Thursday, January 10, 2013

Steamboat @ Cameron Highland

Assalamaualaikum ya asdiko'i. Dah dua hari aku tak update blog. huhu~ Harini aku nak update entry makan-makan lagi. Tahun lepas , pergi CAMERON HIGHLAND kami makan STEAMBOAT (masak sendiri). Kami stay dekat apartment , jadi boleh la masak-masak. Nak-nak masa kami pergi tu, musim hujan. Kakak Ipar aku bawa dapur gas kecik tu siap dengan periuk tu. 


Beli macam-macam sayur then masak je dalam periuk tu. Sayur dekat Cameron Highland kan fresh!!!!!


Tambah menyelerakan bila ada fish ball, hotdog dan macam-macam lagi. Nampak menyelerakan kan.


Tambah sayur lagi. Letak Mee Kuning , jadi macam Mee Soup. Nyum-Nyum !!!!


Sedap wooo. Ala-ala STEAMBOT. Kami makan untuk 9 orang. 


Jimat kalau wat steambot sendiri kan :D

Cerita di CAMERON HIGHLAND :


39 comments:

  1. betul..kalau mkn kat luar ..siap la duit

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. p la ajak acong makan. kat johnys pon ok. :D

      amik yg set tuk dua org tu. nyumm nyum

      Delete
  3. Layan kat SEOUL GARDEN la best... tapi abang lebih suka steamboat yang ada grill sekali...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni masa kat cameron..

      makan satu family ramai-ramai. masak camni la sedappppppppp

      Delete
  4. wahh..nampak sedap nih..bak sikit..

    ReplyDelete
  5. kalau makan steamboat kat CH bertambah syiok ooooo sejuk layan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul . ni waktu malam.. sejuk sgt. pijak lantai dia..ya Allah sejuk nye..

      hirup kuah panas2 sedap!!!

      Delete
    2. pakai stokin dah le tu. tu pon masih lg sejuk.. kene pakai 2 3 stokin kot.

      Delete
  6. idea plng menarik la... tq sharing

    ReplyDelete
  7. layan..
    steamboat panas2..
    dah ar sane romantik sejuk..

    ReplyDelete
  8. sempoi la kak.. saving bila buat sendiri :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni akak ipar aakak nye idea :D

      akak tukang makan je :d

      Delete
  9. wah...sedapnya.... mohon pos kat rumah saya sikit..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni tahun lepas punya hidangan masa p cameron highland :d

      Delete
  10. jimat dan sedap sebab ikut selera tekak kita nak bubuh apa..kan??

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak ipar sy letak sup bunjut kalau tak silap. pastu letak telur gak.

      Delete
  11. bestnyer... bile dpt msk2 sndiri kan, lapo je blh msk sndiri...

    ReplyDelete
  12. Sedapnya steamboatttt .. feveret Kc ni, adik.

    ReplyDelete
  13. kami pun kalau pg bercuti masak sendiri.. masak apa² koboi campak².. dah ramai² semuanya pun sedapp...

    ReplyDelete
  14. nice day :)
    hargailah hari kemaren,
    mimpikanlah hari esok,
    tetapi hiduplah untuk hari ini.
    bagi-bagi motivasinya yaah...

    ReplyDelete
  15. ada juga ye steambot kat cameran highland ye.

    ReplyDelete
  16. aummm.. sedap. penuh tu kat dlm periuk

    ReplyDelete
  17. homemade steamboat sgt bestt! boleh makan byk2 sepuas hati...

    ReplyDelete
  18. sejuk2 makan steamboat mmg marvelous..hehehe

    ReplyDelete
  19. makan steambot kat apartment mana ni. sue makan kat hotel titiwangsa

    ReplyDelete
  20. Hari tu ke CH , kami upah sorang makcik untuk masak . duk apparment jugak . lg puas hati makan masakan kat appartment kan :-)

    ReplyDelete
  21. Makanan kt Red Wok tu boleh tahan la harga dia, tapi berbaloi dgn rasa masakan. sedap :-)

    ReplyDelete
  22. wow...meleleh air liur tgk gambar2 ni...sedap2...:D

    ReplyDelete
  23. suka steamboat...dah lama tk pergi CH

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...