Tuesday, June 19, 2012

Jom makan durian !!!

Eh! Tajuk entry ni dah macam tajuk entry blog kembar aku pulak. hehe ~ 

Sekarang kan musim Doroyan dah bebunga, jadi ayah aku pun pergi beli kat pasar. 


Em! Dap nye. . . 

Eh! Abaikan jari kaki tu :D
Aku makan 5 biji ulas je. Takleh nak makan banyak. Kang panas badan & naik plak lemak. 

Ada yang kuning , ada yg putih. 
Tapi jangan sangka yang putih tu tak sedap. Manis ok !!!
Don't judge by its color . . 
>_<




53 comments:

  1. owh NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
    stress tgk sbb last weekend gi carik derian dah habes uwaaaaaa sadis betui la

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekrang tgh musim doroyan....cane leh takde plak?

      Delete
  2. Replies
    1. leh buat mentega sapu kat roti kan

      Delete
  3. durian kat kampung berbunga pun tidak lagi..macam mana...

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh lom ek? sini ada je...ni doroyan BANGI .

      Delete
  4. huh... sedapnyer durian... mkn hari-hari pun xpe...:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. naik lemak la kalau makan hari hari...+ panas badan.

      Delete
  5. Byk juga Faz mkn spi lima biji.....

    ReplyDelete
  6. Faz makan lima ulas ke lima biji?

    ReplyDelete
  7. 5 ULAS KE LIMA BIJI NI...KLU 5 BIJI..PENGSAN LER..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ayah aku beli selonggok pon 4 biji je....hehe silap tatabahasa.. :D

      Delete
  8. 5 biji? he3... 5 ulas ni rasanyer...

    ReplyDelete
  9. mmg tau putih tu lagi sedap..tapi teruja nak amik yg kuning la...
    pergh!! 5 ulas... kesan dia tak tau lak camner yea, hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau 5 ulas ok je.tk panas sgt.... nyum nyum

      Delete
  10. akak pun dh 2-3kali beli durian kt sini, kt umah tu sumenyer antu durian kecuali aiyan hehehe... ko mkn 5ulas ke 5biji dik hehehe, kalu 5biji comfirm tak tido mlm kepanasan

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe....salah tatabahasa...alamak malu la cenggini >_<

      kene mik kelas bhs melayu

      Delete
  11. durian,, hari2 mkn durian skg ni sbb dpt durian free.. hehehe

    ReplyDelete
  12. Selalunya yg kuning tu lemak berkrim :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy makan yg kuning byk....tp yg putih tu pon sedap woooo

      Delete
  13. wah sedapnya durian... eheheheh

    ReplyDelete
  14. sy pon antu duyan jgak..boleh abeskan 2 3 bijik skali..pastu membebel2 berat badan naik..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..tp ada khasiat nye tau durian ni:D

      Delete
  15. perghhh.... kuning giler isi die.. meleleh ar nengok :)

    ReplyDelete
  16. durian durian durian..sedapnyeeee!!!.

    ReplyDelete
    Replies
    1. suh la mok mok beli tu falysa... :D

      Delete
  17. Salam cik Afasz. Bestnya durian putih. Yg kuning tu makan seulas pun mesti dah kenyang.

    *hotel yg saya tinggal tu mcm okay jugak la. Bukan hotel 5 star tpi sedang elok kalau nak tumpang bermalam. Hotel tu kat Brinchang, tgh2 bandar. Dekat je dgn pasar malam bleh jalan kaki.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'a yg kuning tu isi dia byk...perghhhh......

      tq for the info:)

      Delete
  18. saya pon dah sempat habiskan 2 biji durian.
    tapi kalau dapat musang king, alangkah bestnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. musang king>???besar ke ??? sy tak tahu jenis2 durian :)

      Delete
  19. Sedapnya Durian, nak kena p cari gak... :)

    ReplyDelete
  20. dapnyerr !!..smpai trangkat jari kaki tu..

    ReplyDelete
  21. kak sha pun makan kelmarin. berjaya membedal 2 ulas. huhuhuhu sbb tak berapa favourite sangat durian ni..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama..kite suka tp tkde la brapa fav benor...tp kalau makan tempoyak...o mak aiiii...bertambah nasi.

      Delete
  22. durian..sedapnyer....

    febret ni

    ReplyDelete
  23. Kuning isinya durian ini tentu sedap rasanya. Macam saya tidak perlu beli kerana ada kebun pokok durian milik orang tua. :-)

    ReplyDelete
  24. Layan euro dengan makan durian lagi power seh...!
    Nice post admin.

    ReplyDelete
  25. makan durian mmg sodapp . tapi panas badan pas makan nye

    ReplyDelete
  26. antar 4 bijik ke putrajaya.. hehehehe

    ReplyDelete
  27. Tgk blog k.tini nmpk doryan, blog ni pon nmpk doryan...huwaa....

    ReplyDelete
  28. waaaaaaaaa....nak jugak.tahun ni tak makan lagi.tak sanggup makan sorang2 lagi macam 2 tahun ni.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...