Sunday, May 27, 2012

Jauh Perjalanan , Luas Pemandangan

Semalam, tanpa dirancang aku follow Si Dia ke kenduri member office Si Dia di Felda Palong, Negeri Sembilan. Pergi dengan member Si Dia & tunangnya , naik "Emoticon" aku. Saja nak kasi dia jalan jauh sikit. Al-kisah, kul 1 baru gerak dari Bandar Baru Bangi. Nak pergi ke kawasan felda. Amik masa la gak sampai sana.

Subhanallah. . . hijau nye pokok-pokok. . . .

Sampai dalam kul 4.31ptg kot. Majlis dah pun selesai , orang pun dah takde.Pengantin dah siap berehat dah. Tapi nasib baik ada nasi & lauk kenduri lagi. Lapar gila kot. :D

Mak & anak kambing berjalan-jalan mencari rumput. :D


Kami sampai umah dalam kul 9.16pm kot. Dah sampai sedar-sedar , Si Dia tetinggal jaket di Masjid Sri Jempol, Negeri Sembilan (time kami berhenti solat zohor). Nasib baik la takde benda penting dalam jaket tu. Just pendrive office. Padahal aku ada perasan time lepas dah selesai solat di Masjid Sri Jempol tu, aku perasan Si Dia dah tak pakai jaket tu. Tapi dalam hati aku, "panas la tu , sbb tu dah tak pakai jaket". Benda ni dah biasa berlaku kat dia. Lupa itu ini. hehe~ Kena ada tukang ingat kan. Ngeh-ngeh ~

Esok aku & family aku akan ke Pulau Pinang. Hantar adik aku daftar Matrikulasi Pulau Pinang. Harap dapat la jumpa kawan aku yang dah lama aku tak jumpa di sana. >_< Ada rezeki InsyaAllah ~

OK jumpa di next entry. Tata ~


13 comments:

  1. patah balik ke nak ambik jaket tu? alahai... kalau husben akak tu dia akan make sure ada tak benda tertinggal. dia suka tanya 5-6 kali smp dia puas hati dgn jawapan yg kita bagi.

    ReplyDelete
  2. dalam thumbdrive tu ada fail X tak?
    bahaya.. bahaya.. hehe
    selamat pegi penang!

    ReplyDelete
  3. ok.........semoga segala2nya selamat ye

    ReplyDelete
  4. baru semalam gi kuala pilah amik adik ^^

    ReplyDelete
  5. nasib baik ada lagi nasiknya! ahahah

    esok kat penang jgn lupa makan charkoeytiau :)

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. hmm....nk wat cmne dah lupa...pasni sy la kene ingatkan ...

      Delete
  7. wahh..seronoknye..x pernah smpai kuala pilah lagik..

    ReplyDelete
  8. Sejuk mata memandang.. tgk semuanya hijau jer..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...