Tuesday, November 29, 2011

Aku terkurung dalam bilik !

Al-kisah nya aku terkurung dalam bilik aku sendiri Ahad lepas. Kejadian berlaku pada Ahad yg lepas, tarikh cantik 20-11-2011. Hari tu aku bangun se awal jam 8.01pg. Mandi kemudian bersiap untuk pergi ke Wedding Nazirul @ Shah Alam. Dah janji dengan Pn. Mira nak konvoi dari LRT Sg. Besi jam 10.16pg. hehehe ~

Time nak bersiap , aku kunci pintu. Then bila dah siap-siap, aku nak turun bawah untuk bersarapan sebelum gerak ke kenduri. Tetibe, pintu bilik aku tak boleh buka pulak walaupun kunci dah di buka. Aku pun ketuk la pintu dari dalam, kot-kot ada org tolak dari luar. <---leh lak aku pikir ada orang kunci aku dari luar.hahahahaha!

Then, aku call akak aku suruh dia try buka pintu dari luar tapi tetap tak boleh. So, akak aku pon panggila PAPA. hehe~

HERO kami. :p

Time tu dah kul 9.46pg rasanya. Terbantut masa aku nak sarapan. Nasib baik PAPA berjaya mengopek pintu dan akhirnya aku berjaya keluar dari bilik. Hasilnya , pintu aku dah tak boleh di kunci :(

Sekarang ni, aku tido dengan menutup pintu sahaja. Tak leh dah nak kunci pintu. Mula la teringat kisah hitam dalam family kami yang menjadi "Trauma dalam hidup aku" .



8 comments:

  1. tp kene tukar cpt2 kunci tu...kan nk kwin thun dpn

    ReplyDelete
  2. sapa yang kunci tu nik?? aiyokkk!!!

    ReplyDelete
  3. saya disini: yer....nnti ayh aku pasang lain.nnti dah kawin sng plak org buka pintu.opsssss

    madammondoq: tombol pintu tu dah rosak dah ....kunci dr dalam pastu tk leh buka, so kene la kopak kan...hehehe..akak mana menghilang? bz nyer...baru update blog kan?rindu madammondoq, kenduri izhar p x?

    ReplyDelete
  4. wahh....nk kawin tahun depan ea...bila bila bila...??? nk g tempah baju nehh.... :D

    ReplyDelete
  5. liza: amin....bile tu tk tahu lagi...hehe ~ plan nyer gitu la.

    ReplyDelete
  6. Cik Farizam - hehehe..woww, best3....jgn sama sudah semua org ni...

    ReplyDelete
  7. sama tkpe.....nak wat cmne , dah jodoh :p hahaha ayt tk boleh bla :p

    ReplyDelete
  8. Sama mmg xpe...tp kehadiran kena dibahagi2 la nnt....hahhaa..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...