Wednesday, June 27, 2012

Tema Warna Di Hari Pernikahan

Sekarang ni tengah musim orang kahwin. Sana-sini orang kawin. Lagi-lagi bila musim cuti sekolah lepas. Bila dah nak masuk zon berkahwin ni, mesti korang dah terbayang tema untuk hari pernikahan kan? Selalu time nikah, kebykan orang akan pilih warna PUTIH yang melambangkan kesucian. So sweet ~_~

Jom layan gambar yg aku google. Artis je~
*Gambar ni semua dari en google


Pernikahan Scha & Awal Ashaari


Pernikahan Yusry & Lisa Surihani

Tapi trend sekarang , orang tak tumpu pada pada warna putih dah. Dah macam-macam warna digunakan untuk hari pernikahan.


Pernikahan Ana Rafali & Ahmad Aznaim


Pernikahan Aqasha & Baizura


Pernikahan Sarah & Shuib

Pernikahan Elyana & Khairul

Apapun warna pilihan , semestinya pengantin yang akan nampak paling cantik di hari pernikahan tu.  Selalunya orang akan pilih warna pastel atau warna-warna lembut. Tapi ada juga yang guna warna lain dari lain.

Sepupu aku nikah pakai baju warna hitam. Nampak lain dari lain yang orang selalu buat ! Korang dulu nikah pakai bj color apa ek? Yang belum berkahwin tu, apa color tema yang korang idamkan untuk pernikahan nanti? 
Ce kongsi sikit . . . 

>_<

61 comments:

  1. aku nikah warna sama ngan shuib dan siti sarah.. ahaks, peach.. nice

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh syok nye.... cantik gak kaler tu... i like :)

      Delete
  2. Kakcik pilih warna kelabu untuk majlis Along nanti. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mak sy paling tak suka kaler kelabu.. huhu~ so dah rejected kaler tu kot.

      Delete
  3. putih & cream is da best choise...hehehehe..sbb i pon pakai cream dulu..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy pon suka antara dua tu.. tp tgk skrang ramai pakai kaler lain dr lain.

      Delete
  4. tak tau lagi nak pilih color apa... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila tiba masa , mesti dah tak sabar nak pilih color tuk nikah

      Delete
  5. akak dulu warna silver.. sampai la baju tu ada lagi.. bila masa nak guna lagi ntah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wat sewa la kak.....meh la sy pinjam :P

      Delete
  6. Kakak lagilah 17 thaun dulu dik... rata-rata dulu memang baju putihlah. Tak macam sekarang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu, zaman dulu kebyakan putih.

      Delete
  7. ai nikah 8 thn lepas both pakai gray @.@

    ReplyDelete
    Replies
    1. ramai jgk pilih warna grey ni ek....

      Delete
  8. Replies
    1. Hhahahha...k.tini nye komen klako laa...

      Delete
    2. nampak sgt kak tini ni tgk gambar je....jatuh cinta la tgk aqasha dlm cite DEJAVU....... tiz plak...sweet je.

      Delete
  9. Akak kaler purple... Tah macm mana leh pilih purple pun tak tahu.. Heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. kaler purple kaler kegemaran sy... hehe

      Delete
  10. mine masa nikah, biru laut... sbb? ntah ha3

    ReplyDelete
  11. saya ske kelabu tp dedolu pakai color krim :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mak sy paling tak suka kaler kelabu ni, sy suka putih or cream tp tk tahu la tetibe tukar plak pilihan ni. hehe

      Delete
  12. akak ske kelabu tp dedolu pakai color krim :)

    ReplyDelete
  13. saya nanti warna putih sahaja :)) tp combine warna silver dan cream sikit dekat manik dan lace :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhhhhhhh tahniah...... mesti cantik. baju snding pon cntik ....

      Delete
  14. Replies
    1. eh ramai gak pilih purple. td mcm ramai kelabu.

      Delete
  15. Masa akad nikah putih... Simple...hehehe

    ReplyDelete
  16. sya nikah warna biru turqoise + cream..

    ReplyDelete
    Replies
    1. cantik gk gabungan kaler ....akak sy putih n biru...

      Delete
  17. silver utk akad nikah. asyik putih je. asalnya plan kaler lain. tp bila tiba kedai kain terbekenan dgn kaler lain. terus tukar tema.

    ReplyDelete
  18. Replies
    1. kaler apa tu ek?cam slalu dengar

      Delete
  19. whoaaa.... contoh amik dari artis dan selebriti siot.... hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sbb gambar diorg cantik2. nk mik cth dr wedding member tp cam tak clear la gambar nye...

      Delete
  20. akak 20 tahun dulu warna beige..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wow dah 20thn akak ye....tahniah akak...cantik gak biege tu

      Delete
  21. saya dulu sanding belah pompuan pakai songket hitam, belah laki songket biru.
    potong kek hitam putih..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kek apa tu kaler itam?????? time sanding mmg byk tema warna skrang.. ni nikah. :D

      Delete
  22. SY SEBENAR SUKA WARNE MELLINIUM... P HUBBY NAK WARNE PURLE.. SUDAHNYA DULU NIKAH PAKAI PURPLE...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ramai gak komen kata guna warna ungu. warna kegemaran sy :D

      Delete
  23. SAYA PKAI PUTIH..;)

    TP SKANG TERINGIN NK PAKAI SEDONDON NGN HUBBY WARNA KELABU CAM ANA RAFFALI..

    DAN TERINGIN JGAK BAJU KUNING AQASHA...OHHHHH...SUKA GILERR AQASHA!

    ReplyDelete
    Replies
    1. putih is the best choice.

      ahhh aqasha dlm DEJAVU ..... huuhu

      Delete
  24. k.ana dulu theme nikah warna biru muda...sanding warna ijauu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. biru....sama ngn akak sy, putih biru....

      Delete
  25. Saya nak putih, tp terbeli baju kaler cream....

    lol

    ReplyDelete
    Replies
    1. ter ke liza oiii...jatuh cinta pandang pertama la tu...hehe

      Delete
  26. Warna putih. Zaman bertukar ganti nanti, warna putih tetap nampak tidak ketinggalan zaman. Cik Afasz pilih warna apa? Warna turquoise pastel pun cantik kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu..putih masa di gemari terutama artisssss....nampak sgt sesuai tuk nikah warna putih

      Delete
  27. pink dngan biru muda , hehehe ~ comel kan ?? kan3 ??

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pernah lg tgk org guna warna ni, member ada guna tema ni, tp tuk tunang....sanding ramai gak guna tema ni :)

      Delete
  28. warna putih... Lembut, suci dan salju jer.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. o yeahhhh..warna idaman nurul ye...

      Delete
  29. saya nya akad nikah putih pastu kenduri tu kaler purple.hehehe...lagi sebulan lebih je.tak sabar lak rasa.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...