Tuesday, June 5, 2012

Trip to Pulau Pinang . . .

Ahad lepas aku pergi ke Pulau Pinang untuk hantar adik aku, Atin daftar di Kolej Matrikulasi Pulau Pinang. Gerak dari Bandar Baru Bangi kul 12.46tgh hari & sampai di rumah sepupu aku di Kulim jam 5.01 ptg. Esok nya kami gerak seawal jam 7.01pg.

Sampai Kolej Matrikulasi Pulau Pinang dalam kul 7.31pg. 

Masa ni, dah mula ramai dah orang. 


Aku baru je nak jalan-jalan dekat gerai-gerai jualan sekali si Atin dah siap daftar pula. 
Cepat pula dia daftar!!!!

Muka berkeyakinan.

Dah settle daftar, terus je p angkat barang ke asrama.

Seronok betul nak masuk asrama , first time !!!

Sesi memilih nak katil yang mana. Adik aku orang first yang masuk dalam bilik tu, so leh la cop nak katil yang mana. huhu~

Dah cop  . . 

Sesi mengemas habuk-habuk  . . 

Ni tukang sarungkan cadar tilam. :D

Yang bahagian tinggi-tinggi tu, kena la suruh orang tinggi. . . 


Tadaaaaaaa . . .  dah siap dah katil untuk tidur . . 


Dah penat mengelap , rasa mcm nak tidur plak si Baas ni. haha :p

Ni ruangan study  , luar dari bilik.


Lepas dah kemas bilik, kami gerak ke dewan untuk taklimat ibubapa. Khusyuk gila Papa & Mama dgr taklimat :)


Lepas dah settle semua, kami makan tengah hari siap-siap then terus gerak balik Bangi. Tak sempat jalan mana-mana pun. Ada orang tu nk kejar main badminton petang tu. huhu~ Next time la jalan-jalan ke Pulau Pinang lagi, honeymoon ke . . ahaksss :)


40 comments:

  1. Faz ada jugak sepupu di kulim..kag mana tu??
    Lain kali pusing2 ar penang..best jugak kat sana...
    Ngeh ngeh..promote nampak..

    ReplyDelete
  2. bff sy lecturer English kat sini..mesti dia kenal..Madam Faridah

    ReplyDelete
  3. Atin dah ada di sana memang akan keraplah naik sebab nak jenguk dia Faz. Tak perlu tunggu honeymoon lagi mesti kena pergi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak...tak tahu la nk p jenguk ke tak...hehe...family sy jrg p jenguk kalau jauh2....sy belajar kat uitm arau dulu, sem 1 hantar sy daftar....then lepas dh 3 thn baru dtg untuk angkut brg balik....

      slalu sedara terdekat la yg akan melawat or sy g umah makcik sy kat alor star....

      Delete
  4. teringat zaman masuk U dulu... beg besar gabak ;)

    ReplyDelete
  5. hey2 !

    sy 2 thn lepas dok kmpp ugak ! rendu pulak bila tgk gmbr2 !

    bilik saya dulu.. a2.2.7.... hihihi...sblh jek...

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. Hhahaha...nmpk aja k.tini ni...

      Delete
    2. dh dia tunjuk..mesti la nmpk

      Delete
    3. USM sedekah kot.... tini ni nampak je ...aritu typo pon dia nampak.... tu untung nye buat entry mcm tini, letak gambo je...tiada kesalahan.

      Delete
  7. kt situ org lelaki boleh naik blik sekali yek? ingt lg dulu masa akak daftar msk uitm, lelaki tak blh naik blik asrama... kene tunggu kt bwh je... huhuhu rasa syahdu lak bile ingt masa2 duk kt kampus dulu

    ReplyDelete
  8. best kan masa daftar2 ni...kat mana2 pun sama je, siap daftar masuk bilik, kemas2, dengar taklimat, makan2..lepas tu tinggalkan budak yang nak belajar tu...haha.. kita terus balik..

    ReplyDelete
  9. Congrats dapat matrix...akk tk penoh lg p penang :)

    ReplyDelete
  10. aii..ruginya pegi penang tak makan pasemboq kat padang kota.. hehe..

    ReplyDelete
  11. Bilik dia lebih kurang ngan mtrx melaka....xpe, soh parent zul jenguk2an....hahahaha....

    ReplyDelete
  12. Rindu masa blajar dulu2.. haha

    ReplyDelete
  13. ADUSS TERINGAT MASA MULA2 MASUK ASRAMA..SEMANGAT LETAK BAJU DLM LOKER..SKALI LPS ORENTASI KENE TUKAR BILIK DAA..PUNGGAH BALIK..HUHU

    ReplyDelete
  14. mak ai, nostalgic sesangat.. tengok gambar2 adik afasz ni tetiba k.ana terkenang zaman k.ana daftar matrik tahun 1990 dulu.. sama jer kisahnya.. heee...

    ReplyDelete
  15. Kalau bebudak pompuan masuk asrama skolah ke,kolej ke or universiti ke...memang banyak giler barang dan beg....

    ReplyDelete
  16. tak de banyak tempat best kat pulau pinang ni kalau nak jalan2...
    heheheh...(marah org pulau pinang nanti..hahaha)

    ReplyDelete
  17. teringat lak masa saya mendaftar masuk matrik dulu... :)

    ReplyDelete
  18. Untung la cik Atin. masuk hostel ada ramai org tolong kemas barang, pasangkan cadar. Saya setiap kali masuk hostel, lepas je mak ayah hantar, pepandai le nak idop. huhu... tapi dok hostel, best.... [best untuk dikenang sahaja. Nak pegi dok hostel balik, huhu... tak dpt.]

    ReplyDelete
  19. hahaha..saya kagum betul dgn time yg awak tulis...tu betul2 tepat ke? :)
    12.46 pm...5.01 petang...:)

    ReplyDelete
  20. hahahahha
    untg la..sumer rjin mengemas..
    time sy dlu..since 1st sem, 1st year...till da end..
    family hantr,tgu siap dftr..punggah brg..then kna tgl..
    huhuhu..
    smga adk tu jd pljr cmerlang dn bjya..

    ReplyDelete
  21. macam menarik je keadaan asrama dia

    ReplyDelete
  22. tahniah tok adik afasz ye..blajar rerajin..

    ReplyDelete
  23. tahniah adik awak...

    dah lamaaa saya tak jalan penang. :)

    ReplyDelete
  24. teringat lak zaman2 blaja dulu..orientasi minggu y best ;-)

    smoga sukses disitu ;-)

    ReplyDelete
  25. Wahhhh!! mai Penang awat tak roger, kalau ada masa leh ngedate :)


    (MJ ngah exam sekarang nie :)

    ReplyDelete
  26. wahhhh mesti sedih kan time nak berpisah tuuu.

    ReplyDelete
  27. dh mcm gotong royong bersihkan rumah..hehehe
    tahniah adik tu :)

    ReplyDelete
  28. fuuuuhhh.. dah lama kid tinggalkan kampus.. hehehehe

    ReplyDelete
  29. Wah dapat dekat pulau pinang tu...

    ReplyDelete
  30. ehh kak sha pun ada di penang sabtu dan ahad lepas..huhu.. sabtu malamnya kak sha ade p kulim juga.. hohoho...

    ReplyDelete
  31. semuga adik kamu berjaya nanti..rugi ek kamu tak gi jejalan cari makan kat pulau pinang.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...