Thursday, May 17, 2012

Makan @ Amethyst Ayam Kampung, Kelana Jaya

Kali ni aku nak update satu tempat makan di Kelana Jaya. Bagi aku tersangat sedap. Aku nak try tempat ni setelah officemate aku,LyzaQiut  ni update blog nye pasal tempat makan di sini. Macam pembaca berita pula aku ni :D

Jom layan lauk-lauk yang aku makan bersama si jejaka idaman :)


Unik kan bentuk nasi ni? Bentuk bear untuk si gadis ~

Bentuk bintang hati ni untuk si jejaka yang kuat makan. haha ~

Telur dadar 

Kerabu Kangkung 
Aku pernah makan kerabu kangkung cmni masa time makan dengan Madammondoq kat SINI.

Udang Sambal Petai
Aku minta sotong tp dapat udang, takpela. . . sama je seafood gak. Tapi penat la nak kopek kulit udang :D

Tom Yam Campur 
Hirup dikala panas . . . .perghhhhhhhh memang aku jatuh hati pandang pertama  . . .eh~

Limau Asam Boi & Barli Suam
Mesti korang tahu air pilihan aku kan?

Dah snap semua , boleh start makan. nyum nyum . . . 

Alhamdulillah ~
Aku tak ingat harga setiap menu tu, tapi semua sekali yang aku makan sekali air RM25.



Amethyst Ayam Kampung
A-207, Glomac Business Cente, 
Jalan SS6/1, Kelana Jaya, 
47301 Petaling Jaya, Selangor

53 comments:

  1. comelnyer nasi tuh bentuk bear... menu boleh tahan harga pun sgt berpatutan...

    ReplyDelete
  2. comel bentuk nasi tu, rasa tanak makan. hihi

    ReplyDelete
  3. alooo comelnyer bentuk nasi tu.. Bear lagi.. ;)

    ReplyDelete
  4. boleh pulak berbentuk nasik nyer.. dasyat.. keh2..

    ReplyDelete
  5. nasi berbentuk untuk tarik perhatian..:)

    ReplyDelete
  6. wahh..unik2..mmg persembahan yg unik..
    tomyam tu nmpk sgt sedapp

    ReplyDelete
    Replies
    1. tomyam dia mmg sedap bangat !!!dihirup panas2

      Delete
  7. Replies
    1. bg sy ni la kedai terbaik setakat ni di kelana jaya :D

      Delete
  8. ehh dekat ngan opis kakak kak sha tu... my sis nye opis di Bangunan CGC...Fasz tahu kan?huhu

    anyway sambal udang petai tu nmpk marvelous..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. bangunan CGC? tak tahu pon...akak keje kat mana? sy keje dekat2 ngn balai polis kelana jaya...

      jom makan sini, akak belanja :P

      Delete
  9. makan banyak tu cuma 25 ringgit...murah tu... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekali air skali ye....nyum nyum alhamdulillah :)

      Delete
  10. okey harga boleh tahan murah jugak. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah....jom la try sini :D

      Delete
  11. Nasik bentuk2 tu cam comel je. Makan tangan bear tu. Nyum..nyum... Cik Fasz, saya nak pegi Dapoer Bandoeng yang awk promote tu. Tapi belum ada masa lagi. Tertarik sgt tgk menu dia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh nak p dapoer bandoeng? awk duk mana ? :D

      Delete
  12. Replies
    1. stylo kan....lauk pon sodappp ....

      apo laei zuan...moh le ke sini :D

      Delete
  13. Kreatifnya nasi pun berbentuk bear dan bintang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sungguh kreatif...lain dr yg lain la kedai makan ni :D

      Delete
  14. ko p sini ckp nk nasi bentuk bear X?

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku g sini just ckp nasi putih je.... :p

      nnti jom la kite g makan sesama....din belanja :P

      Delete
  15. hahaha..pelik2 je hiasan nasik dia tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. lain dr lain la....baru la ada keunikan untuk org dtg sini :D

      Delete
  16. Replies
    1. alhamdulillah, tomyam dia mmg sedap... masakan org thai :D

      Delete
  17. tomyam tu menangkap kalbu betul..

    ReplyDelete
  18. at the right time! tengah mencari tempat mamam yang baru ni!heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. mr clive duk mana?dekat KJ ke?kalau KJ leh la p sini try makan nasi dgn tomyam dia , sedap woooo

      Delete
  19. Tengok alamat, macam dekat

    Tapi tak pernah tahu pun tempat ini

    ReplyDelete
    Replies
    1. bro, tempat makan ni dekat trafik light tu la...

      Delete
  20. pertama kli tgk nasik dihidang berbentuk2.. hehe.. sayang plk nk mkn.. ^^!

    ReplyDelete
  21. kerabu kangkung sy tak pernah makan lagi.lauk peberet tu..huhu..nampak sedap

    ReplyDelete
  22. mana ayam kampungnya?
    hehe
    salam kenal dear :)

    ReplyDelete
  23. wahhh menarik kan bila hidangkan nasi mcm tu.. kiutt sangat..

    ReplyDelete
  24. alamak, jauh la..tp teringin g makan situ


    papadam

    ReplyDelete
  25. mana ayam kampung nya? hehehee

    ReplyDelete
  26. sumpah chomell..tp mana ayam kampungnye sis?ekeke

    ReplyDelete
  27. skali tgk telur dadar tu mcm papadom ;-)

    ReplyDelete
  28. Semalam kita baru pi makan lg...kehkehkeh...

    ReplyDelete
  29. Hurmmm....tarikan utama dan trademark kedai ialah rekabentuk nasinya.... anyway cayalah faz ...dah banyak buat coverage kedai makan kat area kelana jaya...good3x..gambar pun dah banyakkk...

    ReplyDelete
  30. nak kena pi try sekali ni.. rege pon tak mahal

    ReplyDelete
  31. Amethyst Restaurant your great western and italian food restaurant! See more at http://malaysiafood.org/amethyst-restaurant/

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...