Tuesday, July 24, 2012

Kembarkah KAMI?????

Dah lama gila aku tak update pasal Kembar. huhu~ Hari ni baru rasa nak update setelah seorang blogger ni mengupdate tentang kami kat SINI. Last aku update , dah masuk orang ke-34 yang tegur kami kembar dekat entry SINI

 Sekarang dah masuk orang ke 39. Ni blog KEMBAR aku --> sayadisinibukansaya.blogspot.com

Cecite Kembar 1
Al-kisah , time kami nak balik kerja. Ada sorang akak ni tegur Kembar aku & bertanya "Korang kembar ke?" - Tahniah buat orang yang ke 35!!!

Cecite Kembar 2 
Time lunch kami makan di Restoran Jemari. Then, kami didatangi seorang yang mohon derma ikhlas untuk umah anak yatim. Lantas orang tu bertanya : "Ini dua orang ni kembar ke?" - Tahniah buat orang yang ke-36 !!!

Cecite Kembar 3
Aku & kembar kerja satu company yang sama. Duduk pun sebelah-sebelah. Kadang-kadang pergi toilet pun sekali. eh!!!! hehehe~ Then ada org TM KJ ni tanya dalam toilet : " Korang ni kembar ke???" huhu~ Kami menjawab dengan nada nak gelak je. hehe~ -Tahniah buat orang yang ke-37 !!! 

Cecite Kembar 4
Time balik pun aku & kembar memang balik sekali. Jadi time turun lif, org TM tanya : "Kembar ke?" huhu~ -Tahniah buat orang ke-38!!!

Cecite Kembar 5 
Aku & Kembar duduk menyewa di rumah yang sama dan duduk satu bilik cuma tak sekatil je. Awal bulan lepas kot, ada budak baru masuk umah kami. Then, dia berkata : " Sebenarnya nak tanya ni, akak berdua ni KEMBAR ke????" Kami pun jawab : " Ha'a kami kembar ! . . . huhuhuhu~ -Tahniah buat Liza Suhaimi, orang yang ke-39!!! 


Kepada QasehnyaRania, sebenarnya kami bukan kembar seibu sebapa, tapi kami kembar tak siibu tak sebapa. hehe~ Kami kawan since belajar di UiTM Arau Perlis. Ramai tegur kami KEMBAR since kami kerja tempat yang sama.. Sekarang kami kerja di berlainan tempat dah. So , dah takde kot orang nak tegur kami KEMBAR. Banyak dah entry pasal kembar aku ni. Setiap kali orang tegur , aku akan update. Antara cerita Kembar lain -->

Orang yang ke-100 tegur kami KEMBAR aku akan berikan hadiah. Tapi aku rasa pencarian tersebut terhenti sebab aku & Kembar aku dah tak se Office. Kalau aku jadi pindah bulan 9 ni ke office yang sama ngn Kembar aku, leh la teruskan pencarian. hehe~ 

Sama ke muka KAMI???

60 comments:

  1. YE LA ANUM INGAT PUN KEMBAR TD
    OOO DULU STUDY KAT ARAU LA NIE

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'a Anum, kami study kat Uitm Arau dulu.... Anum org Arau ek? eh husband ek sana?

      Delete
  2. hehe...kembar...siap ada penerangan lgi setiap 1 citer

    ReplyDelete
    Replies
    1. sbb aku dah save dlm excel semua...hehe

      Delete
    2. Korang ni mmg kembo kan.....

      Delete
  3. Replies
    1. lebih kurang? dah lebih pastu kurang plak tu. hehehe

      Delete
  4. Aah la fasz..sama laaaaa...hehe..

    ReplyDelete
  5. lahh ingatkan kembar betullah td, muke mmg ade iras² pun ... kire ni macam kawa aiklah yer.. dr sama² elajar dulu ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kami mula rapat since keje satu company lepas bis study :)

      Delete
  6. e ehhh siesly sama macam kembar :D SUbhanAllah

    ReplyDelete
  7. reallll la..hehe..mesti sedih bpisah dgn 'kembar' kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bepisah mesti la akan sedih. tp kami ttp satu umah. hehe

      Delete
  8. Menakjubkan, hampir 40 orang tegur u KEMBAR! mmg ada seiras, tapi ada yg bezanya..;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg ada beza nye jugak... sbb kami bukan kembar seibu sebapa. hehe

      Delete
  9. kekeke.. gigih ko afasz updet pasal kembar.. ada la irass.. agaknya wawrna kulit sama, bentuk muka sama, pakai tudung pun fesen sama, tu yang orang ingat kembar... hee.. best ke ada kembar?? kekeke..

    ReplyDelete
  10. Kakak dulu tak tahu ingatkan kembar juga tapi dah lama tahu baru nampak tak sama..

    ReplyDelete
  11. Hehehe... kes tipah tertipulah, ya? :)

    ReplyDelete
  12. hahahahahahaa.. ada iras2 la..hahahahahaa.. senangny jumpa kembar..hehehehe

    ReplyDelete
  13. hehehe.. memang muka nak seiras.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu... hakikatnye kami bukan kembar.

      Delete
  14. haha..betul la mcm kembar, hmpir same mukenya. Bagus korang da la muke nk same, kerja tmpat smae, duk pun sekali..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kami study sama, kerja satu company, umah sewa sama, sebilik ..hehe

      Delete
  15. kalau 1st time tengok memang orang kata kembar....

    ReplyDelete
    Replies
    1. 2nd time tgk org kata apa ek ???

      Delete
  16. Kembar ke?

    Sorang berisi dan sorang tak ada isi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg xde isi tu sbb nk pakai bj pengantin xlama lgi..dia diet

      Delete
    2. eh sapa yg berisi sapa yg tak de isi??? ada2 je bro ni !!!!

      Delete
  17. sekali pandang nampak mcm kembar la
    tapi bila tengok betul2 ada lain nye gak

    ReplyDelete
  18. kak ita pun ada muka mcm kembar juga di opis ne....nanti kak ita buat entry juga tau...nampak mcm sama...tapi lain lah...

    ReplyDelete
  19. sangat sangat sangat sangat kembar. serupa betul

    ReplyDelete
  20. A'a la, Faz ada mirip2 la muka korang..

    Sekali pandang leh terkonpius ha ;)

    ReplyDelete
  21. nampak same...kalo ade depan mate leh wat penilaian yg lebih le..mane tau jadik org ke 100..heee

    ReplyDelete
  22. Mmg agak seiras dgn bentuk muke n spec yg lebey kurang same..hehe

    ReplyDelete
  23. seiras lahh.
    korang memang memang kembar kan???

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada dah diterangkan di atas tu... sila bc ye :D

      Delete
  24. Rajin sungguh cik fasz kira. Tp, nmpk cam x sama jeks.. Hihi

    ReplyDelete
  25. gambar yang first tu mmg nampak sama..

    ReplyDelete
  26. satu uitm gak ek.. huhu memang look alike.. just dia nmpk lebih tembam je..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh zuan, akak rasa sama je ngn kawan akak ni....

      tini: diet muka la.. ..kuruskan muka..wahaha.

      Delete
  27. ada iras. patut la org kata kembar. lama tak update. bercuti panjang ye? (^_^)

    ReplyDelete
  28. hahaha..baru sempat baca entri ni...
    TIPAH TERTIPU ...
    TP PATUT LA ada hamba ALLAH ni bagi tahu yg u all bkn seibu sebapa...
    adoyai..xpa la..doakan ciksu bg dapt bb kembaq noh..amin ..

    ReplyDelete
  29. Replies
    1. mmg lain pon. ramai yg ckp muka kami sama.

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...