Monday, April 16, 2012

Review : The Cabin in the Wood

Minggu lepas aku dapat invitation dari Nuffnang untuk preview screening "The Cabin in the Wood" di e@curve. Meh aku summarize kan sikit tentang filem thriller ni.


Movie : The Cabin in the Woods
Director : Drew Goddard
Cast : Richard Jenkins, Bradley Whitford, Chris Hemsworth, Kristen Connoly, Anna Hutchison, Fran Kranz and Jesse Williams
Genre : Thriller & horror.

Sinopsis The Cabin in the Wood


Filem ini mengisahkan 5 pelajar kolej - Dana (Kristen Connolly), Curt (Chris Hemsworth), Jules (Anna Hutchison) , Marty (Fran Kranz) and Holden (Jesse Williams) yang pergi bercuti di sebuah remote kabin yang telah dipasang lengkap dengan CCTV.



Semasa di kabin tersebut, mereka berpesta sehingga mereka terjumpa benda-benda pelik di bawah stor. Dana membaca sebuah diari lama yang menyebabkan zombi keluar dari kubur mereka. Percutian mereka menjadi suatu trajedi yang mengerikan. Tanpa mereka sedari kabin tersebut telah dipasang CCTV dan semuanya dikawal di dalam sebuah makmal yang dikawal rapi. 

Lakonan mantap oleh Kristen Connoly yang melakonkan watak Dana.

Marty (Fran Kranz) 


Apakah yang terjadi kepada kelima-lima anak muda yang pergi bercuti itu? Adakah mereka semua mati? Jangan lupa saksikan filem ini yang akan mula ditayangkan di pawagam 19 April 2012. Aku kasi 4 / 5 bintang untuk filem ni. 


TQ nuffnang for the invitation. 

13 comments:

  1. UNTUNG laaa... sekarang nie dah selalu dapat TIKET WAYANG FREE... tapi kan kalau tengok citer STEET DANCE 2 tu lagi best la ...

    ReplyDelete
  2. dyabunga: yup best gak tp maybe battle ship lg best la.

    nurul: tgk jgn tak tgk....

    ReplyDelete
  3. hazman: tiket free? sapa yg selalu dpt????faz baru 1st time nuffnang invite preview screening ni..hehe :D

    papazuli: hehe best gak cite ni.

    ReplyDelete
  4. best nye nuffy tk jemput pn akak..tp kalo jemput pn takak cinema kat tpt akk..huhu :)

    ReplyDelete
  5. kak tihara: kene slalu update ngn website nuffnung ..diorg suh jwb soalan, baru dpt.

    fatin: best la . tiket freeee !

    ReplyDelete
  6. best la.. anyone near subang parade or sunway pyramid.. nak tengok ni. tapi xbody accompany

    ReplyDelete
  7. untung laaaa tengok wayang free.. hehehe

    ReplyDelete
  8. hee..movie ni bukan genre favourite...hee...tapi boleh la layan jugak masa tgk hari tu..:D

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...