Tuesday, April 24, 2012

Selamat Hari Lahir Mama & Atin

Pejam celik pejam celik, dah masuk bulan April dah. Dalam bulan April ni ada dua orang besday girl dalam family aku. Mama (8 April) & Atin ucukkkk sikit (16 April). Jom layan gambar la . . setiap gambar ada lagu (eh! mcm iklan Yuna pula)

Atin dapat hadiah sempena besday + 6A in SPM dari Papa & Mama
- Dari aku masih belum lagi. Tgg la gaji ahaks ~

Kumpulan hijau ke apa ni? Ikut ketinggian plak tu. 

Baas (abg aku) + Ya Ucukkkk (Adik bongsu ku)
Specky betul la family aku ni :)

Macam biasa la, bila time besday family aku, kami p makan di Restoran Village View, Jalan Reko Kajang. Jom tengok lauk-lauk yang kami makan sehingga menjilat jari.



Ayam Pandan
Makan panas-panas cicah sos. Memang sedap.Melecur jari

Ikan Siakap Masak Stim Limau
Color dia agak lain & kuah pun sikit, sebelum ni kuah dia byk sikit & color cam putih-putih sikit

Tom Yam Putih
Hirup time panas memang superb la Tom Yam dia !!!

Sotong Sambal Petai
Sambal dia memang pedas meletup ~

Kerabu Mangga
Cukup rasa kerabu mangga dia. Sedap bangat ~

Kangkung Goreng Belacan

Nasi Putih

Cincau Laici

Laici Ais

Fresh Orange

Teh O Ais Limau Besar Punya !

Besday Girl sila bubuh nasi :)

Sambil makan kami menonton perlawanan bola sepak, tak ingat la apa lawan apa. Agak bising la suasana sorakan GOAL !!! 


  

Habis sudah ~ 
Gambar aku takde sebab aku la photographer & pemegang sah kamera Lumix FH20

Alhamdulillah , 
Allah panjang kan usia Mama & Atin. Moga kita sekeluarga diberikan kesihatan yang baik, ketenangan hati, kebahagian dan dimurahkan rezeki. 
Amin  . . . 



56 comments:

  1. Happy belated day to atin and mama moga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki..

    alahai sedapnya menu2 tuh..dh la pepagi gini..rasa tersangat lapaq

    ReplyDelete
  2. ckp psl jalan reko, da lama betol x karok kat sana he3

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh ada pusat karok ek kat situ???sy tk berapa minat karok...tk pernah tahu pon ada kat situ

      Delete
  3. Gadis April jugak ya.. sama la kita :D Happy Belated Birthday! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan sy la cik saila, my mom n my sis :)

      hepi besday to u saila :)

      Delete
  4. Kakak menitip ucap selamat ulangtahun kelahiran buat mama Faz dan Adik Faz (Atin)... moga dilimpahi hidayah selagi hayat masih ada...

    ReplyDelete
  5. kenapa semua makanan sedap2 sampai tak sanggup nak tengok. laparrrrrrrrr. huk huk

    ReplyDelete
    Replies
    1. sampai tak sanggup nak tgk?tp tgk gak kan? hik hik

      Delete
  6. terliur tgk entri ni..hehe..happy birthday utk dorang ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. jgn sampai meleleh dah le ye arelin.hehehe

      tq :)

      Delete
  7. slmt hr lhir buat mereka..sdpnya mkn2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq nuyiu.......mmg sedap kakak belanja

      Delete
  8. Happy birthday to both...semoga sentiasa dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki....

    *Mana kek...?? nak3... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni pon lauk dah byk liza, tkde dah zaman kek. kami makan nasi je....kalau beli kek tak abis. kalau nak kek meh dtg umah, ada kek pertunangan si kembar aakak :D

      Delete
    2. Woaaa...ada kek rupanyaa....bawak la g opis sikit... :D

      Delete
  9. alhamdulillah seronok nye dpt mkn rmai2 mcm ni...semoga Allah pjg kn umur murah rzki :) amin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg seronok .skali skala makan di luar bersama family ...aminnnn

      Delete
  10. aduh,pagi2 dah tengok gambar makanan...aduhhh

    ReplyDelete
  11. wahaaa epy bday utk mama n atin.... semoga dipanjangkan usia juga diberkati...

    dpt hadiah angpow yek atin tuh? suke nyer dia
    seronoknyer mkn ramai2 gini... menu pun sdap2 nmpaknyer....

    ReplyDelete
    Replies
    1. dpt angpow sempena besday + spm ....

      Delete
  12. hapy besay...xnk cube kedai lain ker

    ReplyDelete
    Replies
    1. kami setia disini. tk bosan ...service kali ni ok berbanding lepas , lambat bikin baas mrh

      Delete
  13. happy bzday utk atin n mama awk jugak.. :-)

    ReplyDelete
  14. Kem salam kat bezday girl tu yea...anyway faz mmg suka makan kat sini yea... siap duduk kat dalam lagi tu... man biasa lepak luar je ...layan air pancut...sorang2x...

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah salam akan disampaikan. kami family slalu makan sini dr thn lepas.

      duduk dalam? mmg la duduk dalam. yg air pancut tu yg mana? rasanya kat tepi meja kami je????

      Delete
  15. Sedaaapnyer makanan.. Selamat hari jadi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap nurul. kaklong akak belanja....

      Delete
  16. happy birthday yaa..semoga pjg umur :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin ...tq for the wish sutera kasih :)

      Delete
  17. happy besday...sedapnyer semua makanan tu..dh lunch nak g mkn dulu la heheee

    ReplyDelete
  18. ayam pandan kat nyonya kitchen kan sedap giler!! cubalah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nyonya kitchen kat mana madam???bangi ke? hehehe

      kat sini pon sedap. makan panas2.

      Delete
  19. eh samalah kita... bulan April ni ada besday my elder sis ngan my mum! hehehee. kebetulan

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama lak ngn kak sha... :)


      suratan atau kebetulan ek?

      Delete
  20. Replies
    1. makan besar ke? tk besar , ni just ngn mak ayh n adik bradik. tk pernah lg makan bersama sanak sedara, sepupu smua...huhu~ time kenduri nnti la :p

      Delete
  21. best2...sekali skala berkumpul mkn reramai kan..
    tp mcm berkali2 je dah..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah berkali2????setiap kali ada besday adik bradik or parents kami akan makan disini. bulan mei ada besday ayh n adik lg sorang plak...huhu~

      bulan 3 tu besday si dia :)

      semua nye kaklong n my bil yg belanja. murah rezki mereka.

      Delete
  22. happy belated birthday mama n atin..hehehe..

    bestnye lauk-pauk yg dihidang tuhhhhhhhhhh...
    lapar dh gegurl nie tau...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau gegirl lapar. g makan sana...nyum nyum sotong sedap!

      Delete
  23. bila berkumpul ramai2,mesti banyak perkara nak sembang kan..
    salam kenal dari Nini :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup.tul kata nini..

      salam kenal juga :)

      Delete
  24. happy belated birthday ye utk mereka..:D

    > semuanya nampak sedap2 je ni...hee...best dpt kumpul ramai2 dgn family mcm ni kan..(^^,)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg seronok la.dpt borak bersama, makan bersama. :)

      Delete
  25. hepi belated bufday to thyeols
    menu sgt melatop & terlioq suda

    ReplyDelete
  26. memang terliur habis la tengok gambar makanan tu.perghhh..hepi belated bday to ur mama & atin.my atin pon bday bulan ni.hehehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...