Thursday, August 2, 2012

Juadah Bebuka 12 Ramadhan 1433H

Semalam aku balik lewat. Selalu 4.30pm dah balik, semalam balik dekat kul 6pm. Tunggu orang abis meeting , tapi aku tak join meeting pun, hehe~ Balik kul 6pm terus balik rumah. Perjalanan hanya ambil masa 5minit kalau tak jem. hehe ~ Dokek bonar  . . .  sampai-sampai je, Kembar aku tengah masak. Nyum nyum ~

Ikan Pekasam Tasek Raban
Ni aku tolong goreng. Nyum nyum. Ikan pekasam keluaran Lenggong. Leh tengok kat SINI, kalau nak tempah. eh jual ke Tini? hehe ~ 

Sup sayur
Pelbagai jenis sayur ada . Kembar aku masak . . Cukup berkhasiat.

Sambal Kentang
Kembar aku teringin lagi nak makan so, dia masak lagi. semalam Kak Fazza masak.
 
Ayam Masak Kicap
Yang ni lauk semalam , ada lagi sikit.  . . 

Buah Epal
Kaya dengan vitamin C. Bagus untuk diet yang seimbang. wahahaha ~ poyosss je nak diet. 

Gambar nasi tak payah la amik, korang dah tahu rupanya kan. Aku bebuka dengan kurma . Air Laici kurang manis pun ada. Bagus untuk kesihatan. 

Kurang kan gula dalam minuman , lebihkan dalam senyuman :D
Korang bebuka apa semalam???


26 comments:

  1. sayur tu nmpk yg paling b'khasiat >_<

    ReplyDelete
    Replies
    1. kaya dengan pelbagai vit ....

      membaiki tisu dan sel kulit ..chewaaaahhhh

      Delete
  2. pekasam tu kalau pekena dengan nasi panas
    fuhhh!!! memang berpinggan2 la makan nye

    ReplyDelete
    Replies
    1. makan ngn nasi putih saja dah sedap kan.....dap nyee

      Delete
  3. pekasam tu jual je..klu nk beli order la..kikiki..smlm mkn bnyk lgi..erm..selamat la penimbang nnti..pusing 2 kali jarum dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko jual online ke? kang ada plak yg nk order :D

      Delete
  4. untung umah dkt ngn opis kan dik... wah2 meriah juadah berbuka, rajin tul hari2 msk mcm2

    ReplyDelete
    Replies
    1. umah sewa sgt dekat kak.... masak sbb mmg menjimatkan ...kalau p bazaar , beli byk2. membazir.

      Delete
  5. bestnya.... lagi best nampak apple yang sangat mengiurkan tekak......

    PS: rindu nak berbuka ngan kawan office.. dah 9 tahun tak kerja, buka ngan family sahaja

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala sian nya... sabar ye...... nnti wat la reunion n majlis buka pose. leh jumpa kekawan.

      Delete
  6. suka dengan rasa pekasam..tapi sampai skang tak tahan dengan baunya.. camne tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu~ sedap wooo.. kalau ratah pon sodap. beras dia. :D

      Delete
  7. Sedapnye ikan pekasam tuh fasz.....

    ReplyDelete
  8. Kentang sambal lagi!!!!! nak nak nak nak nak!!!! :D

    ReplyDelete
  9. sambal kentang...sedap!! lama tak buat. hehe.

    ReplyDelete
  10. uisshhh... dah lama la tak makan ayam masak kicap

    ReplyDelete
  11. Rajinnya kembar Faz masak :)

    Sambal kentang tu teringin nak buat tapi tak sempat ha ;)

    ReplyDelete
  12. ikan pekasam xpenah makan lagi..teringin nak mkan

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...