Tuesday, July 17, 2012

7 Pax Dormitory @ Tanah Aina Farrah Soraya (Part 2)

Hari pertama di Tanah Aina Farrah Soraya, kami menginap di 7 pax dormitory. Jom tengok suasana bilik kami. . .

Suasana ala-ala dorm, nama pun dormitory.
Setiap bilik tu ada yang untuk 4 orang ada yang untuk 7 orang ada yang untuk 9 org.

Kami menginap di 7 Pax Dormitory yang memuatkan 7 orang.
Ada 2 katil double decker dan 3 single bed. tak sempat nak snap time bilik kosong. Kami dah masuk letak barang baru snap.


Ni time cop-cop katil. hehe~

Ada 3 bantal setiap katil. Satu yang hijau dan 2 lagi bantal biasa tu. Selimut dan towel sorang satu. 

Katil + Bantal + Perabot semua dari IKEA. 

-------------------------------------------------------------------------------
Rates harga untuk dormitory  :
* 1unit of 4pax dorm
* RM265 per person/head for 4pax dorm
* RM212 per child between 2-10 years old
* FREE for children below 2 years old
* 1 unit of 7pax dorm
* RM260 per person/head for 7pax dorm
* RM208 per child between 2-10 years old
* FREE for children below 2 years old
----------------------------------------------------------------

Dormitory ni tak attach sekali bilik air. Nama pun dorm!! Bilik air dekat luar bilik, sebelah bilik je pun. Cuma kongsi-kongsi la bilik air ni dengan orang lain. Jom tengok gambar bilik air dia. 


Sinki luar. 

Bilik Air dia sangat BERSIH!!!! 

First time sampai terkejut gak tengok ada tingkap kat sebelan jambam tu. 
Rupanya kene turun kan benda alah yg mcm kat office tu.  

Dekat Tanah Aina Farrah Soraya ni takde heater tau. huhu~ 
Kalau pepagi tu memang sejuk GILE!!!!

Bilik air dia siap attach dengan Shampoo + Shower Gel + Conditioner.
So tak payah berat-beratkan beg bawak sabun dan syampu sendiri. hehe~

19 comments:

  1. best giler! aku tgk website dia rase nak terjah je. tp tgk harga dia..err..xpelah
    hahaha!

    ReplyDelete
  2. WAAAAAAAAAAA BEST GILERRRRRRR....DOC TAKNAK AJAK EX-PACD KERRRRR HAHA

    ReplyDelete
  3. wow best.. tp mahal tahap x hengat~

    ReplyDelete
  4. serious cantik okayh...suke3!!!..;D

    ReplyDelete
  5. kemas, padan harga dia pun kemas gak :)

    ReplyDelete
  6. best..tp klu p sendiri mmg xp la kut..harga die berbunga bunga ..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul2...harga dia bebunga cinta kan... hehe ~

      Delete
  7. Mmg best suasana dia..tp price dia wow wow jugak..

    ReplyDelete
  8. nampak best!!! nak tgk gmbar luar nya pulak

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau tgk kat fb byk gambar ... jap g sy tag

      Delete
  9. Siyes nampak cantik gile.... Cume the idea of sharing bathroom/toilet dgn org2 bkn group kite, cam x brpe best..tp sebab bilik cantik, boleh dimaapkan...hehehe

    ReplyDelete
  10. Macam nak design rumah macam nie la.. macam menarik :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni bilik bro , bukan rumah, kalau rumah tkkan nak letak katil je..

      hehe

      Delete
  11. prices include makan ke accomodation ajer?

    ReplyDelete
  12. Hi, terima kasih semua kerana berminat dengan Tanah Aina. Yang pasti, jutaan terima kasih kepada Afasz kerana menulis tentang kami. Price kami termasuk makan buffet 4x, dan juga aktiviti meredah hutan ke air terjun dan nightwalk. Jika memerlukan maklumat lanjut, sila layari Facebook kami di sini; www.facebook.com/tanahaina TQ :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...