Thursday, October 4, 2012

Makan @ Restoran Half Moon, Serdang Perdana

Minggu lepas , En Suami bawa aku g makan Nasi Arab. Nyum nyum. Restoran Half Moon , dekat dengan South City Plaza. Makan beramai-ramai dengan kawan En Suami. Diorang baru lepas gaji. huhu~ Pergi lepas solat Isya'. Jom tengok apa yang menarik di sini.

Menu di Resroran Half Moon

Pelbagai menu Nasi Arab
Tengok menu dekat sini , teringat plak masa belajar Bahasa Arab masa sekolah rendah dulu. Macam kamus bergambar plak rasanya :D

Menu Beverages

Menu Desserts

Menu Salads

Kabsah Chicken
Ni yang aku & En Suami makan. Kami kongsi sebab portion dia tersangat besar. Comfirm aku tak habis & membazir. So kongsi. Ayam dia tersangat la lembut selembut sutera. Nasi dia makan saja pun sedap.

Ni tak tahu apa nama menu ni. Kawan En Suami punya. Yang putih tu cheese. Nanti nak try yang ni la plak. Kata tuan punya nasi ni, SEDAP!

Yang ni pun tak tahu nama dia. Kebab apa ntah.

Yang ni Madghut Chicken kot. Kawan En Suami nya.

Fresh Orange
Aku nye air. Lama tak buat Fresh Orange kat umah. Dulu selalu buat :D

Adani Tea Small kot. Ada daun pudina.

Cawan kecik je :D



Lepas ni nak makan lagi kat sini. Sedap bangat Nasi Arab dia. Nak try menu lain plak . Jom la terjah  sini:


Restoran Half Moon
9-1, Jalan SP 2/8,
Taman Serdang Perdana
(berhampiran South City Plaza)
Seri Kembangan, 43300 
Selangor Darul Ehsan


20 comments:

  1. Bagus faz pun suka nasi arab..sis pun suka jugak biasa mkn kat shah alam.

    ReplyDelete
  2. buku sekolah agama dulu..yang paling ingat adalah.. jumjumatun..tengkorak..hahaha..

    geram tengok nasinya yang sebutir2 tu..

    ReplyDelete
  3. nampak sgt yummy! terliur tgk...

    ReplyDelete
  4. Dekat je dengan rumah ni. Tapi tak pernah pun makan dekat sini. Kalau nak nasi arab selalu pergi saba je.

    ReplyDelete
  5. whoaaa...dah rajin makan nasi arab yea....lepas nie cuba diorang punya shawarma...

    ReplyDelete
  6. last makan masakan arab ni puasa yg lepas..huhu.. :)

    sedap..tapi sy tak bape gemar lak.. :)

    ReplyDelete
  7. fasz,..awat hang citer hal makan aje...jeles tau...best nasi arab kan..da lama org x pekena..

    ReplyDelete
  8. Bestnya. Pernah makan baru sekali

    ReplyDelete
  9. errm sedap kiteorang pun suker makan nasik arab tapi tak penah try nasik arab Half Moon kiteorang selalu makan kat saba..

    ReplyDelete
  10. menarik2...bleh pegi nanti ni...

    ReplyDelete
  11. perghh..fasz membuka selera saya pepagi buta ni..hahaha

    ReplyDelete
  12. salam sejahtera

    Moga bahagia pagi Jumaat ni.
    Tulah ramai org dah cerita pasal restoran ni, diaorg kata murah sgt dan sedap pulak. Ada satu meja yg diletak di situ yg kita boleh ambil secara percuma makanan2 di situ, dia tak bagi tau, ada ke?
    Duk di mana? hehe mama di sri kembanganlah.

    ReplyDelete
  13. Eh murah jgk makan dekat sini kan....ok, skrg asyik tgk gmbr makanan je dah lapo....

    ReplyDelete
  14. Jika berkenan kunjungan balik ke Box Makanan. Kali aja butuh :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...