Monday, March 26, 2012

Apam Telur @ Pasar Tani Kuala Besut

Masa untuk makan-makan. Minggu lepas aku balik kampung ku di Jerteh. Sempat singgah Pasar Tani di Kuala Besut. Jalan-jalan cari makan dan shopping sikit-sikit. Sekejap je kami singgah, tak sempat nak shopping sangat sebab petang tu ada majlis pernikahan sepupu ku di Masjid Hadhari, Jerteh. Jom tengok rupa "Apam Telur" di Pasar Tani Kuala Besut ni.

First time kot aku makan. Tak tahu la kat negeri lain ada ke tak. 

Macam "Apam Balik" gak. Tapi ada lak bentuk bulat-bulat tu macam "Kaya Ball" pak.hehe~

"Apam Telur" tadi dimakan dengan kelapa, Rasa lemak-lemak telur. Sedap dimakan panas-panas sehingga tangan melecur.huhu~


18 comments:

  1. makk aii terliur la..1st time fahz tgk apam mcm nie.cute ade bentuk2 atasnya.

    ReplyDelete
  2. emm..dapnye.......sy pernah mkn ni...

    ReplyDelete
  3. eh.. i tak pernah makan lah faz.. belikan sebungkus!!

    ReplyDelete
  4. rasanya kuih neh berasal dari siam. dlu kat padang jawa ada tp dah x der now... mmg ohsem giler. masih teringat lagi rasa dier. nanti balik kg sy nk terjahler pasar tani besut. tqvm 4 sharing...;-))

    ReplyDelete
  5. whoaa... memang menarik la rupanya... kat area lembah kelang memang tak jumpa kot even time bazar ramadhan...

    ReplyDelete
  6. tempat kita mcm xde je...ni mcm gabungan apam balik + kaya ball, tp xde kaya....hehhehe...nmpk sedap nih...

    ReplyDelete
  7. nyum nyum..nmpk sedap jer..mcm lempeng ke rase?..

    ReplyDelete
  8. macam pkai acuan kueh cara jerr....cni ada apam telur....cuma leper jew...mam macam tu jerr...xde kelapa....

    ReplyDelete
  9. Tak pernah rasa..lain negeri lain istimewanya...

    ReplyDelete
  10. sedap tu.lo,memang asal jerteh ke?saya membesar di alor lintang tau.dari umur 8 tahun sampai la 22 tahun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. la arelan duk alor lintang ke???jgn kite sedara dah lerrr....

      sy lahir je kat jerteh, duk di bangi. mak ayh mmg org jerteh

      Delete
  11. 1st time dengar dan tengok Apam Telur ni..rasa dia macam mana ye?ade macam lempeng ke?

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...