Friday, January 3, 2014

Kenangan sepanjang mengandung (Part 3)

Assalamualaikum ya asdiko'i. Sambungan dari entry "Kenangan sepanjang mengandung Part1" & "Kenangan sepanjang mengandung Part2"

Mula kerja selepas morning sickness 

Lepas dah cuti tanpa gaji sebulan, aku mula bekerja. Hari first nak mula kerja sebagai ibu mengandung, aku try pergi macam biasa. Naik komuter dari Serdang ke komuter KL Central then naik LRT ke LRT Kerinchi. Aku ingat kan boleh je sekali bila berdiri sekejap pun aku dah mula nak duduk. Komuter memang selalu takde seat. Ada la yang prihatin tengok aku mcm tak larat sangat , dia bg aku seat. 

Esok dan hari seterusnya aku pergi kerja naik kereta. Alhamdulillah ... Allah permudahkan ...  

Masa mula-mula aku start keje tu, selera makan aku belum pulih lagi. Nak pergi cafe pun tak larat lagi so aku pesan je dekat officemate aku. Makanan yang boleh aku telan Nasi Ayam , Bihun Sup dan Soto. Nak makan nasi berlauk tak berani takut loya. Lepas beberapa minggu selera aku mula pulih.hehe~ Aku pun dah larat nak berjalan ke cafe. Hari-hari makan nasi dengan sayur bayam yang banyak untuk tambah darah. Ada sekali tu aku hari-hari makan nasi berluakkan ikan masin , fuhh tersangat la berselera then kene bebel ngn officemate aku sebab hari-hari makan ikan kering. So aku tukar plak amik ikan or ayam. Ikan keli dah jadi kegemaran aku plak padahal aku takde la suka sangat ikan keli sebenarnya. huhu~

* Ikan kering makan ngn nasi putih/pulut ..nikmatnye !!!

Selera makan bertambah

Sepanjang aku mengandung , Alhamdulillah takde pulak mengidam benda pelik. Aku just terasa nak makan itu ini je (ini kategori mengidam ek?). Antara yang aku teringin nak makan :

cucur buatan sendiri

Air kedondong asam boi dekat Restoran Chan Abdullah. Aku pernah review kat entry SINI <--

Nasi Lemak Mamak

Ice Cream. sebekas untuk aku dan baby je. hehe~

Rindu masa mengandung.... >_<


15 comments:

  1. Perubahan hormon sebenarnya tu Afasz tapi sikit aje ujian kan. Bila dah berselera dah senang dan akhirnya yg dapat tengoklah comel tak terkata hasilnya:)

    Selamat tahun baru dari kakak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup ujian dr Allah... sikit je baru tu. bila dah berselera.. huhu tk terkawal makan ni. berat naik mendadak... anugerah terindah dr Allah. :)

      alhamdulillah

      Delete
  2. setahun lepas dah berlalu yer hahahahaha .... cptnya masa berlalu .. mau x merasainya lagi ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. cpt je kan rasa masa berlalu.. baby pon cpt besar. :)

      alhamdulillah

      Delete
  3. teringin teringin tu mengidam la namanya..hehehe.. masa pregnant memang seksa sangat kalau kena naik train..lagi kalau kena tukar tukar..dari satu platform nak ke platform lain lagi kan.. sesak sesak.. Alhamdulillah dipermudahkan..

    semoga pregnant kedua pun dipermudahkan nanti :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah. moga ada rezeki dan dipermudahkan ... amin..

      Delete
  4. ikan kering dgn nasi, org x mengandung pun mengidam jg hehehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy pon suka, tp skrang dah kurang makan sbb BF baby..

      Delete
  5. throwback ehh.. :D tapi kan,kalau awk update masa pregnant tu boleh lah kita baca hihi..sebab skrg bloglist saila mcm dah sunyi2 je.. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. saila, masa pregnant rasa MALAS sgt.. uhu... mmg kuat penangan baby dlm peyut. :D

      Delete
  6. Salam ukhuwah dan selamat tahun baru dari bunda...

    ReplyDelete
    Replies
    1. assalamualaikum..

      slmt thn baru ... >_<

      Delete
  7. Nasib baik xde ikan keli masin...kalau x, dh jadi peberet k.faz dah.... :D

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...