Wednesday, May 9, 2012

Makan @ Dapoer Bandoeng, Kelana Jaya

Minggu lepas sempat aku terjah satu tempat makan yang belum pernah aku try. Dapoer Bandoeng di Kelana Jaya. Jom tengok menu yang ada disini & apa yang aku makan. 
Restoran ni berkonsepkan makanan dari Indonesia. Nama pun Bandung. Dapat la aku merasa seperti berada di Bandung. hehe :)

Menu dia pun kebanyakan dalam bahasa Indonesia. 






Menu Minuman yang ada di Dapoer Bandoeng.


Mula-mula ingat nak makan Bakso, tapi at last aku pilih menu lain. 

Mie Tek Tek - RM7.50
Ini aku nya menu. Sedap gak Mie Tek Tek ni. keropok yang dekat mee dia ni, tersangat sedap. Dekat menu ada tulis description setiap menu. Mie Tek Tek -Yummy egg noodle with tomato, diced chicken & vegies served with gravy

Nasi Ayam Kremes - RM9.50
Ni menu Si Dia. Nasi ni agak kering tanpa kuah. Ada sambal je. So , Si Dia kurang suka. Tapi abis juga la. Terpaksa letak kuah dari Mie Tek Tek sebab nasi ni terlampau kering. Makanan Indonesia kan memang jenis kering-kering.

Sedap gila tempe dia. 

Sambal merah ni makan dengan Nasi Ayam Kremes tapi aku makan sekali ngn Mie Tek Tek aku tu. Baru la rasa superb sbb rasa pedas !!!


Kopi - RM2.50 | Es Teh Manis - RM1.50
Si Dia minum kopi, sedap gila kopi dia. Aku yang tak suka kopi jadi suka plak. haha~

Suasana di Dapoer Bandoeng. Pekerja nya pakai baju batik Indonesia.

Siap ada kain songket ke kain apa ntah kat situ. Memang suasana kat Bandung la. haha~ Macam aku pernah g Bandung je :p

Ni resit untuk apa yang aku & Si Dia makan. Lepas ni ingat nak try makan Bakso dia plak. Lama tak makan. Dulu selalu gak makan time study dulu. Last sekali, pada yang nak try makan di sini boleh la ke Kelana Jaya. Dapoer Bandoeng ni dekat bangunan TM point sederet dengan McDonald, Maybank, 7Eleven dll.

Dapoer Bandoeng
A114, GF, Kelana Parkview, 
Kelana Jaya , 
47301 Petaling Jaya, 
Selangor Darul Ehsan





50 comments:

  1. Wah..nampak sedap mee tu..
    Tp saya ternampak nasi buntut..hehehe..dlm kepala ingat nasigoreng buntut ayam atau tongkek ayam. Sb kat rumah ini suka nasi goreng ni.
    Pape pun ini info yg bagus utk dikongsi bersama..

    ReplyDelete
    Replies
    1. suka nasi goreng ni???nasi goreng buntut ke?

      Delete
  2. Mula baca tajuk ingatkan Faz salah spelling Bandung...
    Mesti tukang masak import dari sana ye.. nampak sedap masakannya. Mesti boleh maju sebab org Indon pun memang dah ramai di M'sia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha....tkde la....mmg ejaan dia cmtu... tgk owner dia muka macam seseorang artis di indonesia yg cukup popular

      Delete
  3. Replies
    1. rasa nya , tukang masak dia dr indonesia....waiter dia pon ckp indon. sampai dia tk paham apa kami tanya :D

      Delete
  4. pelik2 menu die kan..kalau falsya mesti kene harapkan gambo..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada yg ada gambar, ada yg takde....hehe...diorg just letak description stiap menu.

