Thursday, March 29, 2012

Makan @ Restoran Sari Ratu,Kelana Jaya (ep2)

Selasa baru-baru ni, boss aku belanja makan lagi dekat restoran yg sama aku & officemate pernah makan. Restoran Sari Ratu di Kelana Jaya. Sederet dengan Bank Islam, RHB Bank & Subway. 

Gulai Ikan
Aku penggemar ikan. So, aku memang makan banyak gulai ikan ni. Haritu makan kat sini , ada Ikan Goreng Nila yang garing. Kali ni boss tak pilih lauk tu plak. Bertukar selera.

Gulai Daging
Aku kurang makan daging. Lagi-lagi yang berminyak cam kuah di atas. Aku cepat loya. So aku memang tak sentuh lauk ni. 

Gulai Tunjang
Orang kata gulai tunjang ni source of collagen . . .cer google . . 


Sayur Kailan
Aku penggemar sayur juga. Kalau sayur pahit, kurang la sikit, yang ni tak pahit.hehe~

Paru goreng
Sangat rangup sehingga sukar di gigit. Tapi aku gigit je, macam keropok.

Ayam Kampung Goreng
Hari tu dah makan dah ayam ni. Leh cek kat entry sini.

Sambal 
Rasa dia hangit sikit.. huhu~

Nasi Putih 

Alpokat Juice
Buah Avokado + Coklat, rasa dia agak pekat dan muak. Kalau minum air ni memang boleh mengenyangkan.

Menarik kan? Don't judge by its cover 
>_<

Honey Dew &  Water Melon Juice
Abaikan la awek cun tu ye, lagi-lagi tuk Hazman Fadzil.huhu~
Baru perasan , sudu kene tepat kat hidung Farah .. . haha~

Ice Jeruk
Rasa dia macam limau madu. Sedap ! 

Fresh Orange
Ni la air yang aku minum. Nasib baik masam sikit. Aku kene minum yang masam-masam sebab cepat rasa loya selepas makan :(

Strawberry Ice Cream with Tapai
Aku tak suka tapai. Tak tahu plak yang color putih-putih tu tapai, so dah termakan . . .huhu~ Ice cream dia sedap gak tp aku tak suka tapai. Presentation dia kureng la. hehe~

Restoran Sari Ratu
Indonesian food, Authentic Nasi Padang
No AG 10 & AG 11, Jalan ss6/5A, Kelana jaya



20 comments:

  1. wah sedapnye ikan kat atas skali tu.. nk terjah la.. suke mkn gak eyh?? ni yg best ni kalau buat gathering ngn blogger hang out mkn2.. :)

    p/s: sy da dpt voucher kfc tu tpi makan RasaMas.. da dua kali redeem.. yg latest McD.. try la buat.. x rugi :)

    ReplyDelete
  2. wowwww....bestnye..senang sgt tergoda kalau tgk makanan nie..hurmm..

    ReplyDelete
  3. tahniah. Anda berjaya membuat saya lapar dan terliur. hahahaha

    ReplyDelete
  4. perghhh ni memang btol2 makan namamnye
    xpenah lg g makan kedai2 indonesia gini

    ReplyDelete
  5. naniey: tq nanie....kite dah reg pon. ha'a kalau buat gathering makanmakan mmg best..nyum nyum, tmbah gomok....ahaksss

    ReplyDelete
  6. falsya/fieda: mmg sedap , nak2 di belanja oleh boss ...mmg makan besar la .

    ReplyDelete
  7. boni: hehe:D lapar ke...g makan sana...hehe

    nana: try la nana...tp ayam penyet tu nana penah try kan. tu pon dah kira dr indonesia la....nyumnyum

    ReplyDelete
  8. saya disini: sewdap kan...betul3...hehe :D

    diah: np stress? kite tak stress pon...sedap ada la

    ReplyDelete
  9. Huh sedapnya..kalau boss aku belanja makan selalu ni kan bagus..huhuh

    ReplyDelete
  10. Huh sedapnya..kalau boss aku belanja makan selalu ni kan bagus..huhuh

    ReplyDelete
  11. Faz : Kenalkan la saya ngan FARAH tue....pleasee.... nanti saya belanja makan TUTTI FRUTTI

    ReplyDelete
  12. iena: mmg sedap bangat

    hanif:sedap gile sampai menjilat jari sbb boss belanja kan...ahakssss

    hazman: amboiiiiiiiii rahsuah nampak !!!!!!!

    ReplyDelete
  13. zuan: hehe....ni makanan2 yg boss belanja tu la..hehehehe sharing is caring..meh dtg kj

    ReplyDelete
  14. Paru tu keras sgt laa...nk terkopak gigi.... :D

    ReplyDelete
  15. Hi...saya baru jer tadi upload gambor2 masa makan ngan famili kat Sari Ratu cawangan Jln Tuanku Abdul Rahman.
    Senang2 tu jenguk la yer blog saya kat www.blogmakanbest.blogspot.com topik pasal 100% makan, makan dan makan tak de topik lain lagi :)
    Oh jangan lupa follow yer blog saya TQ TQ TQ bebanyak!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...