Monday, March 26, 2012

Bayi keluar dari lumpur

First tengok gambar-gambar ni dari email yang member aku bagi, aku terus je ingat kes buang bayi. Yela sekarang memang banyak kes buang bayi kat Malaysia ni.  Meh baca cerita mengenai bayi ini. 




Ceritanya bermula daripada bencana banjir besar yang berlaku di Bangladesh yang telah menenggelamkan seorang wanita hamil yang hampir melahirkan anak. Wanita itu teleh dihanyutkan oleh air banjir dan terkubur di dalam tompokan lumpur.


Selepas beberapa hari pencarian, suatu keajaiban terjadi dimana perempuan hamil itu telah mati dan terkubur dalam lumpur telah melahirkan bayinya yang menyembul ke di atas permukaan lumpur. Bayi tersebut selamat walaupun sempat beberapa hari berada di dalam rahim ibunya yang sudah mati di dalam lumpur.





Subhanallah - Maha suci Allah

Sumber : Email dr Si Dia

12 comments:

  1. subhanallah , sya nak copy boleh ?

    ReplyDelete
  2. memang besar kuasa ALLAH kan.subhanallah

    ReplyDelete
  3. shafiq/puteri kasih: share la, sy pon dpt dr email ni.

    arelan/zuan/kid:subhanallah

    ReplyDelete
  4. yelah..ingatkan kes org buang baby ke apa kan..
    tp ni mmg mcm suatu keajaiban la nih...
    boleh survive pulak baby ni...
    tapi mmg bayi dan kanak-kanak sentiasa dilindungi Malaikat.

    ReplyDelete
  5. Subhanallah.....ya Allah, bsrnya kuasa Allah...panjang lagi umur bayi itu....tp sian ibunyaa... :(

    ReplyDelete
  6. Erin: sama la, mula2 tgk tajuk je dah ingat kes buang bayi....

    diah/man: subhanallah

    lyza: tula sian kat mak dia....

    ReplyDelete
  7. Ya ALLAH.. besar sungguh kuasa ALLAH kan.. subhanaALLAH..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...