Thursday, May 3, 2012

Makan Restoran Man Tom Yam @ Seremban

Morning kawan-kawan :)
Kali ni aku nak review satu tempat makan area Negeri Sembilan. Selalu aku review tempat makan area Kelana Jaya , Bandar Baru Bangi, Cheras & Serdang.

Restoran Man Tom Yam
  
Tom Yam Campur
Sedap gila bila di hirup panas-panas.

Sayur Kangkung Belacan

Daging Paprik.
Sedap daging paprik dia tapi aku kurang makan daging. :)

Telur Bistik 
Nyum nyum. Lauk wajib kalau makan dengan tom yam.
Nasi nya agak banyak. Aku dapat habiskan semua sebab lapar sangat time tu. Kalau tak, makan separuh dah kenyang.

Ramai juga yang makan dekat sini. 
Restoran nya agak besar juga la macam di Restoran Village View.

Sambal Belacan & Timun.

Fresh Orange
Favourite aku ni. 

Air Durian Belanda. 
Sedap tapi terlalu manis. First time minum air durian belanda.

Ni resit nye. . .

Bagi yang berada di sekitar Seremban boleh la try makan kat sini. Makan satu family baru seronok. Aku ada search by google, ada satu blogger ni review tempat ni. Diorang makan untuk lima orang. Perghhhhh . . . terliur tengok lauk-lauk dia. Nanti kena try lauk ikan kerapu 3 rasa dia pulak. :)

Restoran Man Tom Yam
Lot PT 563-6565 Batu 2 1/2 
Jalan Jelebu SKM 
70400 Seremban, 
Negeri Sembilan
Tel : 06 - 7640886

61 comments:

  1. Replies
    1. pegi umah din.

      ni time aku g melawat mak din dkt seremban

      Delete
  2. sama laa..kalo makan tomyam... mesti nak makan dgn telur bistik

    ReplyDelete
  3. Lapar tgk lauk di blog cik Farizam nie...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe....gambar akak kureng sbb pakai phone n waktu malam..tp mknn mmg sedap.

      Delete
  4. ish..dah lama xmkn tomyam complete set mcm ni.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. knp dah lama tak makan?diet sbb nak kawin ke apa ?

      Delete
  5. farizam...saya suka sngt makan makanan thai tau..sama la taste kita..:) sedapnya tomyam tuh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. org thai kan pandai wat tomyam..kawwwww gituuu

      Delete
  6. Sambal belacan dan ulam dia kalau kaak tak cukup tu hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu...tu menu wajib , kami tak minta..mmg dpt smua org.....mkn bedua je kak, cukup la kot.

      Delete
  7. faszzzzz...lapo sudah..dh la xmakan lg nie..adehhh..;p

    ReplyDelete
  8. Replies
    1. dekat seremban, rs nya dekat ngn ampangan...umah si dia...zuan duk mana?

      Delete
  9. Replies
    1. sy pon penggemar tomyam...hirup panas2

      Delete
  10. dah lama tak masak tomyam tuk anak2 ... marah dina coz nak makan tomyam...

    ReplyDelete
    Replies
    1. anak akak suka makan tomyam?umur dia brapa? tahan pedas ke? ke dia dah besar?

      Delete
  11. sungguh teringin nasi goreng usa tetiba... bole? he3

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh nasi goreng USA? sbb tgk daging paprik tu ke? hehe

      Delete
  12. Wow...best tgok menu tu..lama betol tak mkn 1 family mcm ni kat luar...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy selalu setiap kali besday adik bradik or parents

      Delete
  13. lamanyer tak lyn mkn2 tomyam kt luar... sejak ada anak nih jarang kuar mkn kt luar... oh rindunyer

    ReplyDelete
    Replies
    1. bgs la masak sndiri...akak masak tomyam kat umah , makan ngn family , satu kepuasan kan tgk anak2 makan n berselera

      Delete
  14. dulu pernah duduk Seremban tapi tak pernah pulak makan kat situ...nampak sedap semua lauk2 tu...nyum2...:D

    ReplyDelete
  15. Tomyam tu jernih jee...macam tomyam putih ke tue... tapi biasa tak makan tomyam pok tek ? sedap jugak tau

    ReplyDelete
    Replies
    1. tomyam pok tek tu dari indon ke apa?????sy suka tomyam putih or merah..tk kisah, dua2 pon sedap

      Delete
  16. sedapnya tomyam.. my feveret tuh.. :)

    ReplyDelete
  17. kak mia paling feveret tomyam.... kecur pulak tiba2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. slurppppppppppppp , ada yg suka tomyam putih n ada yg suka tomyam merah tu..kite tk kisah..dua dua pon suka...janji rasa tomyam ....slurppppppppppppppppppppppppppp

      Delete
  18. WAH...SEDAPNYA..TERLIUR DEN NENGOK..HEHEHE

    ReplyDelete
    Replies
    1. jgn sampai melelh air liur dah le...

      Delete
  19. wah...kuah tomyam tu jernih... sedapnya...

    haih...makin lapar la perut sy ni...tak sabar nak balik..lapar..!! :)

    ReplyDelete
  20. ni dah kira jalan2x cari makan dah ni.... peerghh... sedap tuuu...

    ReplyDelete
  21. Nampak sedap.. saje jer buat perut nurul ni lapar kan..

    ReplyDelete
  22. aumm..sedapnyer..pling suka mkn telur bistik

    ReplyDelete
  23. sambal belacan sikit sangat..
    xpuas..
    eheheee

    ReplyDelete
  24. mmm..the simple foods...xpnah disappointing kan...hehe

    ReplyDelete
  25. Sedap tu... Boleh lah kesana hujung minggu nie :D

    ReplyDelete
  26. Beso gak tuh kalau lebih kurang village view... Harga pon berpatotan....

    ReplyDelete
  27. huiyoooo.. restoran hazMAN tomyam ke? hehehehe

    ReplyDelete
  28. Pergh, banyaknya komen. Tomyam campur dia kaler putih ye? Biasanya merah dok?

    ReplyDelete
  29. Perghh3.....kita kalau makan cmni samada kat Amethyst or Vichuda...hahaha....

    ReplyDelete
  30. Wah ada port baru boleh mencuba kalau menghala kesana. :-)

    ReplyDelete
  31. Sambal Belacan & Timun tu adalah menu paksa. Harganya 60sen atau 50sen.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...