Monday, May 7, 2012

Pergi kenduri di saat akhir . . .

Sabtu , 5 Mei 2012 aku dah plan nak pergi ke kenduri kawan aku time aku study di UiTM Arau. Plan nak gerak dalam pukul 12.01 tengah hari. At last, sebab ada orang tu tayar pancit , so kena la tunggu si dia p tukar tayar dulu. 


Tunggu punya tunggu , lepas zohor baru aku & si dia gerak. Gerak dari Bandar Baru Bangi ke Putrajaya mengambil adik kami yang comel & ciut, Suraya. Lepas tu singgah umah sewa aku, amik kembar aku & tunangnya. Aku drive dari Bandar Baru Bangi ke Putrajaya, Putrajaya ke Kelana Jaya & Kelana Jaya ke Kg Sg Penchala. Si dia kepenatan + kelaparan menunggu tayar ditukar  oleh En Bengkel. Dalam kad majlis kahwin dari jam 12.00tgh hari hingga 4.00petang. Jam 3.51petang kami sampai umah pengantin. Nasib baik la nasi minyak + lauk pauk ada byk lagi. Dan nasib baik juga sempat jumpa pengantin. 

*Gambar pengantin aku masuk next entry la ek lagipun tak banyak mana pun gambar. Chow ~


25 comments:

  1. Kalau makanan dah habis pun tak apa sebab yg penting sudah dapat menghadirkan diri dan pasti seronok dapat jumpa kawan yg baru menikah itu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulahnamanya walimatulurus.. :)

      Delete
  2. macam macam hal yea nak gi kenduri.. ehehehee. sabor je laaa tayar pancit

    ReplyDelete
  3. oh ada kembar yee...nasib baik sampai juga...:)

    ReplyDelete
  4. Macam sama jer kes kita nie.. haha... Nasib baik sempat sampai...

    ReplyDelete
  5. Semalam kakcik pergi ke jemputan kahwin di Melaka. Di kad tertulis : Jamuan jam 11pagi hingga 4petang. Kami sampai lagi 5 minit jam 11. Malangnya bukan sahaja hidangan belum disediakan, katering yang ditempah masih dalam perjalanan dari Johor!

    ReplyDelete
  6. dugaan.... nsb lah semuanya selamat sampai ke umah pantin yek...
    jap2 lg msti banyak majlis kawin ni, al maklum nk cuti sekolah

    ReplyDelete
  7. yang penting selamat sampai & sempat jumpa pengantin :)

    ReplyDelete
  8. jauh nye perjalanan..hehe..

    ReplyDelete
  9. ituew namanyer kiter merancang Allah yg tentukan
    but yg penting nasik minyak tetap ada...rezeki uols la tu

    ReplyDelete
  10. Yg penting dpt jumpa pengantin kan..
    ala tayar wat spoiled lak kan..nk wat camna..dh nk jadi masa hari kenduri ...

    ReplyDelete
  11. takpe..yg penting selamat sampai dpt penuhi undangan pengantin:)

    ReplyDelete
  12. walaupun lambat, tapi tetap datang kan..:)

    ReplyDelete
  13. dapat jumpa pengantin tu yg penting :)

    ReplyDelete
  14. Nasib baik sempat makan. Kalo tak mesti terbakar hati sensorang. Dah la penat, tayar pancit, pastu lapor.

    ReplyDelete
  15. Alahai banyaknya singgah yer.. tapi tak per janji sempat makan nasi pengantin kan.. :)

    ReplyDelete
  16. dah lama tak makan nasi minyak. :(

    ReplyDelete
  17. lya pon ada jemputan kenduri pd 4 & 5hb..tp kedua-duanya x smpat pegi..dh la kwn skolah..huhu

    ReplyDelete
  18. Laa...cmne tyar boleh pancit plak....kena paku ke...xpe, kalau lmbt pon, x kan dihalau punya...malah dialu2kan... :D

    ReplyDelete
  19. yang penting...sampai :) kaaan

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...