Friday, June 27, 2014

Anugerah terindah dalam hidup ku - Umaira Solehah @ 7,8,9 month

Assalamualaikum.
Subhanallah... Alhamdulillah... 23 Jun 2014, genap my little princess 9 bulan.
Sungguh pantas masa berlalu...<--- ayat sama je bila wat entry gini ek?? hehehehehe~


7 Bulan 
Berat : 7.0kg , Tinggi : **cm
Semakin lasak kaki dia tu..mcm boboy pon ada ...

8 Bulan 
Berat : 7.3kg , Tinggi : **cm
First picture Umaira Solehah berdiri.Tp 11 saat je. Dia dah berani berdiri sendiri.
23/05/2014 tepat masuk 8 bulan,first time Umaira Solehah demam. Demam nak tumbuh gigi + masuk bulan baru la kot.Masa ni la terserlah kemanjaan dia.Sayang anak mama ni...
9 Bulan 
Berat : 7.5kg , Tinggi : **cm
Sekarang dah boleh berdiri lama sikit dengan melangkah setapak. Dah ada gigi sekarang asyik senyum sengih tunjuk gigi jela anak mama ni.. :D

Tu jela cerita Umaira Solehah untuk 7,8 & 9 bulan. 
Nanti tunggu Umaira Solehah masuk setahun pulak bulan 9 ni ...


Esok lusa dah nak mula berpuasa. 
Selamat berpuasa kawan-kawan semua....
Time puasa aci tak nak post gambar makanan????

28 comments:

  1. Comelnyee Umaira. Da nak pndai jalan la tu. Nanti da dpt kaki, mmg tak larat laa akak main kejar mengejar ngan dia. XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. in sha Allah raya dah leh jalan. .. kene kuatkan stamina la nak kejar dia.

      Delete
  2. Umaira, cepat-cepat belajar jalan ye, boleh main kejar-kejar.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. skrang pon dh bekejaran ,. merangkak laju mcm nak berlari.

      Delete
  3. comel maira pakai headband gituuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kene pakai headband baru nampak gegirl. kalau tk pakai, mesti tanya boboy ke girl even dah pakai skirt. >_<

      Delete
  4. kejap je dh mcm2 keletahnyer...
    pas raya ni laju la dia

    selamat berpuasa dik

    ReplyDelete
    Replies
    1. in sha Allah, raya ni dah pandai jalan. skrang tgh berlatih sakan.

      Delete
  5. Hamboiii umaira solehah memanjat haaaa..hehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. qisya bile lagi? nnti leh la main sesama.

      Delete
  6. juga Anugerah Ramadhan...syukur masih diberi peluang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah... dapat bertemu ramadan bersama anak tahun ni.

      Delete
  7. Berat Umaira 7 bln = Zuhayr 9 bulan laaa....hahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo ek. ala lebih kurang je.. beza 0.5 ek. zuhayr nampak lebih tegap .. mcm papa dia ek

      Delete
  8. Replies
    1. alhamdulillah. satu pengalaman yg indah buat seorang bergelar ibu.

      Delete
  9. wahh!! dah pandai panjat2 ye... comel sgt... :)

    btw, 18hb ini nak buat majlis buka puasa bersama pengomen tegar blog DN di Shah Alam. Harap Afasz boleh turut serta. Nanti DN update di blog ye... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah... skrang dah mula bertateh 2 3 langkah..

      nnti kite pm DN k.

      Delete
  10. Salam ramadhan afasz dan selamat berpuasa. Mmg seronok bila kita nampak perubahan pada anak dan membesar depan mata kan :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah seronok dpt tgk n jg dia depan mata. atok dia yg jaga skali

      Delete
  11. nasib dia x tarik headband atas kepala tu kn? sll budak2 bukn suka de mende atas kepala..

    ReplyDelete
    Replies
    1. umaira solehah tarik gak .. dia ikut mood . masa ni dok dlm kete , sejuk air cond ok la. ce tpt panas. di tarik sampai putus getah kang.

      Delete
  12. sweet little child...moga menjadi yang solehah

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...