Thursday, April 19, 2012

Makan @ Nasi Ulam, Seksyen 7 Bandar Baru Bangi

Minggu lepas , lepas je shopping di kawasan BBB, aku singgah makan tengah hari di kawasan BBB. Cari nasi berlauk la sedap kalau time lunch ni.
Kedai Makan Nasi Ulam - Sebelah dengan Amani Hotel

Lauk masak kuning, ada gulai lemak masak udang, tempoyak ada dan lain-lain.

Sambal telur , ikan masak sambal , Sotong Berlada dan lain-lain


Ikan Keli + Ayam + Ikan Sambal Cili 
(aku yg bg nama dia sendiri)

Sayur Kangkung, Sayur Bendi & Sayur Petola goreng.

Ikan Kembung + Air Asam

Pelbagai jenis sambal - Sambal belacan, tempoyak, budu, air asam dan lain-lain.

Nasi Putih dah nak habis~

Lauk sapa la ni . . .huhu~ 

Ni aku punya. 
Nasi + sayur bendi (fav) + sambal belacan (sangat pedas sehingga menitis air hingus)

Setangkai Ulam Raja , eh! betul ke ulam raja ek????
Aku start suka makan ulam sejak aku study kat UiTM Arau. Memang hantu ulam.

Ikan Bakar.

Air asam nye. sangat pedas!

Ramai gak makan kat sini time lunch, beratur agak panjang masa nak amik nasi. huhu~



Opss ter snap pakcik tu makan lak . . .

Makanan dekat Nasi Ulam ni boleh tahan la sedap nya. Nanti nak try nasi goreng dia plak. Aku ada try google tgk Nasi Goreng Ketam dia macam sedap je. Tak pernah aku makan nasi goreng ketam. huhuhuhu~ Masa ni aku makan nasi berlauk je, sebab lepas je makan nak gerak ke Seremban. :)

Lepas makan , aku terus rasa nak tidur, nasib baik bukan aku yg drive :D

Ok pada kawan-kawan yang nak try makan kat sini, moh le ke Kedai Makan Nasi Ulam. Lokasi nya di Bandar Baru Bangi Seksyen 9. Belakang PKNS Bangi, berdekatan dengan Ariani, RHB Islamic Bank, Pusat Rawatan Az-Zahra dan Masjid Al-Hasanah.


45 comments:

  1. kalau kat kinrarapun tak silap nama kedaitu nasi ulam gak sedap boleh tahan...

    ReplyDelete
  2. sedapnye lahai lauk-pauk tuh..lauk2 kampung tuh yg x tahan tuh..

    ReplyDelete
  3. masakan kampung memang terbaik la. 5 bintang saya bagi :).

    ReplyDelete
  4. Tengok gambo2 makanan tu terus perut yang lapo ini jadi bertambah lapo. ;-)

    ReplyDelete
  5. Wahh, byknya masak lemak dia...beraneka....nmpk ekslusif la kedai ni....awat sikit bebeno k.faz dan si dia makan tuu...??

    ReplyDelete
  6. tgk gmbar mkanan ni org yg xde selera nk mkn pun jd berselera...

    ReplyDelete
  7. semuanya myelerakan... makanan kampong gini.kalo makan confirm brtambah..kalo lya..pling suka cencaluk...

    ReplyDelete
  8. Hurmmm.... patutnya pergi restoran NASI ULAM... kena amik ULAM dalam 5,6 jenis baru la betullll....

    ReplyDelete
  9. tu diaaaaaaaaa....lauk xtahan tgk..lapo terus...adeh

    ReplyDelete
  10. salam perkenalan
    sedapnya lauk pauk nie

    ReplyDelete
  11. tu diaaa...sempat lg ambik gmbaq...tuan kedai x kesah ke?...hehehe

    ReplyDelete
  12. salam nape anum x jumpa nama u dalam senari follower anum... ada guna nama lain ke?

    ReplyDelete
  13. pagi tadi breakfst ala kadar jer... t/h x makan...

    tengok lauk2 kat atas ni... sedap jer... tapi entah kenapa... selera xde...

    ReplyDelete
  14. tgk lauk nyer sume mengoda n tergoda.... tak penah lg mkn situ tp penah kuar kt jjcm kn?

    ReplyDelete
  15. meriah sguh lauk pauknya...masakan kampung kan?

    ReplyDelete
  16. emm..ulam raja , sbb suka sangat dgnnya..penah mamadiana tanam utk memenuhi permintaan pcl...

    jjcm...memang merih !!

    ReplyDelete
  17. Kakak suka makan jenis macam ini. Banyak boleh pilih. Sambal belacan dgn ulam tu tak boleh menahan selera mesti tahu-tahu baju sendat je hihi...

    ReplyDelete
  18. baca gulai lemak udang terus ahkak kecurr tau dek..


    eh awak amik-amik gambo makanan tu seme org x pelik ke hehe..akak dulu penah amik gambo-gambo makanan sendiri kat hotel lps tu kena perli-perli dgn org lain..malu gilerr

    ReplyDelete
  19. ahkak nyer kes sama mcm anum..x jumpa nama awak dlm senarai follower..tp akak pasti awak folo sbb bilangan follower tu bergerak..main semunyik-semunyiklak ya hehe


    ok..thanx ya sbb folo..ahkak pon folo sini jugakk :)

    ReplyDelete
  20. saya sngt suka nasi berulam..ala2 kampung gini...

    hi saya follow back..

    ReplyDelete
  21. kalau lunch mmg prefer kedai2 yg jual nasi berlauk mcm ni...:D

    ReplyDelete
  22. nampak air asam dan ikan bakar terus terliur...huhu.

    akak follow juga sini...:)

    ReplyDelete
  23. selalu akak lalu depan kedaini.. tp tak pernah singgah.. nnt2 nak try jugalah makan kat situ.. teringin juga nasi goreng ketam tu..

    ReplyDelete
  24. memang lauk2 kampung...i like!!.

    ReplyDelete
  25. waaahh lauknyer mewah betulll!

    psttt follow you here xoxo

    ReplyDelete
  26. Wow meriahlaa tgk lauk pauk nyee.. sedap2 plak..tuh..

    ReplyDelete
  27. tq yer sudi polo eB... tapi x nmpk pn muker u muncul? hu3

    ReplyDelete
  28. terliur tengok lauk2 ulam tu..
    teringin nak makan juga.

    ReplyDelete
  29. ns ulam camni mmg bestlah.. lama xmkn...

    ReplyDelete
  30. hamangai!!!menitis air liur nengokkan ikan bakar cecah air asam...lagik2x hade ulam...nak try gak lah...heheheh...

    ReplyDelete
  31. ohhh.. pas ni sampai BBB nak terjah kedai makan Nasi Ulam ni lah! nmpak semuanya sedap! =D

    ReplyDelete
  32. akk klau ada ikan bakar t.cukup spinggan nasi. kurang2 3 pinggan ;P

    ReplyDelete
  33. menyelerakan sangat lauk pauknya... -.-

    ReplyDelete
  34. sedapnya la.asyik makan je ni.hahaha..eh,fasz dulu skolah mana??smk tengku mahmud?seri nering?

    ReplyDelete
  35. meleleh tengok nasi dengan lauk-lauk dan ulam...haishhhh~

    ReplyDelete
  36. nnt g BB bleh la sggh...sng je tu tmpt nyer

    ReplyDelete
  37. Byknye pilihan makanan... :D

    Kami xdok BBB, kami dok area Pandan... Tu br Kali kedua p mkn kat village view.... :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...