Monday, August 13, 2012

Juadah Bebuka 23 Ramadhan 1433H

Semalam aku bebuka di rumah baru Kaklong aku. Diorang dah mula duduk rumah yang baru di renovate. Alhamdulillah , dapat juga diorang masuk rumah before raya. Minggu ni family aku habiskan masa di rumah, mengemas rumah tapi baru sikit je kemas. Aku pula sibuk siapkan persiapan kahwin. Nasib baik la rumah akak aku ni dekat je dengan rumah kami. So kul 7.16pm baru gerak dari rumah. hehe~ So jom tengok apa menu kami bebuka semalam. Tapau je dari restoran kegemaran family aku (mesti korang tahu kan restoran apa?)

Sambal Sotong Petai

Sambal Udang Petai

Sayur Goreng Kangkung Belacan

Sup Sayur

Tom Yam Campur

Bubur Lambuk
Ni amik kat Surau Al-Ehsan.

Buah Tembikai. 

Air Ribena Laici. 
"Kelas kau Kaklong "


Kuih-muih dari bazar pun ada. 

Excited adik aku ni nak bebuka. Air sampai 3 gelas !!!


Semalam aku dah langgar pantang!!!! Makan sotong + udang dengan rakusnya. Pastu mula la naik gatal. 

Susah la nak pantang makan !!!!
Lagi 1 bulan 1 hari je nak bertukar status~



18 comments:

  1. dua2 sambal bercampur petai ya, nampak sedap tp sbb ada petai akak biasa tak boleh nak makan. Entah kenapa tak suka petai dari dulu....:(

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy suka petai. tp tkde la makan gile2 sgt. just makan utk buang toksin dlm badan

      Delete
  2. sedapnye sotong petai tuh..adehhh...

    mesti berdbar2 nak tunggu hari kan..;D

    ReplyDelete
  3. sedap2nya menu.. rebina laici tu buat terliur tu.. hehee :)

    ReplyDelete
  4. both sotong n udang petai nampak sangaat sedap...suke dua2...lapar dah niii.. huhu

    ReplyDelete
  5. alamak sedapnyer.. dahler tengahari lagini..
    tang petaitu menawan kalbu...
    dah nak tukar status mesti berdebarkan...

    ReplyDelete
  6. Sabau2 dikkk...buat sementara ni tahan le hati. Kena kuat semangat kalau bab berpantang nih.

    ReplyDelete
  7. Kelas kau kaklong:)-atin-

    ReplyDelete
  8. wahhH!!! banyaknyaaa juadah buka pose..lagi2 air adik 3 gelas tu. sedapnya air ribena laici, ikut yang shira iklan tu buat ker? bagus gak blh sy try buat ms buka pose nanti..

    eh!!! nnt jgn lupa singgah la buka pose ngan sy ok...macam2 ada :)
    http://www.1001impianhidup.com/2012/08/new-promo-be-came-out-with-new-look.html

    ReplyDelete
  9. sedap2nye menu tu dik oi.... mkn berapa org nih?banyak betul bbr lambuk nyer

    ReplyDelete
  10. sambal sotong petai tu... alahaiiiii mengiurkan sungguh...

    ReplyDelete
  11. alhamdulillah, semoga semua urusan perkahwinan berjalan lancar...selamat ya sis... aammiinn

    ReplyDelete
  12. nak sambal sotong petai..geramnya

    ReplyDelete
  13. semuanya nampak sedap je ni...hee~

    ReplyDelete
  14. Makkk aiiii, nmpk sedap betul la sambal sotong ngan udang tuu....adeehh, terliur3....
    K.long tahun ni best laa...raya rmh baru....hehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...