Tuesday, June 26, 2012

Makan @ Restoran Asian Cibo, Kelana Jaya

Minggu lepas , boss aku belanja kami semua makan sempena hari lahir Farah dekat satu restoran baru di Kelana Jaya. Agak baru la juga dalam 4 5 bulan kot. Jom layan gambar makanan yang ada di Restoran Asian Cibo, Truely Asian Muslim Food.


Butter Style Prawn 
Sedap bangat hingga naik jerawat aku :D



Sotong goreng tepung
Aku makan yg sotong banyak . huhu


Lemon Chicken 
Yummy, sangat sedap original recipe. eh! Ni harga dia RM23.90 (big) & RM18.90 (small)


Sweet and Sour Fish 
Besar punya ikan ! Harga RM37.90 (Siakap) , kalau Talapia RM33.90.


 Tauhu apa ntah namo eh. . 
Sangat sedap sebab pedas kuah nya. Aku suka kuah dia !!!




Sayur apa ntah ni, bukan kacang panjang .Sedap woo ~



Ice Lemongrass
Siap ada serai , nama pon air LEMONGRASS!!! Harga dia RM6.90



Ice Lemon Tea 
Kurang manis airnya. Bagus la untuk kesihatan. Harga nya RM5.90


Chocolate 
Nampak sedap. . . tp tak rasa pun. Air ada 3 je aku snap. 


Buah Tembikai
Pencuci mulut kami. :)





 Suasana di Restoran Asian Cibo. Ada toilet disitu  . . 


 Macam hotel la restoran ni, sejuk gila ~ Tengok la besar mana air cond dia. wahahaha ~






Bagi korang yang nak try makan kat sini, boleh terjah. Terletak di SS6 Kelana Jaya. Sederet dengan Bank Islam, JM Bariani , sebelah RHB Islamic Bank, sebelah Subway dll. 

Eh! Restoran ni ada wat special promotion dekat Groupon !!! Boleh tengok kat link SINI, promotion sampai bulan 27 Julai sahaja.

Terima kasih boss belanja kami. 
Next birthday agak-agak kitorang makan kat ne pulak ek??????

51 comments:

  1. perghh semua makanan menerujakan....
    laporr tetiba..kena bekpes dulu ni :)

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. tula....rasa dia sedap....meja bulat...so smua leh tgk kite...agak bersopan la sikit...hehehe

      Delete
  3. wahhhhhhh terliur akak tgk segala mcm menu yg ada.... harga dia boleh tahan berpatutan yek... tak la mahal sgt kan... pastu tgk ngn portion nyer pun boleh tahan bsr,nmpak sedap btl kan... best tul la bos awak tu dik

    ReplyDelete
    Replies
    1. boss sy seorang yg pemurah. tiap2 bulan belanja makan...

      murah rezeki dia..amin

      Delete
  4. wah besttt nyew..nak try ar nanto x pernah lak cuba kat cni

    ReplyDelete
    Replies
    1. awk duk dekat KJ ke? kedai ni agak baru lagi.... nyum nyum sedap..p terjah cepat !!!

      Delete
  5. butter prawn tu... perghhhhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. nyum nyum , naik 2 ketul jerawat :D

      Delete
  6. Replies
    1. dah bis la...p la terjah restoran mana2...hehenyum nyum

      Delete
  7. Oh... boss Faz setiap kali staff birthday dia celebrate ye. Bagusnya.

    Kakak suka butter prawn!! Kecur air liur...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kadang2 tak besday pon , dia belanja gak...

      Delete
  8. wah!!! nampak semuanye menyelerakan... dah start lapar balik ni...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau dah lapar p makan, sian perut meraung minta makanan.

      Delete
  9. Wah..sedap2 menu..dan lg 1 bos awak tersangat2 baik la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah, dpt boss yg best gile..murah hati...

      Delete
  10. sayur yg bukan kacang panjang tu nampak mcm asparagus....
    tu diaaaaaaaaaaaaaaaaaa............... ada keje kosong tak kat sana? hahahaha nk pi makan aja ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. setakat ni takde kosong la....hehe...ye asparagus

      Delete
  11. nyum nyum... penuh perut macamni

    ReplyDelete
  12. bertuah dpt boss mcm ni.. bila besday staff belanja semua staff2 yg ada.. ada keje kosong tak? hehe...

    sayur tu asparagus.. mmglah sedap sayur tu dik... beli yg mentah pun dah mahal..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah.boss nye sgt baik dan pemurah....keje kosong takde..ramai plak yg tanya keje kosong ni.

      Delete
  13. salam perkenalan ye sis..tq sudi singgah blog akak.. akak dh follow sis back..

    ReplyDelete
  14. perghh seme sedap
    menyelerakan

    ReplyDelete
  15. wah sedapnya tgk sotong udang uum yum yum... setiap org disambut birthday best ni... setiap bulan mkn besar lh ..

    ReplyDelete
  16. bestnye kalo sume staff lahir antara jan hingga dec..maknanya tiap2 bulan da mkn free..best!

    ReplyDelete
  17. sedapnye makanan...terliur akak tgk nih dik oiii :) slurpppppp :P

    ReplyDelete
  18. Boss kami, kalau xde birthday pon, dia akan open table almost every month jugak....murah rezeki boss....

    *K.faz, tu sayur asparagus....

    ReplyDelete
    Replies
    1. sayang boss kan.... tanah aina, coming soon.

      ha'a asparagusssss....sugusss

      Delete
  19. kite mmg cukup gile makan chinese food..nasib baik mok mok pun pun gile ngan chinese food..nak try la!!..hehe..fasz nie saje je tau nak menggoda iman..;p

    ReplyDelete
  20. nampak sedap semua makanan!
    deco restaurant pun cantik!
    nak try lah

    ReplyDelete
  21. bestnya bos belanja makan...makan tue semua nampak sedap la....

    ReplyDelete
  22. alahaiiiii sedapnya... tergoda tau.. hihii

    ReplyDelete
  23. Cayalah faz.... gambar makanan yang semakin menyelerakan....tapi ade kasi tau tak tokey kedai yang nak promote kedai nie...? Name card tu dah tempah ke... ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. takde la name card...tk tempah lg. hehe....

      menyelerakan? dekat je ngn paradigm

      Delete
  24. itu namanya aparagus... bukan kacang panjang

    ReplyDelete
  25. sedapner kak fasz makan... bila nak belanjer nurul nih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. huk huk..... eh nurul ..kata diet.... :p

      Delete
  26. meleleh air liur tengok gambar makanan tu.......

    ReplyDelete
    Replies
    1. kasi lap la apa yg meleleh tu arelan oiii...cam dah lama tk nampak arelan.

      Delete
  27. mhl tak hrga kt sini??nk try la.huhu.btol sdp meh??

    ReplyDelete
    Replies
    1. agak mahal sikit. kami makan sini pon , boss yg belanja :D

      Delete
    2. mahal tp sedap . memang berbaloi la ngn harga dia :D

      Delete
  28. salam, tumpang tanye, ni restoran mmg islam punye kan?
    da lame cari tmpt cam ni, kebykan kate halal tp rupenye arak pn ade...

    kalau ok nak g jgk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat sini halal. kalau tak boss tk kasi la makan sini. boss sy islam. kat sini tkde jual arak.

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...