest iPhone 5 Gadget Impian
    2. Klik butang G+1 (Google Plus)

    ReplyDelete
  19. next trip nak gi KK lah pulak ...... bawa anak2 terjah bandar di raja ..

    ReplyDelete
  20. Kalau nak sedap lgi makan laksa perak boleh cari kg lubuk merbau.kedai laksanya dlm kampung.lagi best.x cukvp satu mangkuk..mesti nak tambah.kg lubuk merbau tu jalan nak pergi gerik.x jauh dari tol kuala kangsar.dari tol kuala kangsar terus saja menuju hala gerik.dalam 500 mtr akan nampak sign board kg lubuk merbau d sebelah kanan.masuk je kg tu dan terus cari.selamat mencuba..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...