Thursday, June 21, 2012

Isi Angin Tayar Buat Kali Pertama

Bulan lepas , aku minta Si Dia teman + ajar kan cara nak isi angin. Al-maklumlah, aku ni tak reti + tak pernah pun isi angin. Pernah sekali pergi isi angin tayar moto kembar aku. Tapi tu pun ada orang Petronas tolong. hehe~ 

Setelah 6 bulan bersama "Emoticon" baru la aku pergi isi angin tayar . hehe~ 

Ingat nak buat sendiri, sekali Si Dia yang buat :p 

Lepas ni la aku baru buat sendiri ye. hehe ~

TQ to Si Dia . . . . 

39 comments:

  1. pernah isi sendiri tp last2 ada sorg apek tua tlng sbb dgn perut boyot2 nak tunduk, dia kesian kot tgk ha3

    ReplyDelete
    Replies
    1. la...padanla...bgs la apek tua tu.

      Delete
  2. saya pon jarang isi angin kereta sendiri.
    pesan je kat hubby..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni first time nk belajar...tk tahu plak kene isi selalu.

      Delete
  3. sy 1st time g pam sendri..wat tinggi wat pandai2 hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. wat tinggi????tak paham la...???

      Delete
  4. hehehe
    anum mula2 pun x pandai
    now dah pandai

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula..practice make perfect kan.

      Delete
  5. hukhuk lma tak isi sejak berkahwin..nih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo....lepas kawin je suami la tukang isi ek....

      untungla

      Delete
  6. sama la kita...kalau nak isi angin motor memang suruh adik je.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..... untungla ada org nak isikan

      Delete
  7. hehehe...tak pnh isi angin sdiri jugak...sll kn mintak bantuan...kihkihkih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. lebih baik minta bantuan dr silap isi

      Delete
  8. akak pun jarang isi angin ni. heee

    ReplyDelete
  9. smp skang kite xreti..everytime nak isi mesti tgk kat tepi pintu tuh sbb kat situ ade mention..hehe..

    ReplyDelete
  10. bab2 ni mmg sya suruh en. hubby ajer.. hehehe

    ReplyDelete
  11. acu pun tak pandai isi sendiri :)

    ReplyDelete
  12. patutnya memang kena belajar kan..saya takde lesen..kete pun husband je bawak..so tak belajar sbb malas..haha...nanti da tau kena suruuh isi pulak..baik tak tau..boleh ngelat.. :P

    ReplyDelete
  13. Untung ada si dia tp jgn bergantung dengan si dia sangat takut2 masa emergency tayar tu pun kena tukar sendiri taw.

    Akak pernah sekali boh angin moto. Satu mamat nih tengah boh angin moto gaks, dia hulur pump terus ambik sssstttt...boh angin ingat pump angin tu rosak pasal tak bunyik2. Terus stop. Skali bagi mamat kete nih dia tekan2 minuskan baru prasan 100 angka tertera. Makkkk..aiii... Balik umah kene bebel, angin motor lebey bawak cam lompat2. Tak lama taya kene ganti! Hahhaaaa...

    ReplyDelete
  14. samalah dgn mak dah dapat lesen kereta dah dekat 4 tahun tp taruk minyak baru sekali asyik ada org tolong buatkan hehehe

    ReplyDelete
  15. ati2 yea buat seniri..silap adjust meter tu karng leh metop..kababoomm..hehe :)

    ReplyDelete
  16. takpee belajar dulu mula-mula

    ReplyDelete
  17. salam..

    pertama kali guna masa nak pam motor pun panggil org petronas buat..

    lepas tu belajar dan buat sendiri je..hehe

    ReplyDelete
  18. saya sampai sekarang gagl pam tayar sendiri tau.. mmg x reti...

    ReplyDelete
  19. setiap kali sy p isi angin tayar moto mesti ada je yg datang tolong isikan..die akan tye..reti x? xpon dia tye cm ni..nak sy tolong ker??terus sy jwb nak3..klu xde org nk tolong dgn rela hati sy akan pnggil je sesapa yg lalu ctu..pastu ckp..en. boleh tolong isikn angin x??xpon sy ckp..dik dik..boleh tolong x isikan angin tayr ni...itu lah rutin sy bile p isi angin tayr...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh panjang nye komen...selalu pendek je...hehehehehehe

      lain kali komen cmni --> betul3 ....hahahahahahahahahahahahaha

      Delete
    2. Wahhh hebaknya k.tini....!!!

      Delete
    3. hebat kan kak tini......power gile komen dia !!!! panjang dr biasa tu ...wahahahahahahahahahahahahahaha

      * terkejut tgk komen panjang tini ni :D

      Delete
    4. haha..ini bukan komen le..ini karangan....siap ada skrip dialog lagi tu ha..haha

      Delete
    5. hahahahahaha tini tini....ko wat la entry panjang cam kat atas tu kat blog ...hehehe , lepas ni , aku nak try wat entry mcm ko plak...kite exchange...JOM MAKAN! JOM KAIT ! dll ;p

      Delete
  20. hahahha..
    bawak bawak lah belajar ya..lepas ni belajar tukar tayar pulak..sebab tayar kalau nak pancit, tak kira time :)

    ReplyDelete
  21. Baru td g masukkan angin tayar..hehehe
    Start belajar sejak suami takde...

    ReplyDelete
    Replies
    1. fasz pun kena belajar isi angin tayar sendiri.. tukar tayar..

      Delete
  22. kalau guna yang pam lama ai reti.. tapi kalau yang baru ni tetap terkial2 walau dah bertahun2 pandu kete.. hahaha.. sampaikan ada yang tolongler..

    ReplyDelete
  23. haiyaaaaaa... isi angin tayar maaa.. bikin sendiri lor..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...