Friday, February 10, 2012

Makan @ Bangkok House, Sunway Giza Mall Kota Damansara

Minggu lepas-lepas, aku pegi makan dekat Bangkok House, Sunway Giza Mall Kota Damansara. Di sponsor oleh Pn Madammondoq. huhu~ Jom layan makanan yg ada.


Bangkok House betul-betul kat tengah-tengah bangunan Sunway Giza Mall

Ikan Masak Stim ( Ikan siakap rasanya) 
Dap kuah n ikan dia. Nyum nyum!

Tom Yam (ada tangan ketam)
Sedap bangat.

Nasi putih ku

Ni plak Daun Kadok bersama kekacang + cili padi + kelapa
Aku tak rasa yg ni, tp Si Dia rasa. 
Dia kata , rasa dia mcm rasa tempe. huhu~ Sedap la kalau tempe.
Bukti kesedapan Daun Kadok ni , leh terjah sini <--

Antara menu-menu lain yang kami makan , telur dadar (sangat sedap telur dia), kangkung goreang & kuah pecal, Ayam Goreng Rangup (sedap gile!), mini popia & kuih muih.
Gambar nya aku tak snap sbb sedap sangat makanan nya.

Leh tgk gambar kat sini:


Ha! ni la Pn Madammondoq ,sponsor makan @ Bangkok House ni.
Masa ni, Danish kepedasan sbb makan cili padi sejibikkkkkk~ 

Actually kan Madam, Danish ada tunjuk kat kite cili tu, pastu dia masuk mulut. Kita tak sempat nak tahan dia dah masuk dulu. fuhhhh ~ 
Hebat Danish ni~

Nurul tersedak ke?opsss , lupa nak crop, tp comel je Nurul kat situ. 

Khusyuk betul aku tengok orang tu tengah demo cara-cara nak makan Daun Kadok td.

Khusyuk lagi !

Kid muka pelik. . . Nurul tersenyum di situ. AE mcm tak puas hati sbb diorang mcm focus kat Nurul. haha~

Gambar-gambar yang aku snap tak cantik sangat, kamera wat hal. 
Terjah la blog Madammondoq ni, cantik sikit banyak gambar nye. 


Mesti terjah:




18 comments:

  1. ehem2 tukang amik gambar. dekat blog madammondoq tu ada la satu gambar dia, ngn blog nurul tu.hehe~

    ReplyDelete
  2. saya disini: takde. sbb dia yg pgg kamera.huhu~ sbb tu , gambar tk brapa elok.hehe :p opsss nnti dia bc lak.ehehe padahal kamera lumix tu dah bengong

    ReplyDelete
  3. zuan: cilok la. akak nk tunggu entry dr madam, lambat plak. ehehehe ~ mesti gambar mknn yg cntik2..eh sedap

    ReplyDelete
  4. entry makanannya tak buat lagi.. huhu..

    ReplyDelete
  5. Sangat Sedappp.. teringin nak pergi lagi.. tapi nak KAk Faz yang belanje.. hahaha boleh gitu.. ;)

    ReplyDelete
  6. OSA: hehe sedap yer...nnti kite g ek....tp tunggu lg 2 3 4 thn la.hehehe~

    madam: ala buat la cpt. org tunggu tau, nk curik gambar tp tk jdi sbb nk post gak.hahahaha

    cik nurul : eh akak ke kene belanja? nnti la ek, 2 3 4 thn ek....

    ReplyDelete
  7. mcm best je mkan kat sini. mesti mau try ni.

    ReplyDelete
  8. untung laaaa... makan kat bangkok! hehehe

    ReplyDelete
  9. hani dew: tru jgn tk try...sedap...tgk lauk2...tu sedap

    kid: ek elleh

    zarul: poyo je kid tu kan zarul...hehe

    ReplyDelete
  10. Sodapnyaa.. Lg sodal kalau fa belanja.. Hehehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...