Tuesday, May 22, 2012

Berkelah bersama blogger @ Taman Tasik Cempaka, Bangi

Ahad lepas, aku p berkelah dengan blogger-blogger. Aku tahu pun dari blog Kak Cik. So, aku decide nak p. Ada yang aku dah pernah jumpa masa gathering di umah Dato' LF & ada yg baru aku kenal. Jom la layan gambar yang aku snap.

 Kak Hanie & family.
 Balik dari berkelah , aku cari FB kak Hanie, sekali kak hanie ni kawan kepada lecturer aku di UiTM Perlis, Madam Norfiza yang merupakan supervisor aku time final projek. . . .  Kecik je dunia ni kan. . . 

Kak Cik dengan Iffah . . . 
Aku nak amik dia, dia tak mo. . . leh plak Kak Cik kata, dia nak sama saiz ngn mak dia kot. . . hehe~

Iffah dengan ayahnya. Masih tak nak dengan aku :(

Kak Azie dengan Iffah . . .
Tengah promote keropok ke apa ntah tu . . .  2 singgit :p

Kak Hanie tengah makan nasi lemak ek . . 


Jadi meriah & ramai dengan anak-anak. 


Antara juadah yang ada . . warna warni macaron tu kan . . . 
Aku bawa kuih-muih yang dibeli je. hehe ~

Antara yang aku makan, muffin kecik tu kak June Aina yang buat (homemade gitu) Sedap !

Ni Kak Ros yang bawak 

Kak Ana & anak bongsu nya 
Kalau tak silap , anak kak Ana semua nye boy kan? 4 boy. . . kan ?

Aku yg sedang menikmati nasi lemak yang aku kata sedap tu >_<


Ni Atin (bukan blogger ye) a.k.a adik aku . . . 
Minggu depan nak start belajar di Matrikulasi Pulau Pinang. . 
Akhirnya dia telah membuat pilihan :)


Yang baju biru + tudung biru tu Kak Yan


Air sirap buatan Kak Azie & Kak Hanie kalau tak silap, tgk dr blog Daddy Ziyad
Oh! Blog retis dah sampai . . . .sapa blog retis tu ek?

Sapa lagi kalau bukan Broframestone , siap bawak anak lagi. eh~ bukan tu anak Kak Ana td. :p
Orang terakhir yang sampai  :D

Ini sesi Broframestone makan sambil diberi nasihat dan tunjuk ajar dr Dato' LF

Ok ni dah masuk sesi bergambar  . . .Kak Cik bersama Kak Acu Sayang ~

Akhirnya . . . dapat juga aku pegang si Iffah ni . .. eeeeee geram !!!! 
Pandai dia senyum , kecik-kecik dah pandai bergambar, sapa la ajar ni?hehe ~ of coz mak dia kan :p

Mak Iffah ke ayah Iffah yang ajak pose depan kamera ek? Tengok dari gaya di atas mcm ayah Iffah yang ajar. hahahahaha ~ Bapak borek , Anak rintik.

Proffesional Photographer  . . . 
Lepas ni beli remote control untuk kamera la. Tak payah nak lari-lari dah :D

Semua dah nak balik dah . . . time ni kul 11lebih rasanya.

Bergambar beramai-ramai ~


Gambar ramai-ramai
credit to Kak Hanie




64 comments:

  1. Replies
    1. nnti raya , diorg nak wat gathering lg...jom la join, lg ramai lg seronok >_<

      Delete
  2. Asfasz, ekceli kita dah pernah chat kat FB dah sebelum jumpa nie...ingat tak pasal Mie Tek Tek??
    my id is Darling Pya :)

    anyway, salam kenal ye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye sy tahu akak ni yg slalu post gambar makan2...tp sy mcm confuse aritu, betul ke idak...tkt salah org je :D

      Delete
  3. bnyknye makanan..dh la lapo ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe sgt byk makanan. ni pod luck......aku bawak kuih 3 jenis..beli je.

      Delete
  4. seronoknya...tak pernah join pon..hehe..tak ada yg ajak..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kebanyakan blogger ni update blog ajak semua datang memeriahkan....

      nk tunggu ajak personally mmg tak la....diorg byk update n war war kan di blog....

      perkelahan ni pod luck...meriah ....:D

      nnti time raya ada buat lg..jemput le.

      Delete
  5. asfasz join ye..wah seronoknya dapat jumpe kak cik dan blogger2 yg lain..meriah nmpknya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye sy join. knp tak join, kalau tk leh kenal2 :D

      merapatkan ukhuwah...

      Delete
  6. bestnya dpt jumpa ramai2... :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. tambah kenalan, tambah kasih sayang ...hehe

      geram kat baby iffah tu

      Delete
  7. Wah..seronok nyer..dpt mengeratkan lagi silaturahim..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup sgt seronok wpon sy agak pemalu :D

      Delete
  8. hairan! macam mana saya boleh tak tau khabar eh..rasanya tak miss pegi tengok blog kakcik..orang kata kalau dah takde rezeki tu..sobss..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy tahu dr blog kak cik.....:D

      nnti raya nnti akan diadakan lg...jom la

      Delete
  9. Wahh...meriah2....semua senior2 dalam blogging ni....

