Tuesday, October 4, 2011

Lawatan ke Acheh, Indonesia

Lawatan ke Acheh , tajuk entry kali ni. Tapi bukan aku yang pegi sebenarnye. haha~ Adik aku , Atin yang pegi. Aku lak excited nak post pasal lawatan adik aku kat sana. Yela . . . aku tak pernah merasa pergi negara orang lagi. hehe~ Lom ada rezki .

Actually lawatan adik aku ni anjuran sekolah dia so diorang hanya kene bayar cukai di Medan,insurans dan perjalanan kembara & bagasi sahaja. Yang lain di tanggung oleh sekolah. Mereka pergi ke sana selama 4 hari 3 malam. Diorang ke sana sebab nak balas kunjungan antara sekolah SMA Negeri 4 Takengon, Acheh dengan SMK Jalan 4,BBB, Selangor.

Banner ni adik aku kata baru je ambik gambar pagi tu, petang tu terus siap print ! Memang cepat & pantas~

eh! asyik letak gambar tempat kat sana je, lupa letak gambar adik aku & kawan-kawan sekolah nyer. Agak-agak muka mcm aku tu, adik aku la tu. Haha~Tapi aku tinggi sikit dari dia.
Opsssss. . . . . . . . . . jangan marah Atin, gurau-gurau :p


Ni persembahan dari kawan adik aku. Adik aku tak sure plak diorang wat persembahan apa. hehe~

Sempat adik aku snap ni! Bahasa sana~

Banyak la jugak tempat adik aku pegi. Suasana kat sana adik aku cakap, 'cantik bangat'. Aku tengok gambar pun, Subhanallah, memang cantik. Takengon tu sejuk gile, kata adik aku la. Keluar dari bas adik aku cakap dia menggigil.huhu . . .dah mcm pegi Australia plak.

Salah satu masjid yang ada di Acheh. Adik aku kata, masjid dekat Acheh ni ada setiap 1Km.

Ni pulak menara yang ada di setiap round about kat Acheh.

Ni plak kat salah satu universiti kat sana. Fakulti Kedoktoran!

Ni time diorang ada taklimat ke apa ntah.

Ni la antara juadah-juadah di sana. Adik aku kata "Sedap Bangat!" , tomyam dia mesti power gile! ! ! Yummy. . . .

Sempat la adik aku shopping untuk kami sekeluarga.

TQ for Ole-Ole Atin. Sangat suke!

4 comments:

  1. SMKBBB x mo wat cm ni ke?????

    dulu x penah merasa menda2 ni time sekolah...kelasssss adk ko nik...

    ReplyDelete
  2. hehe~ tula ...smkbbb tu tak byk sponsor kot. sek adik aku ni kan ant sek yg terbaik.....hehe :D kelas GITU !!!

    ReplyDelete

  3. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


    ReplyDelete

  4. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...