Monday, November 26, 2012

Cactus Valley @ Brinchang Cameron Highland

Assalamualaikum dan selamat hari Isnin. Jom layan beberapa gambar yang di snap sepanjang percutian aku di Cameron Highland. Satu ni je tempat yang aku sempat pergi. Cuaca kat sana asyik hujan, yela sekarang kan musim hujan. So duk je dalam apartment yang kami stay tu. Masak-masak makan dalam rumah. yummy !!!

Kami berada di Cactus Valley. Gambar Cactus banyak kat entry SINI.

 
Sayur apa ni ek?

Yang kecik.


Strawberi merah + Strawberi hijau.

Sayur-sayuran menghijaukan suasana.

Haziq (anak sedara aku) curi makan sayur kat situ. huhu~

Ada jual keychain. Aku tengok-tengok je. 


Comel je penyepit rambut strawberi ni. 

Offer 80sen je!!! Aku rasa yang kat sini la paling murah keychain jenis ni. Kat Pasar Malam Brinchang RM1.

Merah semua . . .  strawberi je corak nye. 

Tu jela gambar yang aku dapat tempek. Kang tempek banyak sangat kang EXCEED LIMIT plak. Dah la ni guna email baru. huhu ~ Tunngu next entry plak. :D

Cerita di CAMERON HIGHLAND :



28 comments:

  1. huhu..bestnya..sy tiap tahun pegi..dah 3x pegi masuk tahun ni..tapi pegi balik hari je..sebab dekat..hehe..
    sana kalau hujan, sejuk nya menyengat sampai dalam..hehe

    ReplyDelete
  2. suka tengok sayur yg menghijau tuh..segar...

    ReplyDelete
  3. pegi selalu xbest juga..sebab pergi tmpat sama je kan..macam takde perubahan..sy pegi pun smpai ladang teh je..tp yng best pegi thun ni la, sebab berhajat bwk en.tunang ke sana sebelum dia berlepas ke lubnan bulan 7 haritu.. :)

    ReplyDelete
  4. Geram kakak tengok gambar-gambar semua macam mengajak kakak utk ke sana sekarang juga.

    ReplyDelete
  5. best tengok gambar tu fasz..sejuk mata n hati ku..

    ReplyDelete
  6. syokknyerrr..bila mau sampai neh..sume stoberi kan..merah2!

    ReplyDelete
  7. Nampak merah je gambar ni semua... ;)

    ReplyDelete
  8. bestkan kat cactus valley ni . lia klu ke cameron mmg akan ke sini.. walaupun kena panjat agak tinggi dan turun pun menjunam tapi best kat situ dgn ada tmpt mkn tu menu strawberry best2.. :)

    ReplyDelete
  9. singgah sini nak jemput join segmen : http://diarisedetiklebihfarisha.blogspot.com/2012/11/pencarian-bloglist-musim-1-diari-farisha.html

    ReplyDelete
  10. wak pon dh lama X gi cameron highland jugakkk.. uuHHu

    ReplyDelete
  11. hi...salam kenal

    singgah sini terus follow

    jom, kalu sudi singgah le teratak saya plak

    psst... sudi2 le follow sekali nnt ye

    hehehe

    maceh

    @_@

    ReplyDelete
  12. Cabaran ke Cameron Highlands pada cuti sekolah hujung tahun ialah cuaca yg tak menentu. Biasanya hujan siang malam.

    Tahun lepas kami ke sana pada bulan Ogos utk elakkan terperap dalam apt. Tapi kesian ada anak yg tak dapat ikut ..... huhu

    ReplyDelete
  13. Yg tu sayur ala ala salad kot..haha

    ReplyDelete
  14. sayur segar nie bagus buat ulam ....haahahaha

    ReplyDelete
  15. as salam

    makin ramai bloger bercuti ke cameron...sekarang musim hujan kan..paling suka tgk psar dia kat kea farm..mcm2 ada kan..tp pasar mlm jugak yg murah:)

    ReplyDelete
  16. Gila2 starwberi kat sana... Bestnya...

    ReplyDelete
  17. Replies
    1. kat CH ni tak sempat beli. pegi Kea farm pon kejap je. tgk gerai ke satu gerai , skali dah kene balik. mak mertua kite tk larat jalan sgt. so terus jela balik. beli sikit je. tk sempat beli tuk korang. tp dah beli kat pulau tioman ;

      Delete
  18. lm dh x g kemeren ni... best ye dpt cuti2 ni :)

    ReplyDelete
  19. hye dear..wahh best gi jnjalan yerr..
    tima kaseh yer sis pasal tadi sis gtau saya pasal totu tuh,tima kaseh byk²

    ReplyDelete
  20. subur betul tanaman2 kat sana kan..

    ReplyDelete
  21. sayur punya la murah kat sini. rasa nak duduk cameron je, hari2 makan sayur. hehe

    ReplyDelete
  22. a`aaa kan skrg musim hujan..terpaksa potpone dulu..
    cntik2 je pic yang di snap ..
    sayur2 yg menghijo ;D

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...