Monday, December 23, 2013

Anugerah terindah dalam hidup ku - Umaira Solehah @ 1,2,3month

Assalamualaikum ya asdiko'i ......

Saat terindah bagi diriku pabila menjadi ibu. :)
Ku abadikan kenangan dan pengalaman bersalin anakku , Umaira Solehah di entry SINI <--
Tanggal 23 September 2013 , Jam 10.55pagi seorang puteri telah selamat di lahirkan di Hospital Kajang, Selangor secara normal. Bayi seberat 3kg, tinggi 54cm....
Ku kandung selama 41minggu.
Alhamdulillah.....Alhamdulillah....Alhamdulillah......

*Hari pertama Umaira Solehah melihat dunia.

Umaira Solehah bererti "Puteri yang solehah"

1 Bulan 
Berat : 3.5kg , Tinggi : 54cm
Berat di timbang pada 23 Okt 2013 (tepat sebulan)
Masa ni ruam kat muka Umaira agak teruk. Lepas bubuh baby oil baru ok sikit. :)

2 Bulan 
 Berat : 4.4kg , Tinggi : 54cm
Berat di timbang pada 20 Nov 2013. (3hari lagi nak 2bulan)
Ada beza tak dari 1 bulan ke 2bulan ? :)

3 Bulan 
Berat : 5.2kg, Tinggi : 56cm
Berat di timbang pada 19 Dec 2013 (4 hari lagi nak 3bulan) 
Ni gambar semalam. Dah besar anak mama ni :)


Harini genap Umaira Solehah 3 bulan.
Happy Birthday ke 3 bulan Umaira Solehah. . .  muahhhhh
InsyaAllah anakku akan menjadi seorang anak yang solehah. amin.....ya rabbalalamin....



24 comments:

  1. happy birthday 3 bulan umaira..

    pst.. baby oil cap j&j tak berapa elok.. better pakai virgin coconut oil. kat jusco bahagian barang organic ada jual.. lagi bagus.. mak dia pun boleh consume kalau bf..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup kene pakai yg organic nye . elok. ..

      oo untuk mak nye pon ek

      Delete
  2. Replies
    1. tq auntie anum, kata Umaira Solehah :D

      Delete
  3. Rasa bagaikan baru bersalin tak Fasz. Tahu-tahu dah 3 bulan kan... dah cerdik dah. Pandai tengok kamera lagi:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha.a kak , rasa kejap sgt , dah 3 bulan.

      Delete
  4. Comelnyaa Umaira.. kejap je dah 3 bulan yer..

    ReplyDelete
  5. Udah 3 bulan ya....

    happy buzday dari uncle framestone yang hensem cute lagi.... ape2 je la.. hadiah minta dengan ibu ek

    ReplyDelete
    Replies
    1. yo la cute sgt!!!!!.. hadiah dah ada dah, mlm ni nak bg , haha mcm dah 13 thn plak

      Delete
  6. Wah dah 3 bulan yer.... kejap je... rasanya afasz lama kan menyepi... akak pun dah lama tak kesini... baby girl comelnya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, start pregnant , tk update blog, dlm pantang baru update. mood dah ada :D

      Delete
  7. comelnyer.. mcm parents dia jugak.. hihi

    salam kenal (:

    ReplyDelete
  8. dah 3 bln si umaira ni. Aus br nk msk 4 bln.

    ReplyDelete
    Replies
    1. beza sebulan je la ek dgn Aus.. hehe

      Delete
  9. kejap je rasa kan. dah 3 bulan dah. tup tup kang dah 3 thn .. :D

    ReplyDelete
  10. cptkn ms berlalu... tup tup nnt dah sethn usia umaira...

    ReplyDelete
  11. Omey3...pandai Umaira pose gelak2....

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...