Friday, August 3, 2012

Dejavu Di Kinabalu Versi II

Sapa dah tengok Dejavu di Kinabalu versi Ammar kahwin dengan Nadira????Aku dah tengok sebaik sahaja tahu ada di tayangkan di tonton. Meh aku share apa yang terjadi kalau Ammar kahwin dengan Nadira yang degil + pentingkan diri tu!


Credit :  Semua gambar dari tonton.com.my

Ni scene yang sama semalam. Bazli menangis sebab Nadira asyik cakap dia layak mati je. Apa entah Nadira ni, asyik cakap nak mati je. Sedih sangat part ni. Tapi sedih bagi pihak Bazli jela. Then esoknya scene yang sama macam ending semalam, Bazli kejar Ammar yang nak lari ke London. Nak lari dari masalah la konon nya. Ammar pun satu hal gak, nak lari je keje nya. Puas si Zahir yang cute tu pujuk dia suruh settle kan dulu masalah dia dengan Nadira.

Akhirnya Ammar menikahi Nadira tanpa pengetahuan Nadira. Lepas dah sah nikah, Ammar masuk bilik jumpa Nadira. Nadira terkejut sangat & bagitau Bazli dia nak Bazli jadi suami dia juga.

Bazli explain dekat Nadira dengan lembut sekali. Bazli kata, ni pengorbanan cinta dia buat kali terakhir. Melepaskan Nadira untuk kebahagian nya. Bazli tahu yang Nadira memang cintakan Ammar. Bazli letak tangan Nadira dekat jantung Nadira & suruh rasa apa yang dia rasa sekarang. So akhirnya , Nadira dapat menerima Ammar sebagai suami dia. 

Sedih gak time ni. Sob Sob ~

Then Ammar menunaikan hasrat hati Nadira untuk pergi ke honeymoon sweet yang diorang plan dulu. 
So sweetttttt ~

Ehem-ehem ~

Akhirnya Nadira mati di pangkuan Ammar. Terus Ammar jadi duda. Sedih gila part ni  >_<

Banyak pengajaran boleh kita dapat dari Drama Dejavu Di Kinabalu ni. Korang singgah la baca antara pengajaran yang boleh kita simpul kan dari Drama Dejavu Di Kinabalu dekat entry SINI

So apa pendapat korang?
Versi semalam or versi kedua yang best?
Kalau aku , aku lagi suka versi yang kedua. Versi semalam tu entah apa-apa entah. 

*Sapa la yang vote Bazli sampai Bazli leh kahwin & hidup bahagia dengan Nadira tu? hehe :)

39 comments:

  1. haaa...yg ni baru la best...ni nk mrah zul ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Go myHero Bazli, go go go go...!!! :D

      Delete
    2. Liza n Zul la yg salah ni.... eeee !!!!

      Delete
  2. bhahahahaaha!

    aku pon suke ending kedua ni. pantas btol ko buat entri pasal ni eh nik. hahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la kita.... cite hot ni. kene la pantas tuntas

      Delete
  3. tp ending mati la plak.. mmg agak best berbanding smlm tp ending mati tu yg x best.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama . sy pon suka Nadira mati. sbb watak dia yg degil n pentingkan diri sndiri.

      Delete
  4. ahak2 beria2 ko dik... yelah kata dh minat kan...
    akak tak nengok pun heheheh... kalu tak msti mood sedih2 gk cam korang hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. beria sbb mmg ikut cite ni dr mula. kalau tak ikut , mmg tak beria sgt. hehe

      Delete
  5. Kakcik tak ikuti sangat. Kena pulak waktu tu waktu berbuka. Lagi pun anak kedua kakcik merungut kata 'inilah drama Melayu...' Tak tahulah kenapa dia kata macam tu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy bebuka depan tv. so tgk sambil bebuka. kalau terlepas, tgkkat tonton.

      Delete
  6. Oo ni ke ending dia dgn Ammar....best gak at the end nadirah ni mati...yela, senang cerita...2 2 x dpt kan....tp i hate ammar....lemah mcm pompuan....asal nak lari je, mesti 3 tahun...hahhaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. 3 lebih afdhal.....hehe

      ha'a tak suka gak perangai Ammar yang nak lari je...suka watak Zahir.....cute je dia :D

      Delete
  7. xsuke nadirah..nadirah jahat suke mainkan perasaan org..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la kita Falsya. suka lg versi 2 ni. dia mati. tp sian kat Ammar sbb dah jdi duda

      Delete
  8. Replies
    1. haha.... penuh air mata. tp si nadira tu. part dia sedih n nangis, tp tkde pon air mata.. hak tuii

      Delete
  9. Akak suka ending ngan Bazli..hehehe.. sebab happy..jerk..
    Sedey gak tgk ending ngan Ammar tuh Nadira mati..huwaa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy sebalik nye..... meluat ngn nadira.!!!

      Delete
  10. suka ending summer scent lagi..dejavu ni mmg tak tgk..ramai yg emo nampaknya..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'a ramai yg emo...trafik pon naik ni :D

      Delete
  11. akak tak dapat la nak melayan citer melayu ni afasz.. tivi akak dikonker oleh anak2 tengok katun..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sian... anak didahulukan... kebahgian diutamakan

      Delete
  12. Asyik mati je endingnya. Selamat aku tak tgk. Kalo tak, mesti aku nangis jugak. Kehkeh.

    ReplyDelete
  13. mama vote! hahaah

    tak koser den nk vote2...tp sebenornya mmg suka bazli
    sbb tak suka pd org yg rampas2 org lain punya ni..hehee
    tp tak kisahlah...kalo dgn ammar pun ok..
    cuma ending semalam tu..kalut giler...ntah hape2..
    mcm dibuat dgn cincai jek!

    ReplyDelete
  14. Kalau Myra tak suka Nadirah kawen samada dengan Ammar @ Bazli..

    Biar 2 2 depa menderita sebab atas perbuatan sendiri..

    Bazli bahagia dengan pilihan dia tapi bukan dengan Tira ;)

    ReplyDelete
  15. Saya lebih suka tgk Amar menyanyi jerk.. touching. hik3..
    lain2 menyusahkan hati + geram + not fair

    ReplyDelete
  16. drama melayu kalau ending tak de orng mati memang bukan drama melayu la..
    hahahah

    ReplyDelete
  17. haha..
    dok bajet nadira mati tp x jadi plak dlm tv tuh...ekekeke

    ReplyDelete
  18. Nurul lagi suka versi yg nih.. G

    ReplyDelete
  19. ending ngan bazli lagi kool. aku citer pada korang yg kalut x paham. cam ni...

    dira tu x de feel pn kat ammar. tu cinta berahi bebudak. die jumpe ammar pn cmnni je- lu sape aku x kisah lu la, stakat jantung dup2 skit pn ingat org cair ke, org ada akal la stakat ayat manis bwat apa, bukan ble pakai pn. ammar plak cm ni, eh cam kenal minah tadi, biar la diorang tuh, ape2 pn aku still syok kat inara, nk g kubur sana, inara 4ever..... ok paham sumer???

    ReplyDelete
  20. hehe..x follow sgt citer nih...syahdu smcm je erk.. part2 awal dlu layan gak..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...