Tuesday, April 17, 2012

Minum Air Gula Mamak

Korang pernah tak minum air gula? Al-kisah, aku pergi minum di satu kedai mamak. Minta air suam demi menjaga tekak ku yang berkahak- ahaks. . .  Pasti nya air suam siap dlm 1/2 minit kan? Cepat sikit. Jadi sesampai je. Terus rasa gelas tu . . Tak suam pun??????? Em . . . takpela. . .

Source : Google

Slurpppppppppp . . .


Sekali minum rasa manis la. Dalam hati aku kata "Cawan ni tak basuh betul-betul la ni, ada air gula kat bahagian bibir nye"

Then . . .

Aku try lagi minum . . . Slurrrrpppppp . . . .

Terus manis mulut aku. . . .  Senyuman pun jadi manis. huhu~

Source : Google

Camne la dia leh kasi air gula . . .  nak kasi org kencing manis kot. Akhir kata :

Kurangkan gula dalam minuman ,
Lebihkan dalam senyuman.




*mood smlm : sekejap ada , sekejap xde. oh mood datang la kepadaku :(

30 comments:

  1. oh sayang... kekadang nak p minum air glugos (gula) masa cek mengandung pon rasa loya tekak.. ni kalo kat kdai makan salah bagi mang kena masam lah mukanya..

    ReplyDelete
  2. Minum air gula...?

    Maybe tengok muka kamu macam x manis time order air...

    tue pasal dia bg air gula :)

    ReplyDelete
  3. pastuh senyuman itu sedekah....hakhakahk...best x sambungan ayat tuh...neh mesti dye tibai amek air gule yang dituang dalam cawan....dye hingat air suam dey....hehheehe...

    ReplyDelete
  4. Klu kak Nurul minta air kosong kasi air gula memang x blh msk tekak...

    ReplyDelete
  5. Kalau fariz, mmg selalu sgt air kosong dia rasa manis....dia basuh cawan tu maybe x bersih tuu....

    ReplyDelete
  6. dia tengok senyuman awak manis kot sebab tu bagi air gula :)

    ReplyDelete
  7. agaknya kalu bagi air ksg jer tak bebaloi plak mamak tu nak caj harga tinggi2...

    ReplyDelete
  8. bestnyaaa minum air gula.. leh cepat potong kaki.. hehehe

    ReplyDelete
  9. wakakaka... bagus jugak tu.. baru terukir senyuman di wajah faz.. ;)

    ReplyDelete
  10. Bluek! Mamai kot mamak yang buat air tu.

    ReplyDelete
  11. adoiyai...air gula??makin teruklah org kene kencing manis kalau order air suam tp bg air gula..hahaha

    ReplyDelete
  12. Ok gak tu.. Patut faz mintak tapau air gula tu. jimat skit gula kat rumah..

    ReplyDelete
  13. fAZ.... next time kena mintak kat mamak tu I SWEAR baru dia paham kot....hahahahhaa

    ReplyDelete
  14. hehehe lawak tol.apa2 pun senyum awk mmg sgt manis.

    ReplyDelete
  15. adoiiii..nape jd mcmtuh plak..air kosong jd air gule..hehe

    ReplyDelete
  16. cuba tengok mamak kalau buat ayaq..hahah..depa punya kacau cukup stail...

    ReplyDelete
  17. haha..kelakarnye camne la dia blh bg air gula...

    ReplyDelete
  18. kesian kat faz... ermmmm apsal ek depa bg air gula? hmmmmm musykil jap

    ReplyDelete
  19. iyerrrkkk.. kalau nnurul confirm nak kena minum air masak banyak2 pastu..

    ReplyDelete
  20. mcm mana la boleh tersilap bagi air ni..mamai ke apa mamak tu masa ambil order..huhu~

    ReplyDelete
  21. @citra nanizam: time ngndung kene minum air gula untuk diebetes kan????eee mcm minum air ubat je....kite tk suka ubat !!!

    @saya disini: yg pasti bukan FARIZ MAJU.

    @broframestone: maybe la....ahaks

    pheonix: yup sah dah tu...padahal air suam ada kat tempat lain.maybe org tu baru keje sehari kat situ kot...sambungan ayt yg bagus...

    ReplyDelete
  22. nazayiena: sy pon tk leh masuk la kak. sapa yg boleh minum air gula...mcm ubat je....huhu sy dah la tk suka ubat.

    liza : ni bukan fariz maju......dan ni bukan sbb cawan dia manis...ni mmg AIR GULA....

    waniey: maybe la...diorg nak tambah kemanisan dlm senyuman sy kot. ahakkkk

    ReplyDelete
  23. PCL: air suam 30sen je kot.....air gula?????ahaksss....mesti mahal sikit kan...

    kid: amboi kid..nk suh sy potong kaki ke?

    madam: senyuman kite dah cukup manis la....hehe

    nuyi: ha'a rasa nak marah tp nk tergelak. sbb first time terjadi.

    ReplyDelete
  24. nisa : maybe la .maybe gak dia baru keje , so tak tahu yg mana air suam n air gula...tp air gula slalu ada kuning2 sikit...

    jay: alhamdulillah sy takde kencing manis.... :)

    aslam: tul gak tu, kalau tapau , leh la guna wat air sirap ke , oren sunquick ke

    abg man:hahahahahahahah ~

    ReplyDelete
  25. Chenta eysa: eh tu bukan nye senyuman sy la...google pic tu..hehe

    sya: entah la...dia mamai kot. or org baru keje situ

    ReplyDelete
  26. jai montana: mmg la staill tp kalau silap bg air????

    linda : i'm not sure linda.maybe org baru kot...

    kak sha: huhu~ mmg ingat cawan tu manis mula2....eeee mcm minum ubat :(

    rozuan ismail: mmg la. tp mcm tak perasan tau masa minum tu....

    nurul: akak pon ...eee mana selesa mulut penuh kemanisan...hehe

    ezad: maybe la...smua kata mamak tu mamai.hehe

    ReplyDelete
  27. cik mama smlm g minum kdai mamak air suam gak then air tu da bau jamu tau... huhuhuhu holang selera

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...