Tuesday, July 17, 2012

Kejadian tidak diingini . . .

Agak-agak korang apa yang awek cun tu tengah buat ek??? Sampai kena mandi kan tayar dia tu sahaja????


Anyway, ni sebenarnya cerita bulan lepas la ni. Aku lupa nak update apa kejadian yang tidak diingini yang berlaku sebelum aku bertolak pergi kenduri housemate aku di Kg Alai, Melaka


Al-kisahnya, aku nya Emoticon ni tinggal 3 bar je minyak nye. Then aku p isi RM50. Sekali dekat RM40 dah macam melimpah. Melimpah sehinggah membuak-buak keluar sehingga la dia stop at RM44.60 kot. Then aku ingat main bla je la terus. Then kawan-kawan aku kata, kene simbah tayar tu ngn air sabun dulu. Aku baru tahu tentang itu. hehe~ Al-maklumla baru pakai kereta tak sampai setahun pun. So banyak lagi benda yang aku kena tahu. Pasal kereta aku pun banyak lagi aku tak kenal. Brapa RM kalau isi full tank? huhu~ So sedikit sebanyak aku dah mula kenal Emoticon aku ni. Cayang dia >_<

Sori sayang tertumpahkan minyak dekat kaki awak. eh~ hehe ~ 
Sori jugak sebab badan awak dah mula hitam gara-gara tak mandi untuk 2bulan lebih kot ke 3bulan. 
Nanti kita pergi mandi ye . . 

Untuk dia , hei! Untuk dia , hei!


32 comments:

  1. saya pon tak pandai isi sampai full..tapi hubby pernah bgtahu...cari stesyen minyak yg tak ramai sangat pastu ckp kat kaunter nak full tank...nanti depa kasi assistant...hehehe

    ReplyDelete
  2. ehehe..saya tak berapa reti gak..tapi agak2 je..lagi pun dia akan tendang sendiri bila da penuh..so saya tak buat lebih2 sangat..bila 2 kali tendang je saya kira da full..haha

    ReplyDelete
  3. kalu tggl 1 bar, biasa sy isi RM40 da penuh..tp sbnr nyer ada org x berapa galakkan sgt isi myk penuh2..fakta ni sy dgr org ckp.. heheheeh

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. badan dia calar lekat merah tu..dh mintk maap ke

      Delete
    2. hahahahahahahahahahahaha... dia mmg sentiasa akan haus la tini

      Delete
    3. calar merah tu , tk tahu la sapa yg buat. ada je yg dengki ngn dia.... kene time kat hospital kalau tak silap la

      Delete
  5. KA pown kadang mcm tu dulu2 skang expert hehehe

    ReplyDelete
  6. Alahai... akak pun tak thu berapa kalu penuh.. huhu

    ReplyDelete
  7. La..faz ingatkan aper..hehehe..takpe praktis make perfect

    ReplyDelete
  8. huhu.. mujur x rosak cat kete kan

    ReplyDelete
  9. Belum pernah tuang minyak sampai melimpah-limpah...kekekekekke
    Minyak mahal....
    tapi kalau 3 bulan tak cuci..emmmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa jd kalau 3 bulan tak cuci ????hahahahahaha

      Delete
  10. hehe, lucu la statement yg last tu..take care ey faz :)

    ReplyDelete
  11. fasz..kalau fasz xbrape nak sure brape kene isi, leh gie kat kaunter kate nak isi full pastu nnt bile dh full gie bayar balik kat kaunter..

    yg dh lama pakai kete pun xabis khatam lagi canner?..hehe..

    ReplyDelete
  12. ish.. faz kena amik tau semua tu.. pasni belajar pulak cara2 tukar tayar tau.. sebab tu penting bila sumthin happen kat tgh jalan.. err.. bila nak bawak saya jalan2 naik kete ni??hehehe

    p/s : InsyaAllah. jika ada rezeki lebih, kita bukak puasa sama2 :)

    ReplyDelete
  13. lau de 3bar lg .. then nk isi rm50 .. mmg melimpah la yunk .. kurg2 pn .. full tank ad ar dkt rm60 .. tu kalau dah blink2 ar .. kalau da mcm pnuh tu .. cer goyang2 sket kete tu .. bg minyak masuk btul2 .. de kwn yg da lma gne kete, slalu pesan gtu .. kdg2 x full pn lg tank tu ..
    whatever pn .. my friend pesan .. jgn biarkan tank blink2 lama2 .. x bgus tuk kete ..

    ReplyDelete
  14. Replies
    1. hehehe. dah hitam legam dah man oiiii

      Delete
  15. Selalu org kata kalau dia dah tendang tu, sbnrnya belum full lg...kena isi tp slow2 la pulak bila dia dh tendang tuu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo yeke.... sejak peristiwa ni, tkt la nak dekat2 ngn tangki tu. tkt kene baju plak.

      Delete
  16. alaaaahh.. rileks der.. biasa laa isi minyak sampai limpah. kalo taknak limpah, pi kaunter balik, mintak refund yang balance tu.. biasa buat. hehehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. fasz tk biasa lg. cuak je bile melimpah.....huhu...

      mmg dah refund balik... masih tk kenal kete sendiri lg...dlm process mengenal.

      Delete
  17. uncle ingatkan tayar tu dahaga... hha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahahahaha apa la uncle gedek ni

      Delete
  18. besenya bila nak penuh, pump tu tendang sendiri je.hmmm...mak aih, sampai 3 bulan tak mandi.kesian kat si kuning.hehehe

    ReplyDelete
  19. pasal nak cuci tayar bagi berkilat kan...

    baru jejaka terpesona dengan tayar kereta yang dibawa oleh awek2...

    ish die nie.. bro if tinggal 3 bar.. isi RM 30 je...

    if tinggal 1 bar.. memang isi dalam RM50

    tak pun cakap je dekat kaunter nak isi full... dah isi baru bayar

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu.. yela bro.. ini pengajaran buat sy.. mana sy tahu..

      tk kenal betul2 kete lg...

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...