Wednesday, June 6, 2012

Makan @ Restoran Jemari, Kelana Jaya


Hari ni nak update satu tempat makan di Kelana Jaya, Restoran Jemari. Sederet dengan Restoran Al-Fariz Maju. Jom tengok apa yang aku & kawan-kawan aku makan di Restoran Jemari.

Nasi Goreng Pataya
Nasi goreng dia ni, biasa-biasa aje. Tiada yang luar biasa.

Hiasan bawang bentuk bunga.


Kuew Teow Tom Yam
Kaw gak Tom Yam dia. Nyum nyum

Bihun Goreng
Rasanya pedas, makan pana-panas tersangat sedap.

Nasi Goreng Paprik
Daging dia agak liat sikit.


Nasi Goreng Kerabu
Udang seekor. Rasa nasi ni memang ada rasa kerabu. Kalau tambah sambal belacan baru la sedap sikit. 

Air Apple Asam Boi
Air yang sempat aku snap. Aku lagi suka Air Kedondong Asam Boi.

Dekat Restoran Jemari ni , ada jugak menu set untuk 2 orang makan , 4 orang makan dan lain-lain. Harga bagi aku berpatutan la.  Tom yam dia agak sedap la gak sebab orang Thai kot masak. Tak ingat lak harga makanan yg aku makan ni. hehe. . .  Bagi korang yang berada di Kelana Jaya boleh la singgah. 

Jemari-Thai Cuisine
C-G-05, Jalan SS6/5B,
Dataran Glomac
46300 Kelana Jaya, 
Petaling Jaya
03 - 78062413



44 comments:

  1. ooo..kat dataran Glomac ker?..selalu kalau gie KJ tuh mesti makan kat kedai ikan bakar..sedapp...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo Fend Ikan Bakar ek....fasz ada update pasal kedai tu aritu kat sini --> http://afasz.blogspot.com/2012/03/makan-fend-ikan-bakar-kelana-jaya.html

      falsya kalau dtg KJ rojer2 la fasz....nak add fb falsya tp tkleh :(

      kedai ni dekat je dengan kedai ikan bakar tu...

      Delete
  2. walaupun menu biasa-biasa tapi hiasan dia membuatkan perut berkeroncong...haahahh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hiasan dia bawah bentuk bunga .... huhu~

      Delete
  3. Pantang2 sabar jelh...memng terliur tgk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. dlm pantang ke????siannya....sabar ye :D

      Delete
  4. baca entry ni time waktu lunch.. menggelegak isi perut.. hahaha.. nasib baik masih dalam pantang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. la berpantang gak ke...sabar ye...elakkan tgk gambar makanan, tp jenguk la blog sy jgak ye :P

      Delete
  5. wah.. faz macam tau2 saya tak makan lagi kan. tak pasal2 kena carik makanan pasni..hahahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. sila cari makanan....huhuhu......

      Delete
  6. ehh ehh. Jemari laa.pernah la dua tiga kali juga makan kat sini, sbb Ety duduk KJ, masa study dulu. ermm, tpi mmg area tu byk kedai2 yg sedap :D

    psst : faz duduk mana ? ety duduk kat SS7/19 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. fasz duk menyewa di ss5 dekat dengan sekolah KJ ni ha

      Delete
    2. ohhh ye ke. jauh juga la dari tempat Ety

      Delete
  7. kuey tiaw tom yam tu looks so tempting !!!! huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeah ....mmg tempting kak sha :D

      Delete
  8. sume menu tu nmpak sgt mengiurkan... terutama tomyam tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tomyam tu hirup panas2.baru sedap!

      Delete
  9. Replies
    1. ok je parking. kedai ni dekat dengan fariz maju....time lunch agak pack la parking

      Delete
  10. halamak..sedapnya tgk menu kt ats ni..lapar lak pulak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau lapar g makan .....ikut menu atas tu

      Delete
  11. macam sedap je..haha ..nyum-3..suap sikit afasz ..hahahaha

    ReplyDelete
  12. nasi goreng kerabu my fevret zaman belajar dulu!hehe..sekarang dah dok dengan mak mananya nak makan kedai..hoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. masak sendiri la pn prettywrite :D

      Delete
  13. Apa yang terlintas difikiran... SEDAP!

    ReplyDelete
    Replies
    1. nyum nyum mmg sodap hingga menjilat jari

      Delete
  14. makk aiii... belum makan pun dah terpesona dengan hiasan makanan yang dihidang.. mesti rasanya berbaloi2 dengan harga kan kak..

    ReplyDelete
  15. tergoda dengan tom yam.nyum nyum

    ReplyDelete
    Replies
    1. tomyam dia antara yg sedap...nyumnyum

      Delete
  16. wahhh....semua favourite ct neh ape kesss...uwaaaaaaaaa....

    ReplyDelete
  17. Sluurrprppp........tomyam kong... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. tomyam jemari vs tomyam amethyst , kita lg suka amethys kot...huhu~ makan panas2...selurpppppppppppppppp

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...