      Delete
  5. wahhh, harga pun berbaloi2 kan.. mesti rasanya sedap... eehe...

    p/s: maaf ye cik farizam.. saya cuba nak folow blog ini.. tapi macam ada masalah plak.. tiba2 ja tertukar nombor akaun Google lain.. tu yang pelik tu.. nanti da ok saya akan folow kembali yaa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mie tek tek sedap. nasi nye agak kering .tp sedap la jugak cume kalau ada kuah lebih sedap....

      ok follow kemudian k

      Delete
  6. menu nya pelik2 je..kan??
    kalau nak pi kena pilih menu yang biasa dengar la..kalau tak nanti sampai makanan yang kita tak suka.sebab namanya pelik sangt..eheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy order yg pelik2 sbb nak tahu gak cmne. tp menu dia tu ada tulis description setiap menu...apa bhn yg ada dlm setiap menu :D

      Delete
  7. suka la blog hang ni... mkn sesajer he3

    ReplyDelete
  8. mcm2 menu ade...haa resit tu sape byr hehehe

    ReplyDelete
  9. Eh ada nasi butut..seram pulak namanye..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula...fasz masa nak order mie tek tek ni pon mcm segan nk sebut :D

      Delete
  10. ralit membaca menu makanan tu.. macam2 nama dia no.. ih ih
    unik (^___^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.fasz sempat snap menu dia ....sbb time tu dia kasi kite masa byk tuk pilih menu, sbb fasz tk pernah dtg situ kot

      Delete
  11. harga nyer sgt berpatutan yek... terliur akak tgk mee tek2 tuh... tp kan nasi kremes tuh kalu ikut jawa, kremes tu rangup... agaknyer sbb tu lah ns tu kering sgt... heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. oooo maksud dia rangup ke.....sedap tempe dia....

      Delete
  12. damn! terliuq na.......singgah2 la sini :)

    ReplyDelete
  13. Pelik2 nama menu diorg nie,bahasa indonesiakan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup.sbb nama restoran ni pon bandung, suasana indonesia....

      Delete
  14. Replies
    1. mie tek tek dia sedap. tp tkde sambal kicap or sambal cili... fasz makan je dgn sambal dr nasi ayam kremes tu :D

      pedas baru berselera :)

      Delete
  15. harga meals dia not bad kan? sedap ek...?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'a kak sha. not bad la harga nye...nyum nyum :D

      Delete
  16. Salam..

    Banyak menunya, tentu banyak yang best kan..harga pun ok gak.

    ReplyDelete
  17. SALAM..
    banyaknya pilihan, tak payanh susah2 pi Indon, kat sini je yg dapa suasana Indon..

    ReplyDelete
  18. menyelerakan @_@
    lapor..lapor..lapor..

    ReplyDelete
  19. Menyelerakan.... Sungguh menyelerakan :D

    ReplyDelete
  20. nampak mcm agak mahal, maybe lepas dapat gaji baru bleh singgah rasa.. hehe

    ReplyDelete
  21. nampak macam mahal,setuju ngan dela.haha...tunggu review satu lagi,kalau macam berbaloi,boleh la test kot. :P

    ReplyDelete
  22. macam mahal je.tapi yang penting sedap.huhuhu...

    ReplyDelete
  23. Kak fasz memang tau... Makan selalu x ajak nurul.. :(

    ReplyDelete
  24. Woww....unik nama mee tuu.....nnt kita nk review Restoren Surabaya plak...hahhaha...dh mcm kat indon dah...bandong la, surabaya la...

    ReplyDelete
  25. boleh jadik pengacara jalan2 cari makan ni =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy ke? tak mau la. nnti berat badan naik :P

      Delete
  26. agak murah.. berbaloi2 kalau makanan sedap..

    ReplyDelete
  27. mmg cri restoran indon ni.. nk try la bile2 nnti..

    ReplyDelete
  28. ada feeling2 indon x ms mkn kt situ? ;-)

    ReplyDelete
  29. nasi sup buntut satu! hehehe nm smua unik2. akk klau g restorn indon suka ode jus alpukat

    ReplyDelete
  30. SOda gembira satu! Hehehe. Es jeruk kelapa pun ada. cemana la agaknya jeruk kelapa tu. Kelapa laut ke?

    ReplyDelete
  31. MEE tu nampak meriah sangat... jarang sangat makan restoran indon nie... pernah pergi BUMBU DESA kat midvalley jee

    ReplyDelete
  32. nasi iga bakar berapa harga dia??

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...