Wednesday, September 22, 2010

SeLaMaT HaRi RaYa AiDiLfiTri

Assalamualaikum kwn2, rasanya belum terlambat untuk sy mengucapkan SaLaM AiDiLfiTri kepada kaum keluarga, kawan2 , ehem2 dll.Raya tahun ni sy & family beraya di kampung kelahiran sy di KAMPUNG NYIUR TUJUH, Jerteh....Sonok rasanya bile dpt jumpa smua sedara2 di kampung.........first raya , sempat bergambar sakan bersama ayoh+mok+cik su+ayh su+cik long+papa+mama+sepupu sepapat......bile lagi nak amik gambar ramai2 camni...time raya la senang sikit, smua berkumpul.



1 Syawal (12 Sept '10)
Kat sebelah ni antara pic yang sempat diambil masa raya pertama....Gambar di ambil di rumah "cik su & ayh su" ...nice port...mcm kedai gambar plak...huhu~Tahun ni family sy bertemakan pink...papa & baas pon pink...hehe...First raya kitorg akan solat aidilfitri kat surau Kampung Nyiur Tujuh.Lepas solat kami balik ke rumah untuk bersalaman dgn atuk dan nenek kami , then terus gerak p umah CIK SU & AYH SU ,dkt belakang umah atuk & nenek kitorg je pon...hehe...Makan kat sana, nasi tomato(eh lupa la nasi tomato ke nasi apa ntah)..Kitorang lepak umah tu sampai la bis solat jumaat....ptg tu baru gerak beraya ke umah CIK DE di Kampung Raja. Dapatla berjumpa satu2 nye makcik belah ayh yg masih tinggal di Besut. Yang lain smua duk KL & bangi.

2 Syawal (13 Sept '10)
Raya kedua kitorg beraya ke Rumah Terbuka YB Haji Idris Bin Jusoh , siap bergambar lg.Ramai gile kat situ, makanan pon sedap2. Ada roti canai, nasi dagang, kuih muih, teh tarik, ketupat dll.Pas pegi umah tebuka tu kitorg trus beraya ke Bukit Payong. Makan lontong & kek tiramisu (coklat) , sgt sedap kuah lontong tu sampai kami tambah kuah je...hehe.....Lepas makan2 kitorg singgah TAMAN REKREASI AIR PANAS LA HOT SPRING. best gak dapat rendam kaki & tangan, nak mandi manda malas sbb pakai baju raya.nnti lusuh plak warna dia...^_^

2 comments:

  1. saya disini: tu dekat kolam air panas, dekat dngn rumah adikkkkkkkkkk(suraya)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...