Thursday, January 12, 2012

Makan @ SATAY STATION, CHERAS

Minggu lepas, kawan aku suggest makan kat sini. Katanya Mee Rebus kat Satay Station ni sedap. huhu~ Jom la rasa , eh! Jom lihat kenikmatann nye.

Mee Rebus minta telur lebih. Nyum! Nyum! makan panas-panas tersangat la sedap. 
Memang terbukti la Mee Rebus ni sedap. Aku ada terjah blog orang lain --> Kat sini 


Satay ayam dan daging. Aku tak berapa suka satay. Makan 4 cucuk je. Boleh tahan la sate dia tp tak boleh lawan Sate Kajang. huhu~ Tapi bila aku terjah satu blog ni, dia kata Satay Station ni lagi sedap dari Sate Kajang. . .BIAR BETIK ! Cer baca --> sini


Menu kat sini kalau tak silap ada dua je, Mee Rebus dengan Sate sahaja. betul ke? hehe ~ 
Kawan sy yang kata, sy tak sempat tengok menu.


Ni la kedai Satay Station. . . . . .
Untuk yang nak try makan kat sini, aku suggest makan Mee Rebus dia la. Sedap! Yummy ~


SATAY STATION
No 17 Jalan Dwi Tasik 2,
Dataran Dwi Tasik, Bandar Sri Permaisuri,
Cheras


Jalan-Jalan Cari Makan Lain :




19 comments:

  1. salam kak, mai la cuba stay tempat saya di Kajang..

    ReplyDelete
  2. nadilah: satay kajang ke? kat ner?

    ReplyDelete
  3. satay station yer? boleh la cari nanti (walaupun rumah kat situ, tp tak tau ler plak kewujudan restoren ni...Ayam Penyet tau ler....) ...thanks share info...mmg suka mee rebus

    ReplyDelete
  4. CK: ayam penyet tu belum sempat singgah lagi.sedap ke ayam penyet kat situ....

    sedap me rebus tu.kat satay station tu 2 je menu dia, satay n mee rebus, tp ramai gak org makan kat situ.... panas ~ nyum nyum...teringat la plak mee rebus tu...huhu

    ReplyDelete
  5. kat One Utama ade satu tp selalu lalu jer..sbb x suke makan satay..husband gile satay tp xde pun bunyik2 nk mencube..tp nnt one day leh gie try..;)

    ReplyDelete
  6. alamak..tetibe x sure pulak kat OU tuh ape namae..hehe..

    ReplyDelete
  7. falsya: kite pon tak berapa suka satay, kalau makan 2 3 cucuk je.satay dia tak berapa sgt, lg sedap satay kajang. tp ada gak kata best ...hehe....tp mee rebus dia mmg terbaik la....

    la nama yg sama ke kat OU tu.hehehehe...leh plak lupa..apa la falsya ni

    ReplyDelete
  8. adoi ...lapar tetiba...alamak jauhlah pulak..akan ku usahakan utk sampai ke sana demi sesuap mee rebus

    ReplyDelete
  9. zarul : kt cawangan lain pon ada. zarul duduk mana. satay station ni ada kt kg pndan, setiawangsa dll... cer google...kot kot dekat ngn zarul....mee rebus ...telur lebih yer...hihi

    ReplyDelete
  10. Makk aii, byk nya tolur...berapa bijik tuu...sate3....slurrpp....

    ReplyDelete
  11. telur 2 biji, dia potong2 .....idok la kite makan 2 telur tu...ada org tukang perabih...hahaha

    ReplyDelete
  12. satay kt taman melawati-Sri Melaka pon sedaaappp

    ReplyDelete
  13. kat KL ke kat melaka? sedap ke? dekat area cheras ke?

    ReplyDelete
  14. iskk ko ni...terang2 dh tulis nun...kt tmn melawati...nma kodai:Sri Melaka...heheheh...kt dgn Giant

    ReplyDelete
  15. aku confuse la....tk bc comment ko dgn betul.hehehe taman melawati jauh la. aku g cheras ni pon sbb jumpa org tu. kalau tk tk p nyer la.

    ReplyDelete
  16. Alaa.. sampai sini tak roger.. kalau tak boleh belanja...

    alaa.. lain orang, lain citarasa dia..

    ReplyDelete
  17. cuba la sate kajang kat sg.ramal

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah biasa makan sate kajang sbb duk bangi :)

      Delete
  18. hmm nak kene terjah nih satay station...Saya baru jer upload pics masa makan kat satay hj samuri di shah alam baru2 nih. Not bad. Kuah dan sambal lain dari yang lain.
    Senang2 jenguk blog saya kat www.blogmakanbest.blogspot.com topik pasal makan, makan dan...makan :) Kebanyakan review restoren2 menarik di area Johor maklum la orang JB kan tapi tempat2 lain pun ada.
    Jangan lupa follow yer blog saya TQ bebanyak.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...