Monday, December 3, 2012

Haiwan-haiwan di Zoo Taiping (Part I)

Assalamualaikum  . . . Weekend haritu korang jalan-jalan mana? Sabtu je aku pergi kenduri kawan En Suami. Ahad duduk umah, En Suami kerja. Ni aku nak share gambar binatang-binatang yang sempat aku snap di Zoo Taiping. Aku pergi dua minggu lepas bersama keluarga En Suami. 


Zebra
Cantik la stripe dia.

Buaya
Time ni dia nganga agak lama. Tak tahu apa yang dia NGAP. Tetiba dia tutup mulut & aku melompat kerana terkejut. huhu~

Zirafah
Slim nye Zirafah 

Gajah
Diorang kene diet la macam Zirafah. hehe~

Badak Sumbu Putih
Tidur keletihan dia. Comel je dia tidur kan. . . 

Babi Jokut
Er . . . . . . er . . .er . .  

Rusa
Dia tengah tido ek?

Beruang
Tido bersama. So sweet ~ Teringat cerita BRAVE.

Ni haiwan apa ek?

Flamingo Besar
Slim la kaki dia. . . pinjam kaki leh?Flamingo merah lagi cantik sebab color dia lain dari lain. 

Orang Utan
Dah macam patung je dia duduk camtu. Statik je. Sampai ada orang tu cakap tu patung je, bukan betul-betul.



Unta
Jantan & betina ek?

Banyak lagi gambar tapi tak dapat la tempek semua. Exceed limit lagi sekali nanti. huhu~
Gambar aku & En Suami posing bersama ULAR ada dekat ENTRY SINI<---
Next entry aku update lagi. :)


16 comments:

  1. wahh..seronoknya g zoo taiping :) cantik2 gambor :)

    ReplyDelete
  2. syoknya
    anum x pernah pg lagi

    ReplyDelete
  3. Mesti sonok dan agak keletihan bila pegi zoo yea... anyway nanti sila letak HARGA TIKET ZOO untuk mudah orang nak buat rujukan tau

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak rasa penat sangat, sebab seronok dengan budak-budak.
      harga tiket tak tahu la, en suami yg p bayar. lupa snap. nnti tanya en suami la.

      Delete
    2. harga tiket rasanye rm 16 or 15 ke 18..

      Delete
    3. tngk sini...

      http://www.zootaiping.gov.my/nitesafari/entrance.htm

      Delete
    4. hahahahahahaha at last kasi link zoo taiping jela senang. .. hehehe

      tq my kembar tolong kasi link tu

      Delete
  4. cantik gambar2 binatang yang diambil...

    ReplyDelete
  5. Banyak juga haiwan kat zoo Taiping tu, ya? :)

    ReplyDelete
  6. hahaha. comelnye pulak tengok rusa tu. rusa tido bukak mata ke?

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...