Thursday, May 31, 2012

Dapur Afasz : Apam Polkadot (Percubaan Kali Pertama)

Harini nak update pasal masakan. Aku ni jenis penakut nak masak ikut resepi dalam internet ke buku ke . . .  tapi haritu tergerak rasa nak buat apam polkadot ni ikut resipi Kak Ina KL. Mimpi apa entah aku, tetiba rajin nak buat. Semangat gila kot !

Agak-agak jadi ke tak apam polkadot aku ek????

Agak comot momot. Aku terbeli cup yg agak tinggi. Patut beli yang rendah je mcm dalam gambar Kak Ina KL tu. 

Dibantu oleh dua orang adik aku, Atin & Ya ucukkkk. Kalau Kak Ina dia letak filling "kelapa", aku letak filling "kaya".

Sesi mengukus . . . Design agak buruk . . 
Camne nak bagi cantik polkadot dia ek?


Hasilnya . . . . sedap apam nye. Lembut ~ tp aku nye design tak menjadi mcm apam polkadot Kak Ina KL. Maybe ada teknik nya kot. aku main taram je dotkan. 

Kalau nak try leh la korang tengok resipi Kak Ina KL.

Next nak try masak apa plak????
Susah nak tengok aku masak ni. lain la Kak Ina or Dapur Tanpa Sempadan, hari-hari masak.




30 comments:

  1. wah!! rajinya.. sedap².. gebu² kan..

    ReplyDelete
  2. wahh tahniah!!!!...Jadi lah tu...nak 10!! :)

    ReplyDelete
  3. lagi byk bt lagi ok la nnt :))

    ReplyDelete
  4. terbaiklah..... nk rasa sket bole?

    ReplyDelete
  5. mai buat haritu tak menjadi, tenggelam dot nya, dh jadi mcm apam biasa lepas kukus... :(

    ReplyDelete
  6. wah, nak rasa~ ... dh leh wt utk kwn2 blogger

    ReplyDelete
  7. wah, nak rasa~ ... dh leh wt utk kwn2 blogger

    ReplyDelete
  8. wah, nak rasa~ ... dh leh wt utk kwn2 blogger

    ReplyDelete
  9. wah, nak rasa~ ... dh leh wt utk kwn2 blogger

    ReplyDelete
  10. wah, nak rasa~ ... dh leh wt utk kwn2 blogger

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa????bnyknye din komen?mengapakah?

      Delete
    2. ni mesti kes baru baru nk mengomen ni. hehe.

      Delete
  11. Lagi besar cup lagi cepat kenyang and puas makan Faz...:)

    ReplyDelete
  12. kalau cup tu kecik2 mesti lagi comel :)

    ReplyDelete
  13. tak ape semangat nak buat tu tetap adakan..

    nmpak gebu

    ReplyDelete
  14. rajinnye lahai fasz nak buat apam..naik apam tuh..nmpk cantik..

    xpe2..kalau utk 1st trial jd mcm tuh kire succeed sgt3..;D

    ReplyDelete
  15. rajin nyer dik.... buruk ke apa jnji sedap...
    kalu akak mmg tak de nyer lah...

    ReplyDelete
  16. hebatnya nik masak!! teruja i!!!!

    ReplyDelete
  17. lepas nie leh la anum tempah

    ReplyDelete
  18. Wahhh....sedapnyaa...kalau cup bsr, makan 1 dh kenyang...kalau cup kecik, kena makan byk2...hehhehe

    ReplyDelete
  19. hamboiii apam polkadot tuhhh.nak buat benda ala ni tak terbuat buat ohhh.bila ntah nak buat.

    ReplyDelete
  20. tak pernah cuba buat...
    rajin nya belajar buat kuih..:)

    ReplyDelete
  21. wow!! nampak menarik la faz.. cantik. iskh. ni dah boleh bukak kedai da ni..ehehe

    ReplyDelete
  22. wahhhh...rajinnye..tp kan, apam tu nampak menarik je...takde nmpk cam x jadi...nak skit bleh?hehehe...

    ReplyDelete
  23. Whoaaaa... kena kasi abang buat food testing la nie....

    ReplyDelete
  24. TAHNIAH..NAK GAK RASE BUATAN FAZ NIH..MESTI SEDAP

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...