Thursday, July 19, 2012

Lunch @ Tanah Aina Farrah Soraya (Part 5)

Korang makan apa lunch nanti???? Mesti perut dah bekeroncong (eh betul ke bahasa aku ni?) Jom tengok lauk lunch aku time berCamping di Tanah Aina Farrah Soraya :

Ikan Masin 
Memang masin dan rangup. Ikan masin kegemaran aku !

Sayur Campur
Sungguh berkhasiat !!!

Tauhu Sambal
Biasa je rasa dia. . . 

Telur Masin
Memang masin. Ni pon fav aku. hehe~ 

Fishball Soup
Sedap gila fishball sup dia. Aku suka !

Daging Masak Kicap
Aku tak makan kot ni. Sebab DAGING :D

Ayam Goreng
Tak sama mcm KFC la..hehehe 

Ikan Asam Pedas
Aku suka lauk ni sbb IKAN !!! Kuah dia agak cair sikit. Warna macam kari pulak.

Ulam-Ulaman
Ni pun fav aku, lagi-lagi ULAM RAJA. Makan saja pun aku suka :)

Sambal Belacan
Sambal belacan dia agak failed sikit. Rasa masin sangat-sangat & mcm terlebih belacan sangat !!!!

Bubur Durian
Yang ni memang SUPERB la !!!!!! Ikut hati nak makan banyak tapi sebab peyut dah penuh, so dapat masuk sikit jela. Hakikatnya terlampau sedap !



Kuih Sagu ek ni????
Makan dengan syrup dia.

Slurppppppppppp. sedap kuih ni !!!

Ni la lauk yang aku amik. . .  Ikan Masin + Telur Masin + Ayam Goreng + Sayur Campur + Sambal Belacan + Kuah Asam Pedas + Ulaman

Hajat hati nak diet, tapi kalau dah dpt makanan sedap macam ni, mana leh tahan ~
Memang rindu sangat makanan dekat sini. 
Semua sedap-sedap tapi ada la gak yang tak masuk dek tekak.

Jom lunch !!!!

Cerita Tanah Aina :



36 comments:

  1. Tertarik lagi dengan Ulam ulaman dia.. hehehe

    ReplyDelete
  2. hurmmm....set menu lauk kampung rupanya

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'a time lunch ala kampung, time breakfast ada gak western

      Delete
  3. terliurnya dni tengok... lama tak pekena daging masak kicap :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. nyum nyum. sy tak try pon daging tu. katanya sedap

      Delete
  4. Rasanya start hujung minggu nie, hanya sebelah malam je sesuai masuk dan usha blog ini

    Sekian,

    Mohor besar blogger2 yang bakal berpuasa he..23x

    ReplyDelete
  5. baru lunch nasi ayam tadi... tapi... failed... sup takde rasa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy pon lunch nasi ayam kat syeksen 11 shah alam... sedap laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

      Delete
  6. Replies
    1. ada lunch time bile ntah , dia nye tempoyak sedap woo

      Delete
  7. lauk kampung memang sedap2..
    sambal belacan wajib ada...heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. yezza tp failed la tang sambal belacan , maybe sbb staff dia bukan org malaysia kot. dr nepal dan filiphine kalau tak silap

      Delete
  8. nasib baik saya dah lunch tadi..haha..
    pakej price tu including makan kah?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau tak silap skali makan skali . sbb kami di tanggung oleh boss semua nya...

      Delete
  9. Nak bubur durian diaaa.... huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. bubur dia sgt mantap wooooooo ..

      tp sy dah kenyang sgt time tu

      Delete
  10. salam ziarah dan salam kenal.follow cni

    ReplyDelete
  11. Sambal belacan dia mcm makan belacan...hahhaha

    ReplyDelete
  12. salam..

    banyak2 sup juga y menjadi idaman saya ;)

    salam ramadhan, semoga ramadhan kali ini akan memberi seribu rahmat kepada kita semua :)

    maaf di pinta andai ada tersalah bicara.

    ReplyDelete
  13. tergugat iman tgk time bulan2 pose ni, hahah :P

    ReplyDelete
  14. aummmmmmmmmm
    marvelesssssssssssss

    ReplyDelete
  15. Ikan masin tu kegemaran cheq jugak..
    Dapat makan panas2 memang slurrppp la; )

    ReplyDelete
  16. sedapnya ..hai puasa2 ni semua lauk nampak nyummy :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...