Thursday, September 6, 2012

Ujian Tapisan Kompetensi Pelantikan Kakitangan UKM

Bulan lepas , aku ada hadirkan diri untuk satu ujian di Dewan Gemilang , UKM. huhu~ Tempat aku nak kahwin!!!! :D

Tujuan ujian tapisan ni adalah untuk melayakkan kita untuk interview. Kalau korang ada apply jawatan di UKM then dapat SMS alert suruh hadirkan diri untuk ujian tapisan ni. Ujian start kul 9pg sampai kul 12tgh hari. 8.15 daftar. 

Isi borang kehadiran dulu. Teringat time amik SPM dulu :D

Ramai gila yang hadir dalam ujian ni. Ingat kan tak ramai. Ada dari luar dan ada yang dari UKM. Abg aku pun dapat !!!! So , aku pergi bersama abg tersayang aku la. wahahahaha ~ Dewan ni parking besar, so senang la.  


Suasana di dewan peperiksaan. Dewan yang bakal aku sanding. Biasa je dewan ni. Orang buat main badminton kat sini. :D

1- Ujian 16PF- versi 5 
Ada dekat 200 soalan. Soalan pasal diri kita je. Jawab betul or salah or tak pasti . Tapi jenuh gak nak jawab sbb kene baca betul-betul soalan dia. :D


2- Ujian Bahagian Pengetahuan Am
Jawab dalam masa 30 minit. Soalan lebih tentang UKM & ada juga pengetahuan am lain. Semua ABC. 

Antara soalan dia (tentang UKM) : 
a- Siapakah Naib Canselor UKM?
b- Apakah fakulti pertama yang di bina di UKM?
c- Apakah moto UKM?
d- Apakah matlamat UKM?
e- Tahun berapa UKM di bina?

Antara soalan lain :
a- Negara mana yang menjadi juara dalam FIFA World Cup tahun lepas?
b- Nama menarai yang terlibat dalam peristiwa 11 September di NYC
c- Nama perdana menteri yang ke empat



Yang dua kertas kuning tu kertas soalan esei. Satu Bahasa Melayu & satu lagi Bahasa Inggeris. Tajuk dia lebih kepada pendapat umum la. Tajuk esei untuk Bahasa Melayu aku hari tu : "Penularan penggunaan bahasa singkatan di kalangan masyarakat Malaysia". Tajuk esei untuk Bahasa Inggeris pula : "Compare and contrast knowledge gained from experience with knowledge gained from books."

Lepas tu , aku ada juga buat ujian tapisan ni untuk jawatan di UPM. Tapi di UPM dibuat secara online. Lagi mudah kan kalau online :D.

InsyaAllah , moga ada rezeki untuk aku berkerja di area Bangi. 
Amin . . . . . 

*Sedang mencari kerja kosong area Bangi / Putrajaya / Nilai / Seremban /



36 comments:

  1. Semoga berjaya mendapatkan jawatan yang didamkan. InsyaAllah.

    :)

    ReplyDelete
  2. Semoga berjaya. Sekarang ni nak kena interview semua kena ada ujian. Susah betulkan.

    ReplyDelete
  3. akak dua'a kan semoga u berjaya.. INSYALLAH..

    ReplyDelete
  4. semoga berjaya!..;)
    selamat melangsungkan perkajwinan juga..;)

    ReplyDelete
  5. semoga berjaya afasz..kalau ada rezeki kerja dkt bangi/putrajaya dekat dgn saya :)) saya dh lama x amek exam gov..rindu pulak..

    ReplyDelete
  6. akak ada dapat jemputan orang kawen kat dewanni jugak tak silap minggu depan..
    ishhhh ramai gak orang yerlll

    ReplyDelete
    Replies
    1. minggu depan? bp hb kak?sy pon kawin sini. 15 sept :D

      Delete
  7. Good luck Kak fasz... dah nak kawen pun kakak Nurul ni.. hehehe

    ReplyDelete
  8. hehehe sempat lagi akak amek gambar soalan kan...hehehe

    goodluck kak! i know u can do it ;)

    ReplyDelete
  9. gd luck! mudah-mudahan dapat, mana tau rezeki untuk bakal pengantin :)

    ReplyDelete
  10. gud luck fasz..insyaALLAH ade tuh rezeki kawen..hehee..

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikum,
    Semoga berjaya...nanti berjiranlah kita di bangi ya ;)

    ReplyDelete
  12. Selamat Hari Raya maaf zahir batin...salam perkenalan :)

    ReplyDelete
  13. Semoga berjaya ye :)

    Ada rezeki tu insyaAllah :)

    ReplyDelete
  14. Insya Allah..ada rezeki org kahwin....all d best!!!

    ReplyDelete
  15. good luck .. akak doakan berjaya....

    ReplyDelete
  16. gud luck.. untung la kene panggil tapisan.. sy ni tak panggil langsung pun.. sob~

    ReplyDelete
  17. sempoi laaa...siap boleh snap kertas soalan tue....

    ReplyDelete
  18. macam nak jawab exam besar. dah bertahun tak masuk dewan ni.

    ReplyDelete
  19. all the best in this exam...moga2 ada berita gembira nnt.. adik laki kak sha kerja di ukm....lepas grad terus dia kerja sana...dah nak 2 thn dia keje sana...huhu

    ReplyDelete
  20. assalam...lps dh jawab ujian ni ada dipanggil intebiu x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. bunga lily. awak dapat jugak eh ujian tapisan 18hb 5 ni?

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
    3. This comment has been removed by the author.

      Delete
    4. haah sabtu ni..dpt jugak ke?jawatan ape?takut la kalo btol soklan nye berlambak cmni..

      Delete
    5. bunga lily: tkde rezeki nk dpt interview. maybe byk soalan yg sy tak dpt jawab. yela byk soalan pasal UKM. huhu. memang tak tahu la. hentam jela.

      Delete
    6. search la pasal UKM. byk benor soalan pasal UKM. huhu~ google siap2 ...

      Delete
    7. tgh search la ni..xtau nak hafal ape..byk sgt ni....hihihih

      Delete
  21. esei 2 kne jawab 2 2 sekali ker...?

    ReplyDelete
  22. ots interview ke?atau hari lain???

    ReplyDelete
  23. salam, saya kene hadiri exam ni jugak ahad ni, ada pape tips? hihi

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...