Thursday, August 30, 2012

Cerita Hari Raya Pertama di Jerteh

Baru ada mood nak tulis entry raya lagi. Ni aku nak cerita secara ringkas , cerita 1 Syawal 1433H di Jerteh. Kami bangun awal then bersiap ke masjid untuk solat sunat Aidilfitri. 

Sebelum ke masjid posing dulu ngn Papa & Mama 
Aku ikut muka sapa ek????

Sesi bermaafan sebelum pergi ke masjid. 
Suka Papa dapat duit raya :)

Bermaafan dengan Mama pula. Papa tengah susun duit raya. 


Masjid Kg. Nyior Tujuh - ni la masjid yang paling dekat ngn umah nenek aku. Kecik je masjid nya. 

 Sempat snap sebab kami sampai awal. Raya tahun lepas sampai lambat , kene duk barisan belakang yang agak sempit. 


Lepas solat sunat Aidilfitri, kami menziarahi kubur arwah Atok 


Then balik dan terus beraya umah makcik aku yang dekat je ngan umah nenek aku. 

Antara biskut raya yang aku makan. Bentuk ice cream !
Nanti sambung la entry lain, nak g lunch ! 
Daaa. . . 

38 comments:

  1. Jertih...banyak kenangan pahit manis permulaan hidup akak di sana. Rindu suasana kat Jertih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo akak pernah keje sana ek. sy balik kalau hari raya ... nenek n makcik di sana

      Delete
  2. selamat hari raya,
    maaf zahir & batin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat hari raya. maaf zahir batin juga :D

      Delete
  3. Selamat hari raya fasz..

    InsyaALLAH kalau xde aral melintang, falsya smp kenduri fasz..;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat hari raya falsya.....
      tq. jemput la ye...

      Delete
  4. arigatou singgah tadi..
    selamat hari raya & salam merdeka :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat hari raya, salam merdeka juga..

      Delete
  5. Replies
    1. ni apa komen senyuman je ni?

      jawab la persoalan aku kat atas tu .

      Delete
  6. Replies
    1. sy pon sula tgk gambar raya org lain. tema lelain. meriah

      Delete
  7. salam kenalan...selamat hari raya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal juga.. slmt hari raya. :D

      Delete
  8. Replies
    1. hehe . sy pon tk tahu. tu sbb tanya.. nk survey.

      Delete
  9. Selamat hari raya Aidilfitri :)

    ikut muka ayah kot?..

    ReplyDelete
  10. ade iras papa n mama...campur dua la...nice pic

    ReplyDelete
    Replies
    1. oooo.... yeahh.. campur2 ... tq\
      selamat hari raya

      Delete
  11. Ada muka mak, ada muka ayah....campuran 2 2....hehehe....
    Tu ok je pakai shawl x pakai inner....x bulat pon...cun3....

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh yek... hmmm... hehe...

      ok ek pakai shawl cmtu? hehe kite dah berkeyakinan sikit.

      Delete
  12. Salam Lebaran Afasz..
    syok nye bergambar bersama famili...
    puas tgk..gambar clear..
    hehehe~
    makan kuih je ke
    jgn lupe makan lemang n ketupat ekk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kureng makan lemang n ketupat. next entry kite letak juadah lain.

      Delete
  13. mcm ayah sikit2.. hehehhe ye ke...

    cantik gambar

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy pon tk tahu,. sbb tu survey...

      tq :)

      selamat hari raya

      Delete
  14. Wah masih dalam mood berhari raya nie...

    adeh....

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup masih mood raya la.... sbb tk update lg... hehe..

      Delete
  15. org jerteh ya :)) selamat hari raya :D

    ReplyDelete
  16. Selamat Hari Raya Aidilfitri Faz,
    Selamat Menyambut Kemerdekaan
    dan
    Selamat Pengantin Baru :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh byk nye selamat....

      selamat hari raya juga buat MJ
      selamat menyambut kemerdekaan juga buat MJ....

      yg last tu... tkleh

      Delete
  17. Replies
    1. dah nak kawin + dah keje. mana leh dpt duit raya. thn ni , thn ke 2 kasi duit raya..... alhamdulillah

      Delete
  18. selamat hari raya nik.. nanti kita jumpa time kenduri yeah

    ReplyDelete
  19. Kuih ais cream coklat ke tu??hehe..cam best jer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat hari raya..lupa nk ucap..hahaha

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...