Tuesday, December 18, 2012

Honeymoon @ Tioman Island - 12.12.12

Assalamualaikum . . Dah nak masuk penghujung tahun 2012. Korang tak bercuti ? Minggu lepas aku sempat berHONEYMOON. Honeymoon yang di sponser oleh Pakcik aku, Ayah Chin. Dia sponsor 4 pasangan yang berkahwin dalam tahun ni. Iaitu aku , Akim yang kahwin bulan 10 haritu dalam entry SINI & dua orang sepupu aku yang baru sahaja selesai majlis di Alor Setar dalam entry aku kat SINI  semalam. Dan setiap pasangan dapat pula duit belanja dari Pakcik aku yang lagi sorang ni , Ayah Chop.Alhamdulillah . .  moga murah rezeki mereka yang sponser kami :)

Honeymoon on 12.12.12 . . 
Tarikh cantik tu :D

Naik feri dari JETI MERSING. Dekat 2jam lebih gak perjalanan. Siap pening-pening mabuk laut. Nasib baik tak muntah :)

Sesampai je di PULAU TIOMAN, kami kene naik bas nak ke BERJAYA RESORT. 
Then check in hotel. :)

Sementara tunggu transport untuk ke bilik kami, kami diberi Welcoming Drink, chewahhhh welcoming la sangat kan :)


Ha ni la tempat kami menginap. Check in + letak barang then kami pergi cari tempat makan. Dah lapar sangat. Lepas makan sepupu aku yang lain terus je bersiar-siar melihat keindahan Pulau Tioman. Aku?????
Lepak bilik je. Sebab nya 

^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^



En Suami ku demam. Olololo sian nya. Hasil jangkit dengan aku la ni :D Nasib baik dia larat drive dari Bandar Baru Bangi ke JETI MERSING. Kami bertolak hari Rabu jam 12pg dan sampai di Jeti Mersing around jam 5pg. huhu.. . . Next entry aku tempek gambar lagi k :)


63 comments:

  1. Bestnya dapat bercuti yang disponer kan.. Kesian en suami tu demam pulak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kejap demam kejap ok pastu demam balik. :D

      Delete
  2. bestnyer HM di sponsor, murah rezeki pantin2 baru... tp nyer sian cik abg dmm yek...

    ReplyDelete
  3. bestnye hanimun...lebih2 lg kalau dpt sponsor kan hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. syok la dpt sponsor :D

      mula cam tkleh p sbb dah mik byk cuti, tp rasa cam rugi plak . tolak rezeki .. so pegi je :D

      Delete
  4. bestnya.. hehe.. wah... gerak malam ya... =)

    selamat berhoneymoon.~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. kene gerak 12 pg coz feri kul 8 pg. :D

      Delete
  5. Kesiannya Fasz... kena demam masa honeymoon. Tapi bagus juga masa inilah nak tahu Fasz bulah jaga en abang ke tidak. Cuma cari ubat tu payah sikit kalau di pulau.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. kami dah bawak ubat siap2. byk je jual panadol tp kene naik moto ke . kami tak sewa apa2. p makan ponjalan je.

      Delete
  6. cantiknye pemandangan...bestkan honeymoon

    ReplyDelete
  7. Salah 1 Pulau Idaman, tak tau bila nak dapat p :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. pe lagi p la. :D

      best woo duk tepi pantai berduaan. angin sepoi2 bahasa :D

      Delete
  8. wahh..best nye dpt honeymoon..bila la nk smpay turn hanna pulak erk?haha*gedik* dushh3..
    btw, jemput join first contest dari hanna http://www.farhanabiella.my/2012/12/photo-contest-be-yourself-by.html

    ReplyDelete
  9. As salam..

    Alalala siannya cik abg demam ye..takpe nanti pegi lagi..k.lyn suka sangat PT nie sungguh mendamaikan hati..paling tak lupa masa snorkling..wah..paling best ada yg spondor kan..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. snorkeling best , dpt tgk ikan warna warni.

      Delete
  10. cantik tempat tu...sian laki ko fasz...demam ye...demam ade makne kut..heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. demam panas. risau pon ye. smlm tetibe demam lagi >_<

      Delete
  11. best wooo.. dulu akak duk dekat ngan berjaya jer.. teringin nak gi sini suatu hari nanti.. tapi sebab akak gi untuk diving memang tak berbaloi duk hotel mahal2.. sepanjang hari duk kat laut... malampun nak sembang2 ngan kawan diving mmg berjaya tak masuk senarai.. tapi memang teramat teringin nak stay kat berjayani..

    ReplyDelete
    Replies
    1. best kak :D ...

      nnti sy update bilik dia plak

      Delete
  12. bagosnya ada pakcik pakcik macam ni....hahahaha

    kesiannn..demam pulok....ekekekekek...takpe, percutian free...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah. pemurah pakcik pakcik sy. moga murah rezeki mereka sekeluarga

      Delete
  13. camner demam time honeymoon nie......he3

    ReplyDelete
  14. wuah bestnya...blala krole dpt bwa Mrs.krole honeymoon kat sni~

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah satu hari nnti. bawak g honeymoon tpt dekat ngn korang pon ok. janji dapat spend time together. rasa seronok :D

      Delete
  15. nice trip kak.. :D

    tak pernah smpai tioman lagi.. nanti2 la nak g

    ReplyDelete
    Replies
    1. :)

      p la pulau belah utara dulu baru la selatan.

      Delete
  16. Alahai...ciannya...

    Owhhh...akak ingat bulan 12 ombak kuat kat tioman.

    ReplyDelete
  17. cantikla rumah menginap tu.

    habis demam, takde g mane ler?

    ReplyDelete
    Replies
    1. p snorkeling. masa tu demam dah surut, balik tu , demam balik :D

      Delete
  18. Waaaaahhh.. berhoneymoon gitu..cantiknya pemadangan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. subhanallah.. nnti turn nurul plak honeymoon ....

      Delete
  19. Replies
    1. dh org sponsor ... rasa rugi plak tolak rezeki

      Delete
  20. bestnya.saya duduk kat rumah je lah cuti2 ni..tak kemana2 pun.hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tgg la ada org rumah. baru rasa nak bercuti sana sini. syok woo

      Delete
  21. alahai... berhoneymoon dgn demam ye...

    ReplyDelete
  22. bestkan honeymoon di-sponsor..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. best . korang pon di sponsor by safi kan. syok la :D

      Delete
  23. Waah bestnya ada org sponsor honeymoon.. Mmg kalau nak feri ke Pulau Tioman akan mabuk laut.. sebab lama kan atas feri..

    Alaa rugi laa honeymoon time demam plak yer mr.hubby.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha;a mabuk sbb lama sngat. huhu

      hubby ok je. kejap demam kejap tak. naik turun suhu dia . tk pakai air cond pon dlm bilik .

      Delete
  24. Lama dah rasanya TiranaAduka tak jejak Tioman tu sis...
    By the way nice story sis...lebih lebih lagi gambar dalam post ni.....
    terbaru kan ni sis..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yela ni cite baru. 12 12 12 kami p :D

      Delete
  25. Wahh...lama rupanya kena naik feri tuu...ingat kejap je....bestnya honeymoon....sampai demam2 balik abg din....perubahan cuaca kot...

    ReplyDelete
    Replies
    1. lama sampai mabuk2 kejap. tp tk muntah pon. tak suka la kalau muntah.

      Delete
  26. Awesome post :)

    I love Tioman too. In fact, next week is our 1-year anniversary and guess where we're going? Hihi.

    Thank you for your happy post.

    Cheers!

    Lina Ahmad

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...