Sunday, March 4, 2012

Kenyang Cerik, Perut Se'eh ~

Malam semalam makan di tempat kegemaran family aku. Ramai gila malam tu , banyak kereta kat parking restoran tu. Akibat nya, service dia pun kureng. Dekat sejam kami dapat makanan. Sebelum ni ok je. Takpela. . . .  

Tunggu makanan dekat sejam. Makan 15minit dah selesai. huhu~ Lapar sangat kami menunggu dekat sejam lebih. Dah panggil 2 3 orang pelayan kat situ pun , makanan tak sampai-sampai. Sabo jela.


Kami kelaparan, kepala je tinggal.
Kuah ikan masak stim tu sedap gile sbb PEDAS !!!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  
Papa : Kenyang cerik lepas makan . . . . 
Mama : Perut se'eh . . . . 

Ada tak yang paham dialog atas tu? 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  


Balik je umah terus tengok Walimatulurus Lisa & Yusry

Alhamdulillah, TQ Abg Fauzi belanja, moga murah rezeki korang.



21 comments:

  1. - kenyang sangat
    - perut senak

    hehe. teka je :D
    loghat mana ni kak?

    ReplyDelete
  2. perut se'eh tu tahu.. kenyang tu tak tahu. hehe

    ReplyDelete
  3. se'eh tau la.cerik??ni kelantan kan?hmmm

    ReplyDelete
  4. faham sangat papa ngan mama kak faz ckap tu.. hihihi

    untunglah family fuduk dekat.. :(

    ReplyDelete
  5. Biaslah kalau kedai popular macam tu ler...hehehhee.. Kena tunggu..

    ReplyDelete
  6. Kat mana kedai makan yang sedap ni? Macam best je...

    ReplyDelete
  7. memang tension klu perut lapar..makanan tak sampai-sampai kan..

    tak dapat nak tgk kat astro wedding lisa dan yusri..hb pegang remote tenguk sukan

    ReplyDelete
  8. untung laaaa... makan best sapa se'eh..

    ReplyDelete
  9. Memang potonggg betulkan kalau terpaksa tunggu makanan lama lama ni kan hehehe

    ReplyDelete
  10. hehe..sy familiar dgn perkataan se'eh tu..hehehe..dapnye makannnn

    ReplyDelete
  11. Arr: betul la .

    lisa kenynag cerik-kenyang sgt

    arelan: yup loghat kelantan

    nurul: nurul of coz la paham kan. org pantai timur. hehe~ kalau tak balik bangi leh makan ngn nurul. lain kali kene bgtau awal2.akak tak balik.tp nurul belanja akak la.hahaha

    hanif/hazmin: popular di bangi.kedai kegemaran kami sekeluarga - village view restoran jalan reko.

    mak dara: ha'a tp kami ttp enjoy the makanan wpon abg n ayh mengamuk gak.

    diah: diah org pantai timur gak kan? mesti paham.

    kak ina: ala tgk kat you tube.kite ada letak gambar pasca perkahwinan diorg.

    kid: apa kid ckp tu? perut se'eh tu kira mcm perut penuh kot...fasz pon kurang pasti sbb fasz dr kecik duk bangi.wpon dilahirkan di besut

    ReplyDelete
  12. Sedap laaa tuu... sebab tu ramai pelanggan...

    ReplyDelete
  13. se'eh perut..falsya selalu guna tp setgh org xtau ayat nie..hehehe..sedapnyee..licin habis..;p

    ReplyDelete
  14. wuming: tmpt fav kami sekeluarga...dr thn 2011 kot

    falsya: eh falsya org mana? parent fasz org besut , so tu loghat dr sana la


    sue: alhamdulillah

    sds: ye lincin la...

    ReplyDelete
  15. Kak Faz: boleh aje.. hihihihii.. tapi nak makan dekat restoran chan.. sedaaapppp.. ;)

    ReplyDelete
  16. aku ingat "cerik" tu cirit
    wawaewa

    ReplyDelete
  17. nurul: huhu~ air kedonodng asam boi sedap kan???

    ano: ko ingat cirit je kan????

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...