Wednesday, November 28, 2012

Makan Durian @ Taiping, Perak

Assalamualaikum asdiko'ii. Sambungan dari cerita percutian aku bersama family baru aku. Selepas kami bermalam 2 hari di Tanah Rata , Cameron Highland kami terus gerak ke Taiping, Perak , rumah my SIL. Singgah makan di Medan Cendol & Laksa di Kuala Kangsar & terus ke Taiping.  Sebelum sampai umah my SIL, kami singgah makan durian dekat tepi jalan. 

Durian Sunkist - mengikut kata Pak Mertua ku. :D

Yuhu . . .  orang sibuk duk update pasal DURIAN CREPE, aku masih update pasal DURIAN , ngeh ngeh. 

Pakcik ni siap bagi 2 biji durian free sampai kitorang tak larat nak habiskan. 

Sedap hingga menjilat jari Hadif makan. 

Masam ke durian tu Bang oi. . .  hehe ~

Dua hari lepas, ayah aku beli Durian D24. Selalu aku makan 3 biji ulas dah cukup, sekali lebih dari 5 biji ulas aku makan. huhu~ Padahnya, badan jadi panas. huhu~

Nasib baik duduk dalam office ber AIR COND. 
wahahaha :D


33 comments:

  1. giler????..5 BIJI???BOLEH MASUK SPITAL KLU MKN 5 BIJI....sila betulkan tatabahasa anda...kan dulu cikgu agar masa sekolah rendah..dah lupa ker?

    ReplyDelete
    Replies
    1. adehhh asyik lupa je penggunaan tatabahasa.

      Delete
    2. K.tini pon sama je....
      "kan dulu cikgu agar masa sekolah rendah"
      Agar dan ajar adalah 2 perkataan berbeza....dia x sama mcm agar2....
      hahahhahhaa

      Delete
    3. aku pasan la.... sila wat ayat dengan penggunaan wording yg betul... hehehe

      cikgu AGAR(agar-agar ke?) hehehehehe

      Delete
  2. kamu ni boleh tahan gak ek..makan sampai 5 biji..bahaya tau

    ReplyDelete
    Replies
    1. adeh.. BM SPM sy dapat A tp @#$%^&*(

      wahahahahaha.

      Delete
    2. sian org kene tipu ngn faz...masalah TATABAHASA

      Delete
    3. hehe silap la kak. sowi. asyik silap je :D

      Delete
  3. 5 biji ke 5 ulas Fasz.

    Inai di jari masih ada lagi ye:)

    ReplyDelete
  4. duriannnn!!!...nak ajak abah balik kuala kangsar la gie kebun makan durian..nyum nyum..;)

    ReplyDelete
  5. lum mkan durian lagi musim durian skang ni.. nyum2

    ReplyDelete
  6. sekarang musim durian bestkan tak sabar nak balik kg lagi...nak makan banyak2

    ReplyDelete
  7. sedapnya durian.. :)

    alhmdulillah, sy mkan 5 ulas bdan ok lagi..tak pernah lagi mkan durian bdan panas..mlm nak tido siap cari selimut lg sebab sejuk...hehe

    ReplyDelete
  8. sedapnye~ tak menahan tengok durian nih~

    ReplyDelete
  9. durian kesukaan hamba...
    setiap hari makanpun takper...
    tepen memang banyak doyan...

    ReplyDelete
  10. adoiii...dap dapnye...
    dalam dunia nih...durian perak la terbaaiiikkk..!

    haha..puji durian kampung sendiri...

    :)

    ReplyDelete
  11. Makan durian bawah pokok tapi hati2 jgn lepak bawah pokok durian okeh.

    ReplyDelete
  12. Aduhai sedapnya. Durian...durian..musim mu sentiasa dinantikan :-)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...