Wednesday, October 24, 2012

Saman pertama dari kereta ku

Assalamualaikum korang . . . Malas nak cite panjang. Tengok tajuk sudah ~ Kereta aku dah kena saman ok~ Baru nak catat rekod tak kena saman. Sekali cek ada. Dah la bulan 3 nye. Tak de plak surat sampai kat umah . Pelik !!! RM300 kene melayang. Tapi bukan aku yang bayar !!! Ce tengok bawah :


Tengok gambar bawah ni , leh tak nampak siapa driver nye :D


Tertera kat situ , tempat kene tu " Pasir Puteh". Tak pernah lagi aku bawak sejauh tu. hehe~ Paling jauh pon Melaka kot masa pergi wedding member haritu. Aku ni jenis bawa pelahan , melain kan kalau nak cepat + stress ,aku tekan la minyak lebih banyak dari kebiasaan. :D

Jadi bila di selidik tarikh & tempat tu, time tu bukan aku yang bawa. Abg ipar aku yang bawa time balik Jerteh haritu. :)

 Fuhh ~

28 comments:

  1. Oo bila dia snap, x nampak kaler sbnr ea...?? mmg perit kalau nk bayar benda yg dh lepas ni....nsb baik bukan k.faz yg bawak...hehhee

    ReplyDelete
    Replies
    1. diorang tak de budjet nk wat kamera kaler :D

      hehe~

      tula nasib baik bukan akak.. huhuhuhu~

      Delete
  2. wow laju nie bawak....
    bahaya tau

    ReplyDelete
  3. mesti lega kan..kalau idok mau melayang 300 tuh..;)

    ReplyDelete
  4. mujur duit tak melayang...hehhee sapa yg bawa dia lah yg bayar kan kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul betul betul.... bukan sy yg bawak :D

      Delete
  5. Replies
    1. soalan selamat nampak. hehe~ huhu..

      kalau ko kat tempat aku, ko nak byr ke? :D

      Delete
  6. tuan yg bawak sila bayar.. hehe..

    ReplyDelete
  7. heheheh... akak pun belum penah cek lg akak nyer kete kot2 ada saman aritu... sbb adik akak kene ngn kancil

    ReplyDelete
  8. Nasib baik la tau siapa yang bawak masa tu kan.. Boleh la claim balik duit tu... Hehe

    ReplyDelete
  9. saman gini yang kadang kiter tak perasan...nasib baik ingat saper yang bawakkan...selamat duit poket...

    ReplyDelete
  10. seb baik bukan sendiri buat so ape lagi sila claim ngan abg ipar yeak hahaahahha.....

    tulaa srkang dah ade kamera2 tu mmg kene hati2...bederau darah bile tgh2 drive tup2 ade cahaya snap....sah2 lee kene saman ni heheeheheh

    ReplyDelete
  11. Bila dah tahu siapa yg drive kena minta dialah RM300/- darinya Fasz..

    ReplyDelete
  12. keh keh keh..sila suruh abg ipar bayar...:P

    ReplyDelete
  13. selalu jugak bawak laju. tapi tak kene saman lagi. phewwww

    ReplyDelete
  14. nasib baik bukan afasz yg bawak..;)

    ReplyDelete
  15. hehe selamat duit..org lain yg bayar..

    ReplyDelete
  16. area pasir puteh mmg femes ngan speed track la....nasib bkn fasz kene bayar erk...

    ReplyDelete
  17. nasib baik bukan Kak fasz.. hehehe

    adik Nurul pun kena kawasan yg sama.. masa balik terengganu hari tu.. :(

    ReplyDelete
  18. aaaaaaarr... bayar.. bayar... hik3 malayang daaaa 300

    ReplyDelete
  19. Entri Yang Best :)

    Dah Lama Follow Blog Awak . Follow Blog Ni Kalau Sudi :)

    http://mynameishafizah.blogspot.com/

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...