Tuesday, March 27, 2012

Makan @ Taman Warisan Pertanian, Putrajaya

Sabtu baru-baru ni, aku pergi Ekspo Perkahwinan & Fesyen di Putrajaya. Lepas dah puas jalan-jalan cuci mata sambil kumpul kertas iklan, perut tersangat la lapar. Nak pegi makan kat Alamanda, Putrajaya tapi memandangkan food court dia masih tutup, aku pun decide nak makan tempat lain. Tup tup nak masuk simpang, terpandang orang ramai kat Taman Warisan Pertanian ni. So try la makan kat sini. Jom tengok apa aku makan. 
Suasana di Taman Warisan Pertanian, Putrajaya

Panas terik di kala tengah hari.

Char Kuew Toew Special - RM6.00
Aku tak berapa suka kuew teow tp kalau Char Kuew Teow ada kerang aku memang suka. huk huk. nyum nyum. Banyak lak tu Char Kuew Teow dia.

Bihun Sup + Sambal Kicap - RM4.50
Sedap sehingga licin kuah nya tapi sambal kical dia kurang cili la. Tak pedas sangat.

ABC 9000 - RM3.50
Nampak biasa tapi bagi aku dia cukup rasa. Tak manis sangat, tak tawa sangat. Nice! Hilang rasa dahaga dikala panas terik.

 
Slurpppppppppppppp ~

 

Gerai ABC 9000 
Lai Chi Kang aku tak suka, tp cendol suka gak. Nanti leh la try.


Ini la cik Abg yg tukang buat ABC 9000 tu. 


Gerai Char Kuew Teow & Aneka Sup

Gerai Nasi Ayam 
Hainan / Ayam Kampung / Ayam Dara

Gerai Western Food
Mula-mula aku nak makan western ni, tapi gerai dia baru nak mula panas-panaskan kuah. So aku tak jadi la makan. Fish n Chip dia nampak cam sedap je.

 
Gerai Nasi berlauk + Nasi Lemak Kukus+ Ayam Goreng Berempah

Lepas ni aku nak pegi lagi kat sini. Tak sempat nak makan murtabak ngn Roti John dia. Perut aku dah penuh dengan Char Kuew Teow + ABC. Sate Kajang Hj. Samuri pun ada di sini. Nasi Goreng pun ada. Suasana dia agak panas la kalau pegi time tengah hari sebab open air kan. 

Taman Warisan Pertanian Putrajaya
No 7 , Jalan P16, 
Presint 16, 62150 Putrajaya




10 comments:

  1. sek baik tngk abc xbpe menarik..klu menarik td kompem teringin

    ReplyDelete
  2. saya disini: nampak sgt ko tak bc langsung apa aku tulih, tgk dr gambar...don't judge by it cover. hehe~

    ReplyDelete
  3. char kue toew tu menarik perhatian.... dan ianya mengenyangkan...

    ReplyDelete
  4. emm..dapnye char kuew toew...

    ReplyDelete
  5. Pelik lak abc dia...selalu muncung tiga segi...ni bulat lak...hehe...

    ReplyDelete
  6. hazman/fieda: yehhh sedap bangat !!!!

    lyza: tula mmg pelik, rasa mcm nak tumbang je dia nye tembok

    kasutblinkblink: kak faza ke ni? mmg sedap !!!!!try la...

    ReplyDelete
  7. lama sangat tak pergi putrajaya..hehe tgu zuan bli kamera nanti, zuan nak photoshoot kat sana..hehe :P

    ReplyDelete
  8. Pernah pergi kat sini.. tapi dah lame lah.. g ngan family masa pesta buah..

    ReplyDelete
  9. bestnya kalo ada orang blanje makan kat sini.. hehehehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...