    ReplyDelete
    Replies
    1. senior ? hehe :D

      ha'a~ dapat la kite tumpang cium baby2 yg kiut tu..

      Delete
  10. meriah nyer dan meriah makanan jugak ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. makanan tu mmg la meriah..hehehe :D

      Delete
  11. sure huduh masa berlari2 mengejor timer tu kan?
    ekekeke

    ReplyDelete
  12. Cuaca panas sangat masa tu kan Fasz? Kakcik memang alah dengan panas dan pedas walaupun kulit idakle putih! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'a skrang cuaca panas bahang...terasa sngt......ooo kak cik alah ke....padan la

      Delete
  13. akak masih tak sempay2 lagi nak buat N3 ni.. hee.. basi gak nanti ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. baik akak update cepat..kang basi...:P

      sy pon gagahkan gak wpon rasa tkde mood nk update>_<

      Delete
  14. tgk gmbar je pun dah dpt rasa kemeriahannya

    ReplyDelete
    Replies
    1. nnti raya nnti , jemput la meriahkan majlis...diorg nk wat gathering lg

      Delete
  15. 1st time jumpa awak...:)
    Nasik lemak tu mmg sedap kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy takde snap gambar daddy ziyad...tetanya gak yg mana satu daddy ziyad ni...dah tgk kat fb...hehehe

      salam perkenalan :D

      Delete
  16. Replies
    1. cukup meriah....dengan joyah2 semua :D

      Delete
  17. Kakak dah banyak juga mengikuti beberapa N3 gathering ini. Seronok tengok semuanya senyum memanjang:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yela seronok dapt jumpa sekali skala....bergambar sakan <--- tu yg penting kan

      Delete
  18. teringat nasi lemak sedap kt umh Dato'LF..yg sama ke tu? sapa yg bawa ...kakcik ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup nasi lemak yg sama ...sbb tu sedp...dia asingkan sambal dlm satu plastik....

      Delete
  19. Salam afasz
    last time ada gi eh umah uncle LF.. laa tak pasan..tapi memang masa tu ramai pun, tak sempat nak kenal2..

    len kali kita jumpa jumpaan lagi okeh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy dtg tp tk borak2 sgt sbb segan sgt. :D

      Delete
  20. next time jom join lagi beramai-ramai! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau ada wat lg....rojer2 faz ye GB :D

      Delete
  21. bestnye gathering camni...bleh jumpa ramai blogger... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup..merapatkan ukhuwah...raya nnti ada wat lg..jemput la :D

      Delete
  22. kalu x krn seminar da lama sy join..macaroon tu...meleleh sy..

    ReplyDelete
    Replies
    1. first time sy makan macaron :D

      sedap sbb ada mcm2 perisa

      Delete
  23. wahhh..seronoknye fasz dpt berpicnic ngan blogger2..meriah sungguh makanan haaaa..lapoooo plak tetibe..;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. bile dapat jumpa geng falsya ni..

      nana-diah-falsya-nana keding

      Delete
    2. insyaALLAH..nnt kite set date ngan time hokeyh..;D

      Delete
  24. bestnyer dapat gather2 kan.. nanti bila2 kalu ada masa, masz pon nak join.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. diorg nk buat lg time raya nnti...jom la memeriahkan lg majlis :D

      Delete
  25. salam...

    baru la ni dapat follow awak...hehe saya pakai google chrome banyak kali tak boleh masuk blog ni...nanti kita godek2 ntah2 google chrome yg masalah kot..

    wahh memang happening la :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. o yeahhhh......happening sgt2... >_<

      Delete
  26. Wah! Adik Iffah jd retis kt sini yea? Gmbo dier ajer.. Hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy geram la dgn dia....eeeeeeeeeeeeeeeeee geram

      Delete
  27. Replies
    1. lain kali jom la join sesama....time raya nanti tau...baru syok..ada nurul :D

      Delete
  28. Blogger retis...??

    Mana-mana...?? Tak nampak pun :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. entah....kakak2 tu semua panggil bro , blog retis.............

      Delete
  29. wah rugi kak sha x join.. tapi kak she kene kerja ...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. maybe next time la kak sha join ye :D

      Delete
  30. Bestnya dpt kumpul ramai2.....

    ReplyDelete
  31. Iffah tu memula malu kucing, tgk pandai dak bodek dia.. :)


    Best tengok bergambar ramai2 antara blogger camni..

    Meriah :)

    ReplyDelete
  32. seronok dapat jumpa blogger lain...

    aku masih belum berkesempatan...

    ReplyDelete
  33. dalam byk2 gmbr .. paling lama dyh usha gmbr faz ngan adik faz.. hehe.. muka sangat sangat mirip lah..!


    :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...