Monday, July 16, 2012

Camping @ Tanah Aina Farrah Soraya (Part1)

Jumaat lepas Family Day company aku di Tanah Aina Farrah Soraya di Raub, Pahang. Bertolak dari TM KJ jam 11pg, then berkumpul di Hentian Genting Sempah jam 12tgh hari. Boss belanja kami McDonald !!! Then kami teruskan perjalanan ke Raub. 

Sesampai nya kami park kereta di satu tempat yang di khaskan.

Tiga kereta je yang konvoi, Starex (kete Boss aku) - Inspira (kete Cheong) - Proton Preve (kete En Nik).  Aku dgn Liza naik dengan En. Nik & wife nya. Share-share kerete. Baru jimat!!! hehe~

Berangan nak naik yang ni tapi tak dapat , huhu~

Kami berlima yang masih BUJANG. Posing jela tapi tak naik yang tu. wahahaha

Kami tak janji, tapi TERSAMA la plak.

Kami naik lori ni. Muat utk semua.

Wife Boss kami naik yang kuning ni. 

Naik lori ni, bergoncang-goncang. Si kecik tu steady je tak pegang apa-apa.

Perjalanan dari parking ke Tanah Aina Farrah Soraya mengambil masa 15 - 20minit. 


 Sampai jugak . . .Alhamdulillah. . . 

Kami di sambut oleh pekerja Tanah Aina dengan air sarsi. 
Ingat dapat air sirap, hehe~

Em . . yummyy~

Sesampai nya di Tanah Aina Farrah Soraya, kami check in. Then , melawat kawasan dan terus je mandi-manda . . . . . . .Best woooo mandi-mandi air terjun kat sini, sejuk dan jernih je air dia. Next entry aku akan update ye. Penat tak hilang. Hari ni tetap kerja. NO CUTI!!!! 

Ok, jumpa next entry ~
Lenguh kaki wooo

Cerita Tanah Aina :


37 comments:

  1. Mana boleh cuti pergi pulak dgn bos.
    Kalau bos dtg takkan anak buah nak cuti.

    ReplyDelete
  2. seronoknyaa...dh lama usha2 nk p sini..
    bilalah agaknya leh pi nih...adohai

    ReplyDelete
    Replies
    1. nnti plan la p ngn family ... or kawan2....

      Delete
  3. whoaaa... siap ada welcome drinks tue.... nanti letak gambar aina farrah soraya yea...

    ReplyDelete
    Replies
    1. farrah soraya tu nama anak tuan tanah. tk jumpa pon anak dia, jumpa PN SRI(tuan tnh)

      Delete
  4. waaaaa bestnyer...

    Kak Fasz kt ade pm kat fb.. Cepat reply kite.. hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. best tp penat sikit...

      akak dah reply.

      Delete
  5. Replies
    1. best tp penat...

      enjoy mandi manda....nangis sekali..

      Delete
    2. hahaha..xsabo nk bc entry pasal flying fox..cpt buat entry yg tu dulu

      Delete
    3. eh np ko tak sabar??? tk de bukti pon aku nangis..sib baik ...fuhhh

      Delete
    4. ah..aku ckp pon ko nangis...npe sebut dulu??haaa

      Delete
  6. wah very2 interesting lah dan mencabar ! KA suka

    ReplyDelete
    Replies
    1. nnti leh plan dtg ngn family or member..

      Delete
  7. perghhhhhh terbaekkk la.... nnt sambung stori lagi ek

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok, nnti sy sambung lg.... next entry. tunggu tau.hehe

      Delete
  8. K.faz, nnt kita cilok jela entry k.faz ni ea...malas nk taip...hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. cilok je apa 2pon.. tak kisah la.... tgn lenguh ek sbb p sini :p...

      huhu~

      Delete
    2. klu sy plak..mls nk buat entry...sy letak 1 gmbo..pastu terus link ke blog faz..senang

      Delete
    3. wat la camne pon. huk huk....

      Delete
  9. haritu tengok Tanah Aina ni masuk dalam TV..
    memang lawa habis tempat dia.
    masih terpelihara

    ReplyDelete
    Replies
    1. rancangan apa tu????? mmg best tempat ni...tenang sgt

      Delete
  10. lama tak mandi air terjun,, sejuk best jer

    ReplyDelete
  11. wahhh...seronok pulak bila tgk..kalau sesekali join aktiviti mcm ni best jugak kan...da lama tak camping ni..hee~

    ReplyDelete
  12. sempoi lah naik lori tu..hahaha..

    ReplyDelete
  13. wauuu..nama glamour! hehehe..

    saya tak pernah dengar nama tempat ni....esok tepek gambar banyak2 ya...:)

    ReplyDelete
  14. Macam best ajer....
    Jalan pun nampak adventure...

    ReplyDelete
  15. Faz baru 1st time dengar nama tempat tu..tak sabar nak tgu next n3. Tp spanjang kenal faz mmg byk xtvt faz yg mmg best best..sgt btuah tu.

    ReplyDelete
  16. bestnya faz.. lain kali nak ikut..hahaha

    ReplyDelete
  17. seronok cuti. memang penat tapi tetap happy kan?

    ReplyDelete
  18. salam, tumpang tnye kak,
    Open car park die dkt mne ye?

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...