Thursday, October 18, 2012

Senarai Lengkap Lokasi Pemasangan Kamera AES

Assalamualaikum ya sodikoti . . . .  korang busy ke harini? Harini aku nk update sikit pasal Kamera AES (Automated Enforcement System) ni. Dah kecoh dah kat berita TV, radio dll. Mesti ramai antara korang yang tak puas hati kan dengan pemasangan kamera AES ni. Yela bayangkan korang kena 4kali . . .  sekali kena je dah RM300 erk? huhu~


Jalan yang akan ku lalu hari-hari bila nak balik dari office di Kelana Jaya. Bila dah dekat area sini, ramai yang bawa perlahan termasuk aku. hehe~ Rasa nya aku dah terkena sekali masa mula-mula kamera ni dilancarkan. Aku tak tahu kamera tu untuk apa. Sekali lalu ada sinaran memancorrrr kearah kereta ku. huhu~ 


Ha~ ni la kamera AES tu. Ada dua kat situ. Had Laju 80km/j sahaja. Jalan nya lurus je , memang la orang bawak laju. Aku pun kadang-kadang terlaju padahal selalu aku bawa perlahan. Yela jalan tu tak banyak kereta & luas plak tu. Bawa la laju sikit . . hehe~

Sekarang aku tengok, memang banyak dah papan tanda "Zon Perangkap Halaju" & "Zon Operasi Kamera". Kalau korang nak list lokasi pemasangan kamera AES ni leh refer link kat bawah :


Lokasi AES Terkini

Kamera dimana-mana jadi berhati-hatila bila memandu.
Gerak-geri anda sedang diperhatikan oleh kamera :D
Bak kata Halyzaqiut: "Dah macam RETIS"

21 comments:

  1. tq share...nampak nye bila sampai je kat tempat tu suma kete akan mula bawa slow la jawabnye...

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. baru nak tanya soalan yg sama. haha

      Delete
  3. Kena bawak slow lah pasni.. hehehe

    ReplyDelete
  4. hari tu ada jumpa satu... camera ni kt tengah2 antara exit bangi nak ke exit kajang..

    ReplyDelete
  5. Ada ler sekali ' once in a blue moon ' terkena dengan kamera ni.
    Saman tu suruh hubby bayo ler :-)
    Sekarang ni berhati-hati bila memandu tapi selalunya TERLUPA LAAAA......

    ReplyDelete
  6. Kakak pun tak faham kalau jalan yg lurus dan tidak busy kena bawa perlahan siap pasang perangkap lagi... entahlah. Laluan kakak ke tempat kerja macam tak ada lagi..

    ReplyDelete
  7. trauma je skang ni..kat kesas speed limit 90km/h.. takde keta nak bawak 90? haiyahh..

    ReplyDelete
  8. Adehh, kalau jalan lurus kena bawak 80km/j memang tensi..

    Sama gak kat Penang Bridge 3 lorong, had laju 70-80 km/j sahaja..
    Tensi :D

    ReplyDelete
  9. Kat lebuh raya utara selatan ada....sila berjaga2....hahaha

    ReplyDelete
  10. Ini buat bro rasa takut nak bawa kereta pada kelajuan biasa.

    Ingat senang ke nak bawa 80km pada laluan straight macam nie... Apa kata try langgar guna Myvi kuning tue.. Kata Extreame he..23x

    ReplyDelete
  11. kena berhati2....kalau tak, melayanglah RM dalam poket....

    ReplyDelete
  12. ekekekeke...kamera tu yg kena tangkap gambarnya sekarang..

    ReplyDelete
  13. nape die letak sampai 2 eh kt situ...kat putrajaya lg la...adoyai...70km/j jek...padahal jalan lurus jek...dgr kate ade lagi satu 50km/j..tensionnn...

    ReplyDelete
  14. pengalaman membayar 10 saman sekaligus memang memeritkan... huuu3x

    ReplyDelete
  15. Assalamualaikum,
    Gamaknya, terburai jugaklah rekod tanpa saman daku selama ni hu hu huhu...kalau 50km/jam, baik ler kayuh basikal hu huhuhu

    ReplyDelete
  16. yang kat shell ni memang tak sesuai.. sebab time naik bukit sket.. jalan lurus.. memang berkelip2 laaa AES bagi orang yang tak tau... tapi ramai lak yang slow kan kenderaan

    ReplyDelete
  17. Bt mcm aku guna plet no kecik saiz 1"x1" stu huruf.mmg tk nmpk lansung n susun rapat2.aku dah pakai 10 tahun.kena speed trap pon masa operasi je.yg ni tkleh lari ler.tp bukan hari2 operasi ni.so far saman plet kecik baru rm30 jer.10 tahun baru aku kena 6x.hehehe jimat tk.kalo speed trap camera 300 tu stu saman.kerajaan biasala.dia bg n amik balik cara lain.mendidik la kononnya.pakat2 sokong pembangkang kali ni.kita tk try tk tau.mungkin lg baik dr krajaan skrg.sama mcm lompat kerja laaaaa.tk lompat tk tau.sbb pembangkang pon takan buat naya kt rakyat nnt sape nak sokong dia.kan kan

